30 Nisan 2011 Cumartesi

ve yine farkettim ki ;

türkiyem insanının,      insan hakları konusunda      bir kaç fırın ekmeğe daha ihtiyacı var.
küçük veya     büyük işletmeler farketmiyor,  senaryo aynı;       giderler kısılmak istendiğinde, ilk akla gelen iş gücünden    yani işçiden kısmak oluyor ;     maaşı artan işçiyi yolla gitsin .      yenisini bulursun ucuza elbet.   hoşuna gidiyor  o meblağın bir kısmını ,    şu veye bu şekilde geri almak





ister mason dedenin ,  ister hacı amcanın mirası      kodaman firma  farketmez,    torunların çözümü hep aynı.      belki     de bitirilen  okul aynı.        maniciklerini misli misli katlarken,     bir yuvanın bacasını söndürmek,     aileleri eli böğründe bırakmak,      taşlaşmış vicdanlarda bir çentik bile bırakmıyor

neyseki; türkiyeyi gelişmiş ülke sıralamasında,      alt sıralardan üst sıralara doğru hamle yaptıran,    kişibaşı milli geliri 2500  dolardan ,   10 000 dolara çıkaran bu kötü hükümet şu yasaları da çıkarmış ;

-15 yıl   ssk ya primi ödenen çalışan,    dilekçe verdiğinde tazminatını almaya hak kazanıyor

-sigortalı  çalışan isterse 1 gün çalışsın,    ücreti yatmak zorunda,ağır cezası var.      ödenen prim,    devlet tarafından koruma altına alınıyor      ve emekli olduğunda,    hak sahibine iadesi yapılıyor.
yani    çalıştır- çalıştır- prim ödeme asla    devri bitti gitti.
acaba emekçiyiz nidalarıyla,    meydanları doldururken birilerinin amacına piyon olanlar,    bunları biliyor da işlerine mi gelmiyor ?

4 yorum:

Sevdiye dedi ki...

Elimde dosyalarla eve gelip,şu şu şu çalışanları çıkarma kararı almaya daha fazla dayanamayacağıma karar verip aynı hızla işi bırakmıştım,en tepede iken.
Çok acımasız bir düzen ve çarkları un ufak ediyor hayatları...
Bütün hayatınızın bir kişinin iki dudağı arasında olması :(
Haklar verilsin tabi,aslında geç bile kalındı,hümanizimden dem vuranlar eleştirirler acı olan dün de bu sahnelerdeydiler ama insanlar hatırlamaz,bilmez !
Bu yasa hakkında çalışanların bilinçlendirilmesi için işyerlerine de belli zorunluluklar getirilmeli yok sa çıkan bu yasalar amacına ulaşmıyor çünkü.

Unknown dedi ki...

Evet Nevalciğim biliyorlar ama bilmazden geliyorlar kötü hükümet diyebilmek için yazık yazık çok yazık biraz yapılan işin kıymetini bilmek lazım sual olunacak diğer dünyada???
Bu kötü hükümet önceki hükümetlerin memurun cebinden sömürdüğünü geri ödeme olarak verdi yaaa işte ondan suçlu gönderelim gitsin?
Peki yerine kim gelsin?......?
İş bilenin kılıç kuşananın demiş atalarımız adam işi biliyor diğerleri de boş boş konuşuyor
amaaaan bende ne dertliymişim:))
haydi Rabbim doğrudan doğruluktan ayırmasın bacım

neval dedi ki...

SEDO KIZ; işinin mesuliyeti pek ağırmış.gece uykusu kaçıran cinsten.
çevremizdeki çoğu kişinin çalıştığı şirket bu yasa çıkmadan çalışanları bezdirip işten ayrılmalarını sağlamaya çalışıyor.kendileri büyürken ahlakları da aynı oranda küçülüyor galiba.

PAPATYA68; onların geçime gönlü yok bacım. önceki gibi haksız kazanç sağlayamadıkları için ,para muslukları fakire doğru yöneldiği için muzdaripler işte.

Tazekahve dedi ki...

Bu amaçlara piyon olarak kalmak ta uzun yıllar onları piyonluğa mahkum ediyor sadece başkaca bi işe yaramıyor.Ha biraz da kırılıp dökülen tabi...Keşke herkes aklını başına alsa :/ Sevgiler canım