4 Temmuz 2011 Pazartesi

ey insanlar ! nerdesiniz ayol ?

izmir sokaklarını çınlattım böyle diyerekten.     yolu kaybetmiş dönüp dururken  yol,iz     soracak bir kul yoktu etrafta.     hani insan dolu yollar ?     ya da ışıldayan vitrinler ?  
akşam kalacağımız oteli ararken, saat erken olmasına rağmen,      geçtiğimiz yollar     tenha ve      çevre ürkütücüydü.       hani şu,      üçüncü sınıf korku filmlerindeki kadın kahramanın,    arkasına bakarak kaçtığı sahnelerden bir plato gibiydi.





Allahım nasıl bir yerde oda ayırtmıştım kimbilir?       internetten bulursan olacağı budur işte. o kadar olumlu yorumu da ,   eşi dostu yazmıştır herhalde diyordu içsesim ,eşimin çatılmaya başlayan     kaşlarına kaçak gülücükler gönderirken.
bursa da zaten nasıl tersimiz döndüyse,     hep gittiğimiz ayşeciğimin evini bulamamış,    yol sorarken ,bursaray diyeceğimiz yerde,      metrobüs tramway,hatta marmaray diyerek saçmalamış,    bunları tatile olan ihtiyacımıza yormuştuk.        menzilimize vardığımızda ,     çabukça bir ev kahvaltısı ve kuaför seferini yapmış, araya havlu alışverişi sıkıştırmış,     sonra da izmir yoluna düşmüştük ve yorgunduk.     oteli pıt diye ,elimizle koymuş gibi bulmamız gerekiyordu    artık.

180 kişiye felan sorduktan sonra,      cephesi köhne      ingiliz otellerine benzeyen,    binanın önünde duruverdik,    artık herşey için çok geçti .     bu saatte ne yeni bir otel arayacak kuvvetimiz,ne de o otelin yolunu bulacak aklımız kalmıştı       .yataklarında pireler hoplasa,penceremin  önünde kurbağalar vıraklasa da kalacaktık o otelde.
lobi de içaçıcı olmamasına rağmen,     aman neyseki oda güzeldi .     hatta beklentilerime nazaran süperdi.bir oturma odası  ve iki yatak odasıyla.      tek kusur ,yoldan geçen arabaların sesi ,     o kadar kusur kadıkızında da olurdu canım.
mis gibi uyku çektikten sonraki kahvaltı da,     çeşirli ve doyurucuydu kendi çapında.     kahvaltıdan sonra goncam yirmi yıldır görmediği, kankasını aramak istedi tamam,     dedim ve ondan sonra  ip koptu

ve kontrol asla bizde olmadı artık..
devamı yarın...

11 yorum:

mavi dedi ki...

Hoşgeldin İzmir'e de fotoğrafını çektiğin yerlerde yürümeyiz ki biz, oraları otoban gibidir bizim için. Not: Basmaneye, Yeşildere'ye gidiş yönü burası...

edibe @ edbdesigns dedi ki...

yaaaaa mizikcilik yaptiiiin :) merakla bekliyorum yarini :) sevgiler...

marifet ellerimizde dedi ki...

merakla beklıyorum yarını:)))))))))

Unknown dedi ki...

:)) iyi tatillermi deyim ne deyim bilemedim, demekki netten baktığımız otellere kanmayacağız :)

yemyeşildeniz dedi ki...

merak ettim otelin adını yaw :)

neval dedi ki...

MAVİ BALON; bilmem artık.bir insan yüzü görmeden geçtik izmirden.o dediğin yolu da gaziemir yolu zannediyorduk aslında:)

EDİBE;ahh çok mızıkçıyımdır,hatta aile arasında lakabımdır da, sağolayım emi.

MARİFET ELLERİMİZDE; Tamam geliyor az kaldı

DÜRR-İ YEKTA;aslında şans biraz da .ama semt hariç otel kalitesi iyiydi.

YEMYEŞİLDENİZ; otel kocaman adı ,kendi de aksine küçüktü:)

Limon çiçekleri dedi ki...

Ay canım yaa:))geldimi aksilikler üstüste geliverir işte...Devamını merak ediyorum,cıngarmı çıkarttın yoksa:)))

İkiz Annesi dedi ki...

Canım keşke gelmeden önce bize sorsaydın verirdik sana güzel otel isimleri ama en azından odandan memnun kalmışsın:)
Güzeldir İzmirimiz akşamları kordon sefası yaparsın , İnciraltında bir tur atarsın vapurla bir Karşıyaka sefası da güzel olur :)
İyi tatiller canımcım :)

neval dedi ki...

LİMON ÇİÇEKLERİ; hem aksilik hem bizde kafa dönüklüğü, bulamadık doğru istikameti işte.
yok yok o kadar zilli olamadım daha:)
bir kaç fırın ekmek yiyim ondan sonra:)

İKİZ ANNESİ; bizimki deneme yanılma yöntemi oldu galiba,ama sağolasın teklifin için.
eşim kızımı havaalanına bırakmak için izmire gidip geldiğinde sorduğum ilk soru insanları gördünmü nerdeymişler ? oldu ,izmiri tenha bir yer belledim herhalde.
teşekkürler,darısı başına.

Atolyekedi dedi ki...

İnternetten bulmak çok riskli aslında ama Allahtan çok çok kötü bir yer değilmiş. Ben genelde tavsiye ile gitmeye çlışırım ama o bile bazen tutmuyor.
İzmir gün içinde çok sıcak olur neredeydiniz bilmiyorum ama millet genelde ya evde yada deniz kenarındadır.

neval dedi ki...

atölye kedi;kötü olsaydı bir daha cesaret edemezdim sanırsam.
öyleymiş,sonradan öğrendiğimize göre.