12 Temmuz 2013 Cuma

Muzdaribim davulculardan


Terör estiriyorlar yahu harçlık almaya geldiklerinde. Ramazan onbeş hoop kapındalar. Sıkıysa açma açana dek bekliyorlar. Olamaz artık böyle yüzsüzlük deyip inadına açmıyorum.

İhaleyle alınıyormuş davulculuk diye biliyorum . Birilerine rant kapısı, bize eziyet . Tamam kardeş bileğin kuvvetli; anladık dangıdı dangıdı vurmandan . Lakin boşa sallıyorsun o tokmağı.

Sahi hala davulcuyla sahura kalkan var mı bu ülkede ?

4 yorum:

Atolyekedi dedi ki...

Aynı şeyleri biraz önce davul çalarken bende düşündüm. Allahtan yaz tatilindeyiz de sahura kadar uyumuyorum (Allah bu sıcaklarda çalışmak zorunda olanların yardımcısı olsun)böylece kalkmak gerekmiyor. Gerekiyorsa da cep tel.kurup öyle yatıyorum başka türlü kalkamam. Ayrıca sadece tokmağa vuruyor bir mani yada seste molodik bir durum yok maalesef. Çevredeki bir çok kişininde ışığı sahura kadar açık eminim hanımların çoğu benim gibi çalışmak zorunda olduğu için uyuyan eşlerini çocuklarını sati gelince kaldırıyorlardır. Bende şimdiye kadar biz davulla kalkıyoruz diyeni duymadım hiç....

coskunsel dedi ki...

Her sene gelisen ! ve içinde felsefe barındıran bir seye dönüşüyor.Davulcu seçme sınavına(DSS) ne demeli?

neval dedi ki...

Atölye Kedi; davulcuyla kalkmak nostalji oldu ama davulcular hala tedavülde

Cokunsel; sahi öyle bir sınav mı var ? Hiç gülesim yoktu 😹

gez gör arpacık dedi ki...

Hasta oluyorum onlara hasta..Onun istediği saatte kalkmak zorundaymışım gibi..yatmıyorum ya aslında..çoluğu çocuğu uyuyan var.. nedir yani gümbür gümbür..arada bir bahçeye çıkıp bizim eve yaklaştığında şişşşttt...diyorum. Çocuklar kızıyor "anne davulcuya da karıştın ya pes" diye.