31 Mayıs 2013 Cuma

İrdeleme


Yazılarımı okuyanlar bilir öztürkçe kelimelerle aramın iyi olmadığını. Demirsel indibindiye asansör , oturgaçlı götürgeçe otobüs demeyi tercih ettiğimi . İşte bu yüzden mecbur kaalırsam kullanırım irdeleme sözünü. İnceleme'yi tercih ederim. Yine de zihin yorgun olduğunda dile söz geçmiyor , laf ağızdan kaçıveriyor. Özür yazısı gibi oldu.

Neyi inceliyeyim ? Tabii ki son aylardaki favori dizim ,huzur sokağını. İlk başlarda reytingleri hayli yüksek olan dizi şu sıralar kan kaybında olmasına rağmen ciddi bir hayran kitlesine sahip. Çoğunluğu müslüman olan bir ülkede tvlerde böyle ciddi anlamda bir çalışma yapılmadığı için belki, bir kesimdeki çoğu insanın bildiği bir uyarlama olmasından ya da oyuncu kadrosundan sevildi böyle.

Feyzayı canlandıran Selin'i bilir herkes acı hayattan ve adanalıdan. Kutsi'nin ise zaten hazırda bir hayran grubu mevcut. Güven hanımı sezon sezon süren diziden dolayı tanımayan var mı ? Yanına yeşim salkım ve ayşe sultanla Hasan amcayı da koyunca, set olarak da hepimizin imrendiği ahşap evlerle dolu mahallecik olunca olmuş sana ballı lokma tatlısı !

                             
İlk bölümler nefisti ; Feyzanın cüretiyle ve sıcaklığıyla Bilalin başını döndürmesini izledik , sonra tam Feyza vazgeçeceği anda Bilalin aşkını dillendirişine tanık olduk , tam içimiz rahatladı derken başladı entrikalar , soluksuz izledik.

Biri bitti derken diğeri başladı , hiç bir dizide olmadığı kadar kötü karakter dahil oldu diziye. Öğrendikki senaristler değişmeye başlamış. Bilal huy değiştirdi adeta ; gurur abidesi sevdiğine acı çektiren ve affetmeyen odun  gibi biri oldu çıktı. Feyzaya da ezik rolü biçildi , hep ağlayan ve özür dleyen ama hiç affedilmeyen. Bir de üçüncü kişilik var dizide Bilale aşık ama sevenlerin arasından nazikçe çekilen. Bitmek bilmeyen senarist değişimleri sadece ona yaradı doğrusu ; neredeyse azize mertebesine çıktı kendileri.

Kitaptaki son mutlu değil okuyanlar bilir , ama dizinin de şu ana dek kitaba uygun gittiğini kim söyleyebilir ?  Millete sevdirin Feyzayı tüm şirinliğiyle sonra da ayırın sevdiğinden reva mıdır bizlere acep ?

Dizinin face'te halihazırda bir resmi sayfası iki fan sitesi var habire işleyen . Gurbetçi kardeşlerimizden tutun da , memleketimin her türden insanına dek uzanan geniş bir yelpazede hayran kitlesine sahip. İçlerinde ben bile varım ayol ! O derece !

Face sohbetlerinden ümitsizliğe düşüyorum bazen diziyi tartışırken . Seviyeli bir manzara  olmuyor çoğunlukla. Argo konuşanlar,  küfür etmeye yeltenenler  konuştuğu gibi yazanlar ya da o kelime öyle yazılıyor zannedenler ...

Ümitsizliğe düşürüyorsun memleketim insanı bazen ; inan ki sarfettiğin kelimeler yansıtıyor seni dünyaya haberin olmadan. Kitap okumadığını , sadece  tv ye ve maça programlandığını , klişe nakaratları kafanın bir köşesine yerleştirdiğini ve lazım geldikçe çıkarıp çıkarıp kullandığını en acısı ise , birileriyle dalaşıp üstün çıkmak için can attığını

Biliyormuydun ?



7 yorum:

Şerife dedi ki...

bir üsteki yazına yorum yapacaktım ama yorum kutucuğunu göremedim ama bilesin ki her kelimene sonuna kadar katılıyorum her gün haberlerde arkadaş çevremde aynı haberleri görmek midemi bulandırIyor.
En kötüsü sadece fikrimi bir kez paylaştım ve çocukluk arkadaşlarım beni sildi internet sayfalarından oysa daha geçen ay sarmaş dolaş ne güzel günler yaşadık diye dertleşmiştik kendimi kandırılmış gibi hissettim
Aylarca iş aradım ve çok büyük bir şirketle iş görüşmesi yaptım telefon hemen kabul ettiler öz geçmişim süpermiş sonra dedim ki ben türbanlıyım aaaa dediler olmaz biz kapalı bir bayanla çalışamayız ama bilgim deneyimim dedim önemini yitirdi dedi
o zaman özgürlük neredeydi acaba
Rabbim yardımcımız olsun

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba,

Bloğumda düzenlediğim HATAP UN sponsorluğunda ki“Çorum yemekleri etkinliğine” katılımınızı bekliyorum.Tek yapmanız gereken herhangi bir Çorum yemeğini pişirip “bengisuabihayat@gmail.com “ adresine fotoğrafını göndermeniz.Fotoğraf gönderen katılımcılar arasından çekilişle belirleyeceğimiz 15 kişiye hediyelerimizi göndereceğiz.

Ayrıntılar için aşağıda ki linke tıklayabilirsiniz.

http://bengisu-abihayat.blogspot.com/2013/06/corum-yemekleri-etkinligi.html

neval dedi ki...


ŞERİFE; ikinci sınıf insan muamelesini hep gördük bazı din düşmanları tarafından maalesef Sabrettik

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

tesettürlü karakterimiz şükran gayet ezikken feyza kendine güvenen çok enerjik bir genç kız.
ikiside üniversite bitirmiş ama şükrana üni bitirmek bile sökmemiş :))
saçmalardan seçmeler.
ablacım ben buna tahammül edemediğim için kutsiyi pek sevmeme,kitaba bayılmama rağmen ıhhh izlmeiyorum :(

neval dedi ki...


NABRUT; şükranı yapımcı seviyor anladık sezon finali onunla bitti. Gıcık kapıyorum artık ondan. Ama Feyza hakikaten şükrandan kat kat üstün seyretsen seversin onu

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

işte bende onu diyorum ablacım tesettürsüz kızı daha üstün daha sevilesi göstermişler bak sen bile onu seviyorsun!

neval dedi ki...

NABRUTUM; kitabındaki Feyzadan çok farklı dizisindeki karakter. Okuduysan bilirsin zaten. Aslında dizideki şükran çok ön planda tutulmuş en fazla onun sahnesi var yapımcı da zaten şükrancı. Tam tersi iltimas geçiyorlar yani. Feyzanın kapanma ve hidayet ihtimalini seviyorum