1 Ağustos 2011 Pazartesi

mücadele ,hem de bizzat kendimle

hırs ..           kimi zaman,    lokomotifi ateşleyecek bir fitil  ,    kimi zaman     da       elindekinin kıymetini  bilmemenin sebebi

gözünü uzaklara diktiğin için,         yakını görmekte       zorlanırsın hep.         hayat hep yarıştır senin için ;   başkasıyla değil,    bizzat kendisiyle yarışır,      savaşırsın yaşamın   .
asla mutlak zafer olmaz ,   yüzündeki çarpılmış ve bıkkın    ifade bonusun olarak kalır yanında,  o kadar.  elde ettiğin her minik  zafer,      bir dahaki için mola yeridir.        ne sıkıntı ...




ölçü ne olmalı ?      nerede dur demeli,   insan kendine ?          ya da nasıl durdurabilmeli ,  içindeki susmayan sesi ?
kanaat ve tevekkül ile,      diye cevap verenleri duyar gibiyim.          söylemesi kolay,     uygulamaysa altyapı isteyen şeyler  .        ruhu eğitmek,   istediğini vermek lazım.
yoksa ,     aç kalmış ağlayan bebeğe ballı emzik misali,     anlık susturabilirsin.       sonrası karın ağrısı ve daha derin açlık,   hem de     yanlış yollara saptırabilecek ölçüde.

geri dön teyyare ...