25 Haziran 2011 Cumartesi

haller , haller, azıcık da dedikodu

yine uçup gitmeye başladı zaman .       yılın bu vakitleri hep böyle zaten.          bir sürü plan yapmam gerek tatili verimli geçirmek adına.         araba kullanmak da girdi işin içine şimdi.    yani biliyorum tabii de,
kastettiğim trafiğe çıkma cesaretini gösterebilmek .           hem de kuralları çiğneme oranı, epey  yüksek olan güzel ülkemde.





 hadi biraz da gidenin ardından dedikodu yapalım;       temizliğe üşenirken ,    bir de misafir ağırlamak çıktı.      onları da götürürüz gittiğimiz yere ümidiyle   gözüme bakan misafirler hem de.       yok artık !      geçen gün  de anlatmıştım zaten ;    kadın ne alsam arayıp bulmaya çalışıyor,     gittiğimde ucuz taklidini görüyorum.          ucuz taklidi diyorum çünkü huyu o kadarına izin veriyor.

bir kardeşim demişti  geçenlerde ,    çorumlular pek özencik oluyor diye.        bilmem, tanıdıklarımın arasında sadece,    annecik öyle.      kızkardeşi öyle değil mesela.  
bir de eşimin halası var ,    hali vakti yerinde, geçende de söylediğim gibi     ona da pek özenir bizimki.  o bişey alır,   mesela cam ocaklardan bir şey deniliyordu onlara,   ya neyse.         işte onlardan görmüş halada ,  gitmiş  benzerini    ,ucuzunu  almış.        tabiiki memnun değil.    neymiş?         ocakları oynuyormuş.
yine bütçeyi zorlama ve sıfır memnuniyet.       oturma odası koltuklarını üç defa değiştirmesinin, sebebi de bu haliyle .    hiç oturmadığı  ve misafir ağırlamadığı ,      salonun koltuklarını değiştirmesindeki neden de aynı.    zavallı kayınpeder,    ömrü karısının hevesleri ve yersiz  tutum rüzgarları arasında,     savrulup gidiyor.

goncam da hayatında ilk defa,     annesine yüzüne karşı olmasa da  kızdı bu yüzden .     şaşırdım ve üzüldüm .  kızma hakkını tekelime almışım sanki .

şimdi de zorunlu sınavlarım var,     ona çalışıyorum .sanki tek eksiğimmiş gibi.        galiba bu yaz da elimizden uçup gidecek,    anlamadan dinlenmeden.        tıpkı öbür yazlar olduğu gibi.
tıpkı ömür gibi.

6 yorum:

Şerife dedi ki...

umarım hayal ettiğinden bil daha güzel bir yaz geçer ömründe öyle :)

sevtap(karabidikim) dedi ki...

kuralları çiğnemek,hele şu minübüsçüler yokmu formulada sanıyorlar kendılerını, her an karsılarına bırının çıkacağını düşünmeden basıyorlar gaza.Annecikte alem kadınmış doğrusu,ömrü başkalarına benzemeye çalışarak geçecek demek ki...

İkiz Annesi dedi ki...

O taklitçilerden maalesef benim yakınlarımda da var canım.Kadın saçma bir şekilde ne alırsam almaya ne yaparsam yapmaya çalıyor hayat tarzını benzetme çabasında benim de bunu aklım almıyor.Neden bazı insanlar bu kadar fesat olurlar ve çok pardon ama sidik yarışına girerler bir anlasam.

Sınavlarında başarılar dilerim yazın ne zor oluyordur ders çalışmak ..

neval dedi ki...

ŞERİFE;teşekkürler arkadaşım,ağzından bal damlıyor senin.

SEVTAP;araba kullanırken en korktuğum şeylerden biri bir minibüsün peşine takılı kalmak,asla sollamaya cesaret edemem ,ne yapacakları hiç belli olmuyor çünkü.

İKİZ ANNESİ; insan ne kadar gıcık oluyor değilmi ?rahat hareket edemiyor.
şu an itibarıyla sınavlarımı bitirdim şükür ama kabus gibiydi hem ders hem de temizlik faslı.yok her şey zamanında güzel.

İkiz Annesi dedi ki...

Çok haklısın Nevalim gerçekten rahat edemiyorum en can sıkıcı olanı da evime sokmadığım bu saçma insanlar bir şekilde blogumu öğrenmişler şimdi de buradan takip ediyorlar çok can sıkıcı sırf bu yüzden yazma hevesim kaçtı farkındaysan eskisi gibi değilim yazamıyorum bu sebepten kapatmayı bile düşündüm maalesef:(
Ben hiç bir zaman onda var bende de olsun diyen insanlardan olmadım şükür ederim verdiklerine her zaman evine yeni birşey aldıysa birisi hayırlı olsun derim sevinirim onun adına ama bu tarz insanlar kalitesi bile umurlarında olmadan yeter ki aynısı ya da benzeri olsun telaşındalar aklım almıyor maalesef:(Bir de bu insanlarla görüşüyordum daha önce düşünsene hanım yüzüme baka baka seni kıskanıyorum demişti bana..
Ne diyeyim Allah ıslah etsin:(
Ne doluymuşum meğer kusura bakma içimi sana döktüm..

neval dedi ki...

İKİZ ANNESİ;böyle kıskanarak izlenmek zor olmalı kardeşim.böyle tanıdıklar düşman başına.