26 Ocak 2012 Perşembe

bir haftadır ,sıcak öfke rüzgarlarıyla coşup,    soğuk  gurur bulutlarıyla geziyorum,   ergenim yüzünden. biliyordum da kızımdan zor olacağını    ,lakin  bu kadarını tahayyül etmiyordum. biz kızımda ufak sarsıntılarla atlatırken,   şimdi minik depremler yaşıyoruz.    şöyle ki;




ders çalışmak out oldu,yani ineklere mahsus.   böyle olunca da üç tane zayıfa razı olur gibisiniz  ,ama sadece gibi.   memnuniyet asla olamaz.

yüzünü gören ihya oluyor; oda kuşu kendisi.   hayır ötmüyor da, saatlerce boşluğa ya da telefonunun ekranına zum olmuş durumda.

odasına girip çıkmak için , nerdeyse vize alacak durumdasınız.   çıkarken kapıyı kapatmayan,  derhal bir homurtuyla ödüllendiriliyor.

sıkıysa hesap sor.   cevapları pabuç kadar beyefendinin.    çook ağlattı annesini bu yüzden, nerde pamuk oğlum diye, sayıklaya sayıklaya.

düzen takıntılı bünye isyanlarda haliyle.
dün ,hiç bir şey demeden evden gidiverince , ciyak anne oluverdim .
biri durdursun lütfen,ergenimin boğazına yapışmadan !

görsel

15 yorum:

Şehirler Arası Aşk dedi ki...

Annem bizden şikayet ettiğinde erkek çocuğu olan komşularımız hep iki katı yakınırlardı ve erkek çocuğu daha farklı daha zor derlerdi.
Fazla hasar olmadan bu dönemleri atlatırsınız inşallah.
Hasarlar iki tarfta da unutulamıyor bazen.Senin üzüntünü görünce suçluluk duyduklarım annemi üzdüklerim geldi yine aklıma ah diyorum şimdi ah.
Üzülme ne olur :(

nohut oda dedi ki...

klasık ergen durumları
emınım oda annem benı anlamıyor modlarındadır..
hiç üstüne gitmesen ?

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

hahahh çok güldüm yaa:))) bi ergenle iletişim kurmanın ennn iyi yolu onu kendi haline bırakmaktır bence. hesap sormamak ve onunla eğlenmeye çalışmak.

gez gör arpacık dedi ki...

Ben de oğlanda bir şey anlamamışım, meğer ne kolay geçirmiş ergeniği deyip duruyorum. Kalınlaşan sesini yükselterek konuşmasının dışında, beni pek fazla üzmedi. Ama gel gelelim kızla ilişkimiz bayağı sarsıntılı gidiyor. Kumalar bile daha iyi geçiniyordur diyorum:))

neval dedi ki...

ŞEHİRLER ARASI AŞK; ah eminim hepimiz annelerimizi üzmüşüzdür,şimdi de üzülme sırası bizde :(

NOHUT ODA; aynen öyle

LOVE ME OR LEAVE ME ; derslerini kurtarsın ,bişey istemiycem yahu

LİLA HANDCRAFT; sizin oğlan sakinmiş galiba. evet kızla kapışmalar kaçınılmaz ama hasarlar kalıcı değil neyseki

eviminnuru dedi ki...

seni okadar iyi anlıyorum ki annemin evindede var bitane okulu bırakıp geldi bizimki hepimizi perişan etti rabbim onları kendilerine zarar vermekten korusun:(

İkiz Annesi dedi ki...

Çok iyi anlıyorum seni eşimin oğlu tam bu dönemlerde bizde olduğu zamanlar yüzünü gören cennetlik evde ama odasında pc ve tv karşısında ya da elindeki telefonla meşgul arada yemek molası verirse iyidir.Ve asla asla söz söylenmiyor resmen sabır küpü olmak gerekiyor.
Allah yardımcın olsun canım...

otuzundansonra dedi ki...

Neval'cim Allah kolaylıklar versin sana,arkadaş pek gergin sanırsam,hayırlı cumalar

neseersoy dedi ki...

Ahh ne diyim mutlaka geçecek ama ne zaman değilmi? Allah yardımcınız olsun , sabır gerekiyor , takip gerekiyor ama uzaktan hissettirmeden , hissederse karışıklar sert olur , dedim ya geçecek ama zaman alacak.Sevgilerimle.

neval dedi ki...

EVİMİNNURU;sanırsam kardeşin :) nedir bu erkeklerden çektiğimiz ya? irisi ufağı hep aynı

AYLİN; seninki daha da zor laf söylesen yaftan hazır; üvey anne. en azından azıcık bağırıp sinirimi atabiliyorum

OTUZUNDAN SONRA, gergin demek hafif kalıyor ,bomba bomba

NEŞE; haklısın lakin ne zor takip,iz bırakmıyorlar.ve sabır sen ne acı bir meyvesin :(

muko dedi ki...

ahh ahhhh o günleri geride bırakmışken 11 yaşındaki oğlumuda yaşayacakalrımı düşünemiyorum bile

bende bana sarılan beni öpen oğlumu az aramadım o günlerde ama sabır ya sabırr geçecekk inşşşş geride kalacak o günlerrrr

Allah yardımcın olsun

neval dedi ki...

MUKO; o kadar kötü ha? daha fazla tırsar gibiyim :(

muko dedi ki...

kötüydü evett ama sabır sabır sabırr diyerek geçirdim o kötü üç yılı şimdi kocamn delikanlım sarılıp benide öpüyor bende onu öpebiliyorum en çok özlediğimdi onu öpebilmek o günlerede ama geçiyor iştee sabırlaaaaa

nurşen.e dedi ki...

benim oğlum henüz 3 yaşında ...sırf onun bu güzel yaşlarını kaçırmayayayım da doyasıya seveyim diye işi bıraktım 7 ayönce .iyi yapmışım sizin ergeninizle ilgili yazılarınızı okudukça daha çok sevgi yumağı oluyorum oğluşumla. demekki ilerde odasına vizeyle girilecek :(((( ah neval abla siz benim gözümü korkutuyorsunuz ;gerçi ablamın ergen oğulları sebebiyle fena hale korkmuştum. Allah sabır versin

neval dedi ki...

NURŞEN; sev kardeşim doya doya :)
ümitle düzeleceğini bekliyorum bak burda.