4 Mayıs 2013 Cumartesi

Düğün Ola bayram ola hey !


Kaynanam gitti çünkü ..

Biliyorum bu kadarsevinmekle ayıp ediyorum. Ama yine de en ücra hücrelerimekadar sinenhuzur hissiyle hemhal olup gülücükler saçıyorum etrafa.

Bu kadar gıcık olmamıştım hiç şimdiye dek. Galiba yaşla beraber sabrın azaldığı doğruymuş. Nicenicekaynanalra nazaran masum kalır aslında. Sadece soğuktur. Ama yakınlık bekleyen soğuklardan. Konuyu sen açacaksın , sen götüreceksin konuşur ozaman. Eşim senden çekiniyor derdi iyi niyetiyle , ama bakıyorum da kendi çevresinde de öyle  konuşmaz pek. Öyle dedikse sanmayın boynu bükük mazlumlardan. İş kızını çıkarlarına geldiğinde aslan kesilir. Kızına vetorunlarona hizmeteder bu yaşta. Ama gelinden hizmet bekler.

En gıcık olduğum huyu da bir yere gidilsin ve kızı yada kendisi götürülmesin surat asar kocasına da astırır tam da burada anlattığım gibi  iki kere yaşamıştım bunu. Bu geldiğinde de üçüncüsünü yaşattı sağolsun.
Aslında kasıt yoktu ; onu gittiğim pazara götürmediğimde   Misafirim gelicektive işe de uğramak zorundaydım. Zorbir gün olacaktı ; o yüzdn işe gitmeden misafir soframı hazırladım. Hoş daha hazırlarken suratlar asılmaya başlandı. Anlamıyorum bu insanları ; gelen senin kardeşin ve eşi  güzel hazırlanıyorum diye sevineceğine kıskanırmış misali tavırlar niye ?  Yok yok iliğine kemiğine işlemiş kıskançlık. Canım sıkıldı duruma işim bitince hazırlanıp eşimi bekledim içerde gelince de hop atladım arabaya.
İşten sonra beş dk. Pazara uğradım deri koltuklarıma örtü bakmaya. Eve geldiğimizde asık yüzler kösele misali olmuştu ; haberim olsaydı ben de giderdim dedi sadece. Heveslendiği yer oysaki pazarcık lakin , suratını astıkça inadına hiç bir yere götürmem seni kaynanacık

Ah biliyorum yaptığım düpedüz dedikodu ve unutup gitsem de birileri atacak günün birinde benim için bu başlığı !

6 yorum:

LeylaK dedi ki...

valla sonu çok acımasız, evet birileri atacak o başlığı :)))
neyse gitmiş.

firdevs dedi ki...

Bu yazdiklarin o kadar tanidik geldiki :)) Neyse benimkilerde bir ay sonra Turkiye'ye gidecekler bu da zugurt tesellisi olsun :))))

dishekuş dedi ki...

canım ya gözün aydın umarım bu başlığı kendin için attırmazsın.

neval dedi ki...


Leyla ; etme bulma dünyasında ben de eminim :(

Firdevs; kopyala yapıştır yaparsın yazımı o zaman

Dishekuş; oğlumun ergen halleri şu an hiç umut vermiyor :(

Marifetli Cadı dedi ki...

çok tatlısın yaa ; ilerde bizde kayınvalide olacaz şekercim sabır ;D

Mehlika Yıldırım dedi ki...

Ah şu yersiz gereksiz kadınların kadınlar için kıskançlıkları hasetlikleri çekememezlikleri yok mu, ne gerek var yahuu, sağlık sıhat yerinde olsun, mutlu olunsun ne gerek var kalp kırmaya üzmeye. Gözün aydın canım bu arada =)