22 Mart 2012 Perşembe

dövme beni doktor amca

pazartesi günkü doktor maceramızın ortasında,    nerdeyse ağzımdan çıkıverecek bir söz oldu bu, goncamla bizi azarlayan doktora karşı.
malum ,   goncamın midesi,tiroidim derken ,sık gideriz doktora.    bu sefer goncamın rutin bacak ağrılarına bel ağrısı da eklenince,    aneyin el titremeleri artınca, şişlideki yaşlı bir doktora gider bulduk kendimizi.
iyi ki de gitmişiz, neler bulmadı ki ?    sol bacakta güçsüzlük belde fıtık ( bunu cem yılmazın söylediği şekilde telaffuz ettiğimi düşünün),   dizlerde menüsküs,ileri derecede üre bulundu.    aynı tahlillere bakan ve bize birşey yok diyen, cerrahpaşa profesörünü buradan selamlıyorum , güzel (!) dileklerimi sunuyorum kendisine ..


aneye gelince, yıllar süren üzüntü ve babamın hastalığı süresince,  içe atılan gözyaşları yüksek tansiyon ve elinde titremelere yolaçtı.     doktorun detaylı incelemesi sonucu ,adını telaffuz etmeye niyet bile etmeyeceğim bir hastalıktan bahsetti .    neyse ki,parkinson değilmiş.    kötü haber;   ilaçları über pahalı.

yaşlı doktor iyi hoş da, iki de bir azarlamasa ,tonton bile diyebilirim.    bir de taktı ,  şamar oğlanı yaptı nerdeyse  .   gel buraya diye çağırıp,    o meşhur kırmızı  ilaç kitabında verdiği ilacı buluyor, teyit ettiriyor .doktorum sanki de,   konsültasyon yapıyoruz.     isteseydim öss'ye çalışır,  olurdum bi doktorcuk  bea.

arada gönderiyor yerime ,  beş dakka sonra çağırmak üzere.   hayır, odada üç kişiyiz, soruları niye bana soruyor ,bilemedim gitti.
goncam çözdü adamı;   ne dese hı diyor,kurtuluyor.    oysa akıllanmadığımdandır ki, duramayıp karışıyorum azarı yiyip oturuyorum.
ah bir de demez mi çıkarken,   kocana da anana da iyi bakamamışsın diye.
hıh tamam, suçlu bulundu.

8 yorum:

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

geçmiş olsun.Rabbim korktuğuna uğratmasın.
bazen iyiki doktor falan olmamışım diyorum bizim ailenin hastalarından başkasına sıra gelmezdi.durum sizdede ayynı sanırım ,malesef

neval dedi ki...

NABRUT; nane molla olduk havadan nem kapar olduk yahu.bu akşam kızım da hastalandı;işlem tamam

bahar006 dedi ki...

Neval abla çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın ama doktorun son lafı bitirdi beni:)

Nil dedi ki...

çok geçmiş olsun Neval. Acil şifalar dilerim. Doktorlar sağolsun onlar yüzünden hstaneye gitmez olduk.yine sizinki ilgilenmiş. kimisi kıymetlisini bile kaldırmıyor yerinden :) Kızımda benim gibi sevmiyor doktorları. allah ne onlarsız bıraksın ne muhtaç etsin.

neval dedi ki...

BAHAR;bende de bitirdi bazı şeyleri sevgilibahar

NİLHAN;özel doktor,kaldırsın bizahmet

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Cok gecmis olsun Neval. ozlemisim seni okumayi. bayagidir giremiyordum bloguma. doktoru gozumde canlandiriyorumda, en iyisini esin yapmis:) hii:))

Unknown dedi ki...

Geçmş olsun Nevalciğim Allah doktordan başka dert vermesin emi!...

neval dedi ki...

SEYHAN;Sağolasın, en iyisi o lakin sabır lazım o da namümkin maalesef

NEŞE; sağol sevgili neşe.Aminn haklısın tamamen