6 Nisan 2013 Cumartesi

16 yaşında olsaydım eğer ....



Şimdi ve bu çağda?


Yeni  nesil gibi olurmuydum acep ? Ortama uyup elime telefon yapışık gibi gezermiydim ? Günde bin mesaj atıp iki cümle kuramayan yabani bakışlı bir ergen mi olurdum ? Her hafta sonu arkadaşıyla planlar yapıp boş gevezeliklerle geçiren . Habire alıp hiçbişeyim yok diye feryat eden . İnternete twite whts'p a dadanan .

Aşk gemisi diye bir dizi vardı ,babamın asla seyrettirmediği şimdikilere nazaran masum olan lakin biraz da isminden kaybeden. O dizi çıktığında hep yatağa gönderilirken aynı hayal canlanırdı gözümde; bileğe takılan saatvari bir televizyon  . Goncamla çıkarkense cep telefonuna hayallenirdim.
Sırf bu ikisi yüzünden bile ne kadar şanslı olduğunu biliyormusun ey yeni nesil ?

Böyle çağrınsam da çoklukla bizim daha şanslı olduğumuzu hissettiğim zaman da çoktur. Özellikle de o zamanlardan an'ları canlandıran seksenleri seyrettiğimde. Ordaki duygular bizim duygularımızdı işte; misafir gelince duyulan sevinç, güz hazırlıklarının heyecanı , aile ve komşuluk birliği (apartmanca iftara gitmiştik hatta) , günlerin bereketi , insan gibi insanlık , edep ,meyvenin sebzenin doğalı daha doğrusu her şeyin doğalı  insanın duygunun dünyanın...

Yok yok biz daha şanslıydık eminim .varlık içinde yokluk çekip sapıtan psikiyatr yollarına aşina olan gençliğe nazaran.

2 yorum:

Gülsüm Güven Tuncer dedi ki...

Evet.. Eminim ki biz daha şanslıyız. Ama annelerimizle kıyasladığımda onların bizden daha şanslı olduklarını görüyorum. İnsan paraya kavuştukça kendi değerlerini yitiriyor galiba.

nohut oda dedi ki...

kesinlikle şanslıyız da ne değişti diye de düşünmüyor değili barı bizim cocuklarımız bızım gıbı olsa...