7 Kasım 2011 Pazartesi

şov zamanı

şimdinin kızları pek bir rahat,    gelinleri de öyle.
 yaşlı kadınlar gibi başlayayım ben de , bizim zamanımızda diye;   biz utangaçtık.     nişanlımıza ve çevreye karşı.   nikah kıyılırken,    kalabalığın karşısında kafamı kaldırıp bakamamıştım bile.   değil   goncamın gözünün içine bakayım.     bizim için formaliteydi nikah hazırlıkları ;  beraber olmamızın önünde engeldi uzaması.   kına gecesi istemedim,  düğün de.     aslolan beraberce yaşayabilmek,    aynı havayı teneffüs edebilmekti.  düğünü geciktiren her şeye savaştık biz.




gelinliğimi eminönünü müdavimleri iyi bilir;   hürriyet çarşısından aldım,    fatihteki gelinlikçiler tabii ki vardı ,ama niye bir gün giyeceğim kıyafet için,   yorayım erkekimin kesesini ?      mobilyalarımızı en ucuzundan taksitle aldık,    hala da oturuyorum( maalesef ),     kuyumcuda triplere girmedim,    ne alıyorlarsa ,onunla yetindim. balayına gitmedim,   ne zaman istesem giderim artık.     goncam düğün öncesi tavrımı , sağolsun hep takdir etti ve    hiç yormadın beni,     diye söylemesi en büyük mükafat .



gelin kızlarımız bazen ,    pek bir besili ,   damat kardeşi gibi duruyor yanında.    yakıştıramıyorum bir geline güngörmüş bakışları.     ohh     işte kaptım oğlanı,    darısı başınıza diye.    aslında sen, nazlanan taraf olmalısın nazlayan değil.         bilmez  misin ki,    nasıl başlarsa öyle gider bir iş.     hazır mısın  takibe devam etmeye ömür boyu?

şimdilerde bakıyorum ,   yabancı dizilerin de fiştiklemesiyle,   tam bir şova dönüştürülüyor.   uzun resim seansları,   abartılı hazırlıklar ,   tasarımcı gelinlikleri,   ayakkabı krizleri,   yıl öncesi yer ayarlama telaşı, kuaför makyaj ritüeli,   vs vs...        boyu aşan masraflar ;     e bir kere evleniyoruz yapmayalım mı ? bahaneleri ... yapın,sizin gününüz   ama,     fanatikliğe,   şova çevirmeden.      eğer seni mutlu eden,   sevdiğinin nihayet kavuşuyoruz bakışı değilse,     o bakış yoksa gözlerinde ,   eyvah !

o zaman otur,    pabuçlarına sarıl    ve    ağla   !

17 yorum:

Noblesse dedi ki...

aynen senin gibi düşünüyorum Nevalcim.Üstelik bütün bu abartılı hazırlıklar çoğu kişi için borç alınan parayla yapılıyor.

Adsız dedi ki...

neval annem der ki ( bazıları için) şimdi böyle sov yapıyorlar ya, yapın yapın der , nasılsa en fazla 1 sene sonra boşanıyorsunuz.

Benim yaşım 37 biliyorsun hiç evlenmedim ve hiç öyle abartı isteklerim de olmadı.Halen abartıdan utanırım. Belki diceksin ki, eee yaş ermiş kemal'e , inan bununlada hiç ilgisi yok.20 yaşlarında bile ben bu fikirdeydim.1 gün için harcanan düğün masraflarına içim acırdı ,acırda.3-4 saat için gereksiz görüyorum.Belki bu yorumuma kızanlarda olabilir ama bunlarda benim düşündüklerim.Benim bu düşüncemi bilen bazı arkadaşcıklarımın gözünde bile hep çok ucuza gideceksin ( ucuz insan) gibi çirkin yakıştırmalara bile maruz kaldım.Takıyormusun kafana diye bir sorsalar , umurum onbeşi derim.Tabii ki düğün dernekler olacak ama benim için hepsi dozunda olmalı.Yeti ile İnşallah hayırlısıyla bir evleneyim de , gerisi boş..

İyi bayramlar

neval dedi ki...

NOBLESSE; çeyizi filan kiralayanları da duymuştum. desinler diye.rezillik düpedüz

NALAN; DOĞRU AMA TÜKETİM CANAVARINI TUTABİLENE AŞKOLSUN DEMİ?
bu arada yeti umarım karadam felan değildir :)

Adsız dedi ki...

