28 Mayıs 2012 Pazartesi

hestayım çorbam nerde ?

kulak asmayın,ağrıyan boğazımın gazıyla sarfettiğim cümlelere.

hastalıklar devam ediyor,   felaket tellalı gibiyim son günlerde zaten,haber verip kaçıryorum.   tam bu sene hasta olmadım derken,   önce evin içinde düştüm ,salakça hem de.    ayağımı kaldırmam gereken yerde beynim ayaklarıma emir göndermedi zannımca ki;    lobut gibi devriliverdim.   tutunmaya çalışsam da ne mümkün ?     bir baktım yerdeyim. sonrası şekil değiştirmiş ayağımla bakışıverdik.
hastane felan derken ,   buz küpleriyle sarmaş dolaş yattım bir iki gün.    gözüm açılmışken bir pazara gideyim dedim .   hani malum hepimizin sezonluk çorap çamaşır alışverişi için,üşütmüşüm ki öksürük tıksırık başlayıverdi.
kızıma her geldiğinde bir iki sürpriz yaparım, minik şeyler işte ;



meselenin vehametini anlamamışım ki,lise arkadaşlarımı ağırlayasım geldi.  şak ! diye ertesi gün yataktayım.o gün bugündür böyle.
bugün biraz açıldım da sohbete gittim,iyi ki de gitmişim.   dünyadaki bütün kötülüklerin babası olan ırkın hakettikleri belayı bulacaklarını öğrendim ,soğuk soğuk sular  sular serpildi yüreğime.

ah sohbet grubumuzun  çaçaronundan bahsetmeliyim size;    geçen hafta yediği herzeden de.
bu hatun hanım hanımcık gözükmekle beraber,   sohbeti kaynatmakla muhalefet olmak arasında gidip gelmekte aslında düzenli bir öğrenci.lakin baştan beri kanım ısımamaktaydı kendisine,bak sebebi varmış işte. hocamız takva ehli olmakla beraber,asri gelişimlerden ve haberlerden asla uzak olmayan bir bayan.aynı böyleydi çemkirirken;


bir ara memleketi birbirine düşürenlerin neseplerinden bahsederken ,bizimki bir hışımla söze karışıverdi.sanırsın ki , onlardan.   halbuki iktidara hasret kalıp da ,   ağzı köpürenlerdenmiş ki,ne söylediğinin, daha önemlisi nasıl söylediğinin farkında değil.  hoca hanım,islami terbiyeyi nasıl da sindirmiş içine;  hiç uymadı onun tükürüklü sataşmalarına,tatlılıkla halletti meseleyi, asla ve asla yapamayacağım şeklide.
ah hasta yatağının vazgeçilmezleri;



ayıplayan ve hor gören bakışlarım çarpmış ki gözüne ,surat asılan oldum bugün.terbiyesiz biri olsaydım diyecek lafım vardı,   lakin bloggerde küfredip rahatlayanlardan değilim.
hani hiçbir şey sebepsiz olmazmış ya;    islamı hayatına uyarlamanın ne demek olduğunu ve insanların nasıl bir anda değişebildiğini öğretti bu olay.sevmiyorum seni insanoğlu,çok kaypaksın bea !

6 yorum:

Nil dedi ki...

Çok geçmiş olsun Neval. Bu kış ben çok hastalandım. Kutu kutu selpak tükettim. Hala da akıyor burnum.
Yaz gelmek bilmedi bir türlü

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun..
Özellikle Din konusunda ne olduğunu ortaya ne anlatıldığını bilmeden anlamadan farkındalık oluşturmak adına çemkire çemkire itilaf eden insanları hiç sevmem.
Kedi benzetmesi süper olmuş :))))))

BALLI LOKMAM dedi ki...

Geçmiş olsun. Havalar bu sene perişan etti hepimizi umarım biran önce yaz gelirde kurtuluruz.

Limon çiçekleri dedi ki...

Nevalim çok geçmiş olsun canım,Rabbim beterlerinden esirgesin.O hanımefendiye gelince;Sükut altındır...

neval dedi ki...

NİLHAN;sağolasın:) sana da geçmişler olsun

NUR SALKIMI;teşekkür ederim ,daha iyiyim şimdi. evet kedi pek uydu

BALLI LOKMAM; hala da ısınmadı demi?bir gün sıcak iki gün yağmur,rüzgar ayol

HAVVA;sağol bacım amin. sohbet dinlemek çözüm değil uygulamadıktan sonra

bininci tekil şahıs dedi ki...

Al bakaliiiim corban burda (uff buraya mercimek corbadi linki koymaya calistim ama normalde kopyala yaistir yapan telim yapistiramadi bi turlu, kismet, zaten icemeyecektin:/)