4 Kasım 2011 Cuma

halime teyze



bir komşumuz vardı ;    halime teyze.     gerçi hala da var .      almanyadan dönmüş ,her türlü alet edevatı ordan gelme.    işte o,    çat diye   kapısını her çaldığımızda,   şıkır mıkır giyimli açardı.      sanırsın ki misafir bekliyor,       halbuki     ayda yılda bir gelirdi , ona.      her şeyin de,     nerde ucuza ve kaliteli alınacağını da bilirdi.      lakin kaliteli olması, beğeniyi getirmiyor her zaman yanında  .       annemle bir kere benim için alışverişe çıkmışlardı,    hiç unutmam;        iki sene 16 yaşındayken kadın kıyafetleri giymiştim,  nefret ede ede. ee ... tabi biz şimdiki kızlar gibi,   ben bunu giymem deyip,     kenara atamıyorduk.     alternatif kıyafetimiz yoktu çünkü.

paspal annenin,     paspal kızıyım.       aneyde nasıl gördüysem,    öyle devam.     annemin çiçek çiçek, renk renk pijamaları vardı biz küçükken.      büyüdükçe,   üzerlerine bir etek geçirir oldu.    ama altta var yani, yine pijama.     benim de bekarken uzun eteklerim oldu,   çiçekli basmadan.     namaz kılmada nasıl kolaylık olurdu ve yazın nasıl da ferah.




evlenince, biz de yaptık canım,  yeni gelinlik .    tıkır tıkır topuklu terlikler ve hafif makyajla eşi karşılamalar felan.        erkekimin makyaj malzemelerinin kokusuna alerjisi olduğu ortaya,   çıkınca uçtu gitti rujlar allıklar çöpe.       namaz kılınan evde oje nasıl da fazlalık;     yine de soğan kabuğu renkle, azıcık hevesimi aldım,itiraf ediyorum bak.           bebişler olmaya başlayıp , kilolar ayyuka çıkınca ,   tükürük felan derken,      haydi dön bakalım emektar eşofmanlara.

o gün bugün,    hele de işten gelince ,eşofmanlar kurtarıcım.     zaten goncam nadiren bir yerden gelip, üzerimi çıkarmasam sorar,   misafir mi gelicek diye ?     zavallım.      bazen içimden gelir süslenirim,rahat edemezsin diye beni kayırır.

ya beni paspal seviyor ,ya da acayip geliyor,  rutine dönsün istiyor bilemedim :(
soramam  da soru haline getirip.       hani sakal bıyık meselesi ...

14 yorum:

Adsız dedi ki...

al benden de o kadar nevalcim.ne kdar heves etsemde bir türlü rahat edemiyorum o eşofmanları giymeden:)) ama işin birde şu yönü var bu kocalar işten gelince takım elbiseyle mi oturuyorlar karşımızda?onlarda göbeklerini yaya yaya pijamayla oturuyorlar e karşılarında full makyaj mini elbiseyle durmak da garipo yani:)))

Noblesse dedi ki...

ben de senin gibiyim Nevalcim, işten gelince eşofmanları geçiriveriyorum, şıkır şıkır giyinecek hal kalmıyor ki:)))

neval dedi ki...

DEREN; güzel saptama :) gözümde canlandırdım da şimdi,ne komik olurdu :))

NOBLESSE; yalnız olmamak güzel :)ondan demek pazarlarda en çok eşofmancı olması .

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

bende o ne zaman üzerime bir şeyler geçirsem (pijama harici)abim annne nabrut bir yere mi gidiyor,misafir mi gelecek diyor bu erkeklerde bir tuhaflık var ha.giysen bir türli giymeyince de can tanrıyar gibi evde ev terliği ile geziyordu diye boşuyorlar he hehe:)

Unknown dedi ki...

ayy işten gelir gelmez kendimi odama atıp çekerim eşofmanları oh rahat rahat :)

Tazekahve dedi ki...

ne güzel iştee eniştebey anlayışlı demek :))) şanslısın nevalcik takıl rahatça eşofmanlarla ben de pek severim yani :)) öpüldün sevgiler canımcım ve de iyi bayramlar:))

fatosun mutfagından... dedi ki...

Dostluğu, sevgiyi ve geleceği... Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı... Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.

neval dedi ki...

NABRUT;adamın geçinmeye gönlü yokmuş belli,ondan boşamıştır nabrutum.hem onların aşkı üç günlük.
galiba biz alıştırıyoruz paspallığa adamları,arada giyinince noluyor yahu ? oluyorlar

DÜÜR-İ YEKTA;bendensin desene :)hoşgeldin özerk eşofman cumhuriyetine

BİLGE; hemi de nasıl :))sana da cicim :)

FATOŞ; teşekkürler,bilmukabele:)

nesrin dedi ki...

Bayramin kutlu olsun. Sevgiler...

nohut oda dedi ki...

bayramınız mubarek dularınız kabul olsun insallah sevgıler

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

bu bayram iyi bayramlar postu yerine buraya bir mesaj bırakayım dedim .

yaştan değil hürmeten ellerinden öperim.
Bana kattığın bütün hayat tecrübeleir içn teşekkürler
çocukların ve goncanla çok güzel bir bayram geçirmeni diliyorum Rabbimden

yaruze... dedi ki...

Çok hoşsun Neval :)

Sitare dedi ki...

hah işte tam benim kafadan:)giy eşofmanı topla saçını yayıl yayılabildiğin kadar.benim konca da gıcık gider ruja muja.laf aramızda ruju mu öpücem seni mi öpücem sürme allasen der:))ondan yaneee:)

neval dedi ki...

YARUZE;zarif sözlerin için teşekkürler

SİTARE;bak saç toplamayı unutmuştum. samuraylar gibi sıkı sıkı topla bi de demi?
ruj yemeyi seven erkek varmı ki ?