14 Temmuz 2011 Perşembe

bugün

böyleyim;





üç gecedir ,    alarm gibi çalmaya başlayan,     yandaki odadaki bebeğin,      feryat figanıyla uyanıyoruz uykumuzdan maaile.
bizi uyandırıyor  ama,    annesi ve babası duymuyor galiba    yanıbaşında. ya uykuları ağır,     ya da alışmışlar ağıt formunda ninni gibi geliyor.        ne olursa olsun,      insan evladını      her gece 45 dakika     ağlatır   mı yahu ?        garibim,      sanırsam ağlamaktan yorulup,     bayılıp da susuyor.        çünkü gecenin sessizliğinde kağıt misali ,    her sesi ileten duvarlardan,     herhangi bir teskin etme gelmiyor,     umutla beklememize rağmen.
dün son şanslarıydı.     bugün şikayet etmek zorundayım.

söylemiş miydim ?        buradaki ailelerin çoğu,      en az iki çocuklu ve üstü.       kadınlar minik bebeklerle havuza giderken,      beş yaş üstü olanları babalara emanet.          asansörde,     termalde çocuk avutuyorlar habire.           eşimin demesi;        havuzbaşında 7 erkek demek 14 gürültücü çocuk demekmiş.
hatta darb-ı mesel,       gece animasyonlarına malzeme  olmuş;   kapriste  erkekler çocuk bakar diye.
kafa dinlemek isteyene     uygun değil ,        çünkü heyecanlı tepkileri ve bitmeyen mızıldanmaları ,     aniden patlayan çığlıklarıyla ,    çocuk cenneti ya da cehennemi burası .

aileler de ne kadar rahatlar ,        çocuklar kendini yere atıp ağlasa da ,      sohbetler kesilmiyor,    üç maymun misali.        rahatsız ediyorum tasası zaten yok.   onun tatil anlayışı,     benimkini mahvetmemeli.
yurdum insanının kulakları duymuyorsa artık ve derisi kalınlaşmışsa ,      çocuk kabul etmeyen otellere bakma zamanı      gelmiş demekki.

10 yorum:

Deli Anne dedi ki...

amann yazık yavruya.. demek ondan bazı oteller çocuk kabul etmiyor:)

Unknown dedi ki...

Yazık o bebeğe , annesi baygın düşüyor herhalde.Yoksa hangi anne saatlerce ağlatır çocuğunu.şaşırdım vallahi..Ne enteresan kadınlar var...
Orası kadın erkek ayrı bir tatil beldesi galiba.Beş yaş üzeri çocukların babalarıyla olmasına çok şaşırdım.Genelde erkekler çocukları annelerine bırakır tatil kendilerineymiş gibi davranır da...Anneye tatil olmaz bu nedenle..nereye giderse gitsin kadın hep annedir...
Umarım bu gece bebek sesine uyanmazsın , güzel bir uyku çekersin.Keyifli tatiller :)))

neval dedi ki...

DELİ ANNE,üç gecedir o otellerin sıkı destekçisiyim,sayıları arttırılsın please

İÇİMİZDEKİ KARNAVAL; otelde kadınlar havuzu ayrı ve etrafı çevrili resimdeki yeşil panellerle ve beş yaş üstü erkek çocuk alınmıyor bayanlar havuzuna. o yüzden burada anneler tatil yapıyor:)
sağolasın umarım öyle olur

İKİ MELEK dedi ki...

anlatıp durma imreniyorum havuz başına ,tabii gece uyuyamama durumlarına alışığım malum HORLAYAN KOMŞU hala horluyor:))

yemyeşildeniz dedi ki...

bu vurdumduymaz, ben rahat ediyimde millet naparsa yapsın mantığı beni çıldırtıyorrr, dellendim birden :)

neval dedi ki...

ŞİRİN BUTİK;az kaldı sabır:)bebişler olunca ayakta bile uyuyabilecek kıvama geleceksin.nerde kaldı komşuyu duymak?

YEMYEŞİLDENİZ;AYNEN ÖYLE BÖYLE HUYU GENİŞ OLANLARIN HACMİNİ DARALTASIM VAR

edibe @ edbdesigns dedi ki...

3 gun iyi bile dayanmissin! ben en azindan duvalari yumruklar teperdim valla! bazi insanlar oyle saygisiz ki.. bazi annelere deliiiii oluyoruuuuM!!!! biz de gecen gun doktordayiz.. malum, doktora giden herkes hasta olur genelde... kadinin biri geldi 3 cocuguyla... ama cocuk demeye sahit lazim, canavar mubarekler! zipliyorlar, duvalara vuruyorlar, bagiriyorlar... ve anneleri de bir kez bile olsun yapma etme demedi yaaaa! o kadini alip duvara duvara carpasim geldi sinirden. ne bicim annelik! ne bicim insanlik! kadin ve veletleri sonunda cikip gittiklerinde herkes birbirine bakip gulumsedi sukredercesine... o geldi birden aklima senin yaziyi okuyunca

neval dedi ki...

EDİBE; gıcık oluyoruz ya,hep bizi buluyor böyleleri.ne hikmetse hep sohbetin sonuna yetişen bir hanım var ısrarla iki küçük çocuğıyla gelen .ona bu yüzden nasıl gıcığım anlatamam.

bininci tekil şahıs dedi ki...

ama napsinlar, gelmesinler mi cocuklari kucuk diye?? benim henuz cocugum yok strese soktunuz beni!

neval dedi ki...

BTS; gelsinler,ama lütfen çocuklarıyla ilgilendinler,ciyak ciyak bağırtmasınlar bebeleri
kızım sana söylüyorum :)