3 Ağustos 2013 Cumartesi

Hamarat günler



Kışlık hazırlıklarına başladım ufaktan. Çiftlikten sebzelerim geldi , peynirlerim shittake mantarım ..


Domates rendesine başladım ;



Yöntem basit. Kabuklarını soyup rondolayıp ateşte biraz kaynatıyorum .( Ne kadar kaynatırsanız o kadar koyu oluyor) içine de biraz turşu tuzu atarım kaynarken. Aynı anda sıfır kavanoz kapaklarını da ayrı tencerede kaynatıyorum ;


Kavanozlara sıcak sıcak doldurup kaynar sudan çıkardığım kapakları da sıkıca kapatıp ters çeviriveriyorum

Bu yöntemle kavanozları kaynatmaya gerek olmuyor .on kilo domatesten sekiz buçuk şişe çıktı , sulu oluyor fazla kaynatmıyorum.  Evet tembelim itiraf ediyorum. Ama inanın tiroidden :)


Hiç yorum yok: