11 Nisan 2011 Pazartesi

kahin olmak zor değil artık

geleceği görür gibiyim ( haşa! ) .   yani tahmin eder gibiyim diyelim ;






hastane yollarında   insanları gözlerken, şekilleniyor gözümde gelecek .          her yerde koşturan insanlar bişeylere doğru .        son nefesini vermeden halletmeye çalışıyor kendince işlerini  .

bakıyorum;      gençler sanki daha mı yavaş yaşıyor hayatı.    kafelerde,      restoranlarda uzun uzun takılanlar, inceden eleyip alışveriş yapanlar  onlar ,      sanki önümüzde uzun bir hayat var dercesine.





otuzundan sonra adımlar hızlanıyor.      amaç biçimleniyor zihinlerde   ve pupa yelken açılıyor .  hele izdivaç yoksa ;   tekneye motor lazım hemen.        mükemmelliyetçilik de zannımca bu yaşlarda oluyor;     birşeyi yaparsam tam yaparım kılıfı ,    hazır zaten.

kırktan sonra hayat,    koşar adıma dönüveriyor ,az zaman kaldı dercesine.      her şeyi hızlı yapıyor insan.    o yaşa kadar gözükmeyen misafirler,    başlıyor ara ara yoklamaya ; başağrısı,yüksek tansiyon ,olmazsa olmazımız kadın hastalıklarımız,   yara sivilce miyom ıvır zıvır..





ahh    ölüm ulakları   başımızın tacı ; aksaçlarımızı unutmayalım ;   hanii      her gördüğümüzde koparırsak kurtulacağımızı düşündüğümüz      ( yoksa böyle düşünen  bir ben miyim koca türkiyede ?)

işte bunlar belki de ,   ayaklarımıza kanat takıp bizi uçuran .      şikayet yok,    bunlar iyi halimiz .daha da kötüsüne hazır olalım ömrümüz varsa ;





50 den 60 dan sonrası  hayatın ;   o doktor- bu eczacı- şu aktar arasında mekik dokumak ,    kimyasal ile doğal ot arasında kalmak,   bir onun bir bunun tadına bakmak   bilinçsizce.      hele varsa derdin onun hakkında mastır yapmış dr. kadar bilgili olmak
sağlam olacak kadar şanslıysan  ,kaderin yine belli ; bir daha anne   olmak ,

torununa tabii .     kahiniz dediysek,     sihirbazız demedik canım.

10 yorum:

reyhane dedi ki...

Ne güzel bir tahlil bu..

Adsız dedi ki...

aman sevgili nevalim. önceki yoruma binayen ben Allahıma şikayet olmasın ben almıyayım bacım. ben kadar sabırsız anne olmayı beceremeyen kadına 3 üncü Allah korusun ben bunların hakkını nasıl ödeyecegim diye düşünürüm bacım yaş 39 hormonlar bozuk kafa desen hepsinden bozuk.benim ömrüm yetermi toruna bilinmez.ama sen gencsin bacım.ALLAH sonumuzu hayırlara vesile etsin bacım.imandan kurandan ayırmasın.bundan sonraki benim ki bunlar sevgilerimle bacım.

Nil dedi ki...

:) anneanne mi olacaksın dicem ama daha yaşları küçük senin minnoşların o zaman yeniden anne olmadan vur patlasın çal oynasın dermişim :) benim annem 2 yıl evden dışarı çıkmadı garibim

neval dedi ki...

REYHANE; teşekkürler, naçizane tahliller işte.

SELİNKA; sen 39 ben 41 ken, nasıl genç oluyorum acaba ?
dualarına amin,ağzı dualı bacım.

KÜÇÜK MUCİZEM;evlat için her şey yapılıyor değil mi ?
kızım 20 yaşında o yaşta evliydim ama şimdi gençler okuduğu için evlilikleri kim bilir ne zaman ? hayırlısını versin Mevlam cümlemizin evladına.

canimçektipişirdim dedi ki...

her zamanki gibi harika bi yzı yazmısın..

İkiz Annesi dedi ki...

Canım inşallah hepimiz torunlarımızı sevebiliriz Rabbim o ömrü bahşeder inşallah.

New York'tan dedi ki...

:) ben otuzundan sonra adimlari hizlandiyorum simdi :)

kpsszede dedi ki...

Katılıyorum.Gerçi henüz 30 a kdr olan kısmının gördüm ama evet hızlandı zaman.Sanki aklımdaki hiçbieşeye yetişemiyorum.
Ama ben ak saçlarımı koparmıyorum sorduğun için söyledim:)

mandalincikmazi dedi ki...

Güzel bir yazı
hepsi doğru
ben de 40 lı yaşların başındayım dediğin gibi çok koşuşturuyorum bi o kadarda yetişemiyorum hayat mı hızlı ben mi yavaşım anlayamadım :))
Allah hepimize öncelikle sağlık versin önemli olan uzun uzuuuun yaşamak değil dolu dolu ve iyi yaşamak........

neval dedi ki...

CANIM ÇEKTİ PİŞiRDİM; ESTAĞFİRULLAH.harika ne demek,sadece basit iç dökmeler.

İKİZ ANNESİ, sana şu an çok uzak geliyor değilmi ? emin ol yarından da yakın,okula başladıklarında yıllar kuş misali uçuyor.


PERİ MASALIM;değilmi ? yaş ilerledikçe yarış hızlanıyor zamanla.

NEW YORK'TAN; ahh otuzlu yaşlar ahh
ne şanslısın kırk a kadar bir ömür var on yıl.benim yerime de yaşa please.

YILDIZ,haklısın,dolu dolu ama güzelliklerle dolu olsun değilmi?