15 Ağustos 2011 Pazartesi

yanarız da döneriz de

icabında abla..     daldan dala atlarız kuş misali.      bir o yana bir bu yana.     bir bakmışsın ötelere doğru uçmuş,gözyaşında,     bir bakmışsın  içi kıpır kıpır, dünya telaşında
sabah kalktığında ,     hemen gidip alası donatası gelir salonu, evi.     akşama kadar  ama .    akşam evden vazgeçmiş ,   arabaya konmuştur bile gönül.


                                                                                                                    görsel

ahh...     araba mevzuna girmeyelim ,please.     fikirler ,      touaregden ,bmw volvoya kadar kendi içinde çeşitlenir.       bazen yalan dünya,rüzgarı eser hızlıca,       kendimi bırakıp süzülmek isterim,     hayat karmaşasında .     lakin bünye uygun değil,      yaprak gibi uçup gitmeye,   ayakları sıkıca basmak ister yere.

biraz da huyla ,     yetişirken biçimlendiren,   etkenlerle alakalı;      modellediğin kimse,     bonkörse öylesindir ,ama bazen de değil.    baskınsa karakteri,    sakin olabilmen elinde değil.

aslında sakinlik ve huzurdur amaç,heyhat  !      tilkiler bırakmadıkça rahat ne mümkin !
ne yapmalı,    etmeli de zihni rahatlatmalı ?         önce galiba kendini tanımalı,    yapabileceklerini tartmalı ve  üç beş kuruşluk günlük zevklere,    ya da vakit geçirmelere değil,    hedefine odaklanmalı .


                                                                                                                            görsel

hedef ne ola ki dersen ?      derim sana,    kişiden kişiye değişir ama,     orta yolu birdir ,   üç aşağı, beş yukarı  sırası değişse de bazen;
ev,    araba,   iyi bir iş,    tatil ,çocuklara rahat bir gelecek ve eğitim vs vs
sayarken kayıp gitse de dualar,dilekler  ağzımızdan ,     şu zamanda,     alınteriyle olsun,    helalinden olsun diyorsan,     mirasçı değilsen ne kadar da zor.       en az beş yıllık plan yapmalı,    eyvah ve keşkelere rağbet etmeden önce, o yolda atmalı adımları.
sıkıntı ve bunaltı,    belki adım başı arkadaş  lakin,   karşında biçimlendikçe hayalin ,     içini ferahlatacaktır yavaş yavaş.
emsallerin cırcır böceği misali,    saadetle öterken ,terini sileceksin  ve yürüyüp gideceksin yanından .   bitiş çizgisine geldiğinde ,     onun yanında,       boşa sarfedilmiş kahkahalar ve saatler dururken,   yapabildiysen eğer,   göstereceksin  herkese,   elinde gülümseyen  hayallerini  zaferle .

6 yorum:

Nil dedi ki...

şu anda tek isteğimiz hayırlısıyla geniş bir eve sahip olmak. onun için de tatil planı yapmak bile korkutuyor bizi. kızın geleceği için bozuklardan medet umup kumbarayla avutuyoruz kendimizi. damlaya damlaya hesabı.
gelecek zor. hayal kurmak bile hakkın değilmiş gibi şu zamanda. Hele de karşında haketmediği mevki ve ücrette çalışan birini görünce şarteller hepten atıyor, boşa kürek salladığı fikrine kapılıyor insan

neval dedi ki...

NİLHAN; Allah malı istediğine veriyor arkadaşım,bunu kabul ettiğinde insan,teselli oluyor.

Sevdiye dedi ki...

Hedef ? olmalı mı ki ?
gelmemizdeki amaç belli değilmi ki ?
her şeyin dengesi yerli yerindedir,kiminde az,kiminde çok,kiminde hiç olsada muazzamdır her şey aslında.Şartları zorlayan Biz'leriz (hep yukarı bakmaktan). Soğan ekmekse yediğin,alın terinle,helalindense üstüne ağız tadları yerinde ise Bana ne ötekinden,berikinden,kimin ne dediğinden,şükrederim,yürür giderim.

neval dedi ki...

HEDEF;amaçtan kastettiğin şey anladığım şeyse, evet derdimiz asıl olanı unutup hep yukarı bakmaktan dolayı kannaatten bihaber yaşamak ama sıkış tıkış otobüste gidenin arabasıyla yolalana imrenip çaba sarfetmesini ya da gençken rahat yaşlılık için didineni anlayabiliyorum.sorun çizgiyi aşmak galiba,limiti zorlamak .işte bu yüzden bu konularda genelde kızmalarım ve uyarılarım kendimedir daha çok.

Ülkü dedi ki...

Şöyle yüklü bir ikramiey lazım bana :) miras kalacak kimsede yok aman olmasında herkes yaşasın kimse hakkı rahmetine kavuşmasın miras alıcim diye :P neyse efem bir ev istiyorum sadecene olu elbet heral yani mümkünse olsun ay istiyorum işte :)) he o olmasın varsın kuzum sağlıklı olsun sadece.

neval dedi ki...

ÜLKÜ; hep öyle derdim,ama olunca daha fazlasını istiyor nefis:(