ah bacım biz dinazor olmuşuz yok artık bizden,bunlar pek bilmişler,şimdi 1saatdir komşumun heveslerini alacaklarını dinliyorum:))))
aman bacım hiçde bitmiyor,eşim diyor o sen gibimi yerim dar ona dert diyor,bayıldım nevalim bizde bir düşünce vardı, eşimizi,babamızı hep düşündük,BİR ALLAHA GÜVENDİK,BİRDE EMEGİMİZLE ALINTERİMİZE,bak bilgisayarında kafası attı,oda kafasına göre takılıyor:))) herkeste o var bunumuz olsun demedik ondan türümüz bitti bacım akşam akşam bende ne dertliymişim:)))))
tam konu üzerine geldi,komşumla randevudan sonra:))))
Allah sonumuzu hayır etsin bendede 2 oglan ne bilmişler bekler rabbim bilir,
aman ben duaya başlayım:))),Allah kadir kıymet bilen 2 dünyadada hayırlı eş yapacak insanlarla karşılaştırsın yavrucaklarımı bacım zor zor:))))))
hayırlı bayramlar sevgilerimle:))))

muko dedi ki...

ya biz saftık ya şimdikiler akıllı yada tam tersi bilemiyorum gerçekten

görücü usulu evlendim ben ne verdilerse ne aldılarsa tamam dedim onu istiyorum bunu istiyorum yapmadım bende,alınmış tül perdelere itiraz etmedim ne aldılarsa olur dedim,hatta takı ne istiyorsunuz dedikleirin de annem artık sizin kızınız siz ne isterseniz demişti de onlarda boşanmış olan eltiye taktıklarını örnek göstermişlerdi bilmem kaç bilezik tamam, teyzem dayanamamış bari bir kolyesi oluversin demişti de haksızlık olmasınmış boşanmış gitmiş bir geline yapılanlarla aynı kadere boyun eğdim haa sonradan eşim aldı orası ayrı

bazen düşünürümde şimdikiler sanki iyisini yapıyor gibi geliyor bana bizde çok saftık be neval:)

Tazekahve dedi ki...

aslında evet bir törenin şaşası ne kadar fazlaysa akıbeti bi o kadar tatsız olabiliyor..imtihan halini alabiliyor..dikkat diyorum ben de :)

New York'tan dedi ki...

Neval'cim ben iki valizle gelin oldum, annem hep soyler bunu :)

Adsız dedi ki...

nevalcim;bende aynen senin gibi düşündüm ve hiç zorluk çıkarmadım neyi nasıl istiyorlarsa uyum gösterdim.gelinlik,makyaj,takı bilmem ne onlara içim yanmıyor da eşyaları keşke daha iyi alsaymışız.eee her sene möble değiştirmiyoruz onlar epey gidiyor.benim evleneceklere tavsiyem evinize kullanılacak ne alırsanız alın boşa değil,ama diğer masraflar öyle gereksiz ki...

Unknown dedi ki...

neval abla bayramınız mübarek olsun, geç kalmış bir bayram tebriği ama idare et :)

otuzundansonra dedi ki...

evet aynen katılıyorum sana.iyi bayramlar

neval dedi ki...

SELİNKA; eşinin öyle demesi bile yeter demi selinkam ? gözün aydın:) komşundan yana.
duana içten bir Amin diyorum.

MUKO; yok yok mukocum,yapılanlar hiç unutulmuyor iyisi de kötüsüde. bizim gelin tutturmuştu şunu da isterim diye,hala öyle gidiyor

TAZE KAHVE; aşırılık daima kabak tadı veriyor demi kanka ? samimi küçük kutlamalar bize göre aslında.

NEW YORK'TAN; ne kadar mütevazi bir çeyiz :) şimdi kaç bavul olduğunu sormayım :)

DEREN; benimkiler gibi yirmi yıl da dayanmasın ama..

DÜRR-İ YEKTA; sana da hayırlı bayramlar kardeşim

OTUZUNDAN SONRA; bilmukabele kardeşim

Limon çiçekleri dedi ki...

Benimde bu yüzden hep iç huzurum vardır.İnsan kişiliğini çok seviyor böyle olunca ve daha mutlu oluyorsun.Tüm genç kızlara tavsiyemdir benimde..

reyhane dedi ki...

Ahh ben de şimdiki aklım olaydı vallahi şimdinin gelini olurdumm.Eskinin gelini olduk da hayra mı geçtik?:)

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

nihayet kavuşuyoruz bakışı ha artık evlenmeden bütün kavuşmalar gerçekleşiyor :))

neval dedi ki...

LİMON ÇİÇEKLERİ;insanın kendinden hoşlanması ne kadar güzel değil mi?

REYHANE; bir küskünlük seziyorum satırlarda ?

NABRUT;beklemekse kıymet bilmeyi sağlıyor nabrutum

reyhane dedi ki...

Merhaba,küskünlük var evet geçmişe..Bu arada size mail atmak istedim,mail adresinizi bulamadım, bana dönseniz?

N.Narda dedi ki...

Bir yazım için net'ten resim ararken karşılaştım blogunuzla. Bu yazınız da benim düşündüklerimle (her ne kadar bekar olsam da) örtüşünce yorum bırakayım dedim.

Tanıştığımıza sevindim :)