25 Mart 2012 Pazar

YAREBBİM ne yorucuydu günler..
aney hasta,   goncam bel ağrısından yamuk,    minik oğlumda mide ağrıları,   geç gelen ve bizden uzaklaşan kuru kızım..
hiç birine yetişemeyen lakin bol bol üzülen teyyare...




anneme doktor tedavisine başladığımızı anlatmıştım ;   hani şu celalli doktor.   bir kamyon dolusu ilacı aneye ve erkekime dayamıştı.    10 tane felan içiyorlardı günde.    sonra gelsin yan etkiler;    uykusuzluk ,mide bulantısı vs vs           üzüntüyle pek de başedemeyen bünyem,     geceleri de bu minvalde rüyalar görüyor,    bazen de ergenimin başında nöbet tututyordum.    kas gevşeticiler yüzünden,   nerdeyse elleri tutmayan goncama mı,  yoksa iki lokma yiyemeyen oğluma mı ,    uykuları heba olan aneye mi üzüleyim,   şaştım.

annem ; evladı gülünce gülen,    çocuk gibi avutulmak isteyen,  ağzı dualı annem.    hayatı hep koşturmak ve telaştan ibaret olan,   neşeli ve huzurlu anları ne kadar da az yaşamış olan ,iyilik timsali  bir hanımcık.  bu yaşında bile,   yanyana geldiğimizde istisnasız ,    annen senden daha güzelmiş yakıştırmasını duyduğumda alınmadığım tek kişi.    hep vermeye alışık olduğundan ,istemeye alışık olmayan bir kişilik.



genç kızken,hep koşturmacasını hafifletmeye uğraşırdım,  bir gün biter ümüdini  hep taşıdım.   bitmedi,hala da bitmiyor.     gençliğimizde evimiz kalabalıkken,  -herşeyin otomatikleşmediği zamanlardan bahsediyorum-evin işi hiç bitmezdi de,   gene de gezmeyi sıkıştırırdık araya.
hepimiz ev bark sahibi olduk,  ayrıldık,   lakin aney hala koşturnacalarda oldu.    aniden karar verilen,zorunlu kaplıca gezileri,yazlığın inşaatı derken,babamın hastalığı.      vefatının akabinde,şaşkın ve yaralı bir kimsesiz kuş misali,güvensiz birine dönüştü annem.

yeteri kadar ziyaret edemedim,çalıştığım için.    oğulcuklarıysa yakında,    lakin ihmalkar.   her işini kendi gördü,durdu.  yetmezmiş gibi,  miras anlaşmazlıklarıyla yıprandı. tam sular durulmuşken kardeşimin vukuatları başladı, annemde de titremeler.

hakikaten de dünya güzel bir yer değilmiş
ve günden güne de kötüleşiyor sanki

9 yorum:

edibe @ edbdesigns dedi ki...

geldi mi gelenler ust uste gelirmis zaten... takma, uzulme diyemiyecegim, cunku insanlik geregi uzuleceksin, kafana takacaksin... insaallah Rabbim senin icin kolaylastirir, onlar icin acil sifalar verir... evlatlarin icinse... ben cocuklar icin hep sunu derim (kendime bakarak): "dunyaya getirirsin, yemez yedirirsin, giymez giydirirsin...elinde ne varsa verir ve yetistirirsin.. onlar da kadir kiymet bilmeyen yaratiklar olur cikarlar" --evet fazla pesimistigim bu konuda, ama malesef kadir kiymet bilmeyenlerimiz bilenlerimizden daha cok... ama zamanla onlar da anlayacaklar, onlara verebildigini verip, gerisini onlara birakmaktan baska pek bir secenegin yok canim

neval dedi ki...

gecenin şu ıssız saatinde, üşüyen yüreğime dünyanın öteki ucundan ulaşıp gelen sözlerin, ne güzel teselli oldu kardeşim,sağolasın

Şehirler Arası Aşk dedi ki...

Yaşanılanları düşününce dünya güzel bi yer değil gerçekten.
Allah yardımcın olsun. İnşallah kısa zamanda hastalıklar şifa bulur sıkıntılarınız dağılır.

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

yapabileceğim bir şey olsa keşke.dua ederim ancak ve ancak

Unknown dedi ki...

neval abla çok geçmiş olsunn, hastalıkla uğraşmak çok zor allah herkese şifa versin :(

neval dedi ki...

ŞEHİRLERARASI AŞK;Amin, sağolasın kardeşim

NABRUT; en güzel yardım bu değilmi Nabrutum? sağol,varol-maç tezahüratı gibi oldu biraz :/

DÜRR-İ YEKTA; sağol canım benim:)

Limon çiçekleri dedi ki...

böyle yazma teyyarem..annemde yeni gitmişken..İçim titredi duygulandım bir an.Benim annemde benden güzel gelir hep bana:))Anneler hepmi öyleki teyyarem?..Özledim şimdiden.

İkiz Annesi dedi ki...

Ne yazık ki haklısın dünya güzel bir yer değil hele ki para meseleleri işin içine girince akrabalık hiç güzel değil çok iyi anlamaktayım seni :(
Takma diyemiyorum üzülmeden olmuyor biliyorum Rabbim anneciğine eşine ve oğluna acil şifalar versin canım.
Ve üzünler layıklarını bulsunlar inşallah ben hep böyle diyorum artık...

neval dedi ki...

HAVVA;oyy oyy aneyi şimdiden mi özledin arkadaşım? Rabbim tez vakitte kavuştursun o zaman.
not:annene benziyosun

AYLİN;sayfasına giremediğim halde readerdan okuduğum arkadaşım,balkonunu pek beğendim,o yakan güneşi de:)
ne güzel teselli ettin, sardın yaramı sağolasın, kardeşim.insan bişey diyemiyor neticede kardeşin,ona bişey olsa yine üzülen biz olacağız.