27 Haziran 2011 Pazartesi

sandviç mağduruyem

 yemem etmem.       o halde sabahın yedisinden beri, ne kendine mahkum edersin,   bre Mevlamın nimeti ? hem de üçbuçuğa kadar,   günümü yiyerek.

hikaye,      her zamanki neval hanım klasiği.        yani işi usulüne uygun yönetme derdi.      malum erkekimle beraber omuz omuza,     bazen de şiddet görerek çalıştığım   bir işimiz var,   şükür.
aynı yerde çalışmanın,  artıları kadar eksilerini bu sene de yaşayınca,    kendime yeni bir yer açma isteği kök salmaya başladı.




ahh...     aslında biliyorum içten içe başıma dert açtığımı,      güzelim uykularımın zamanla delik deşik olacağını, belki de stresle çarpık çurpuk gezeceğimi.        hatta  bahsettiğim ilk adımları attığımda ,    emin oldum diyebilirim.    
ama içimdeki,      girişimci ve idealist kadını susurabildimmi ?    hayır .     sen 15 yıl evde otur ,çocuk büyüt sonra coş.        ama bunu hep yapıyorum kendime ;    geç açılıyorum napayım ?

velhasıl,      aşçılık ve serviste eğitim görmeye talip oldum,     işim azmış gibi.      ve bir belgeyle başlamak istedim .        işte şenlik o zaman başladı.         güzel yurdumdaki    bütün belgeler sınavla verildiği için, sınavlarım sökün ediverdi  ardarda.             bahsettiğim canıım soğuk sandviç de işte tam burada devreye, sınav sorum olarak giriyor.
hele ki yetkili;     sandviçle bana kıyak yaptığını düşünüyorsa.     sınav heyecanı öyle ki,    her zaman yaptığınız en basit şeyi bile şaşırtıyor ,     bünyede varsa telaşe memurluğu,     illa bir yerde yanlış yapıyor insan.




kendimi şaşırtmadım,   yanlışları yaptım.       maskemi takmayı unuttum,hem de çenemin altında duruyordu ! misler gibi domatesimi,    kıvırcığımı yıkadım.       sirkeli suda beklettim sonra salata kurutucusunda kuruttum. kaşarı üçgen kestim,   kesebildiğim kadar düzgün.       domates de fena olmadı.    hatta salamı makine kadar düzgün kestiğimi söylediler.       tabii önce bulamadım ve onlara sordum nerde diye ?      ahh      ahh  hata üstüne hata

belki yine şaşırmayacaktım bu kadar,     her kestiğim şeyden sonra,     bıçağı gidip gidip  yıkama zorunluğum olmasaydı.       .hatta epey yakışıklı olmuştu sandviçim,       afiyetle mideye indiriren eşimin demesi.    bir an evvel kendimi dışarı atma telaşım olmasaydı da,       işe başlarken ortalığı yana yakıla toplayan ben,   çıkarken herşeyi yamyassı bırakıp gitmezdim.      hem de bunu yarıyolda hatırladım.      bak  bak  bak

yok,   yok  adam olmam ben.      kadınım çok şükür de;   eğer kalırsam  pratik uygulamadan,    bu stresi tekrar çekicem,    ona yanarım.
şansıma bu sefer döner felan kestirirlerse       o zaman naparım ?

9 yorum:

benim dünyam dedi ki...

geçmiş olsun bacım, inşallah geçmişsindir sınavdan, benim arkadaşımın oğluda girdi bu sınava ona döner kestirmişler pratik uygulamada. çocuk tabiki geçemedi, bir dönerci arkadaşının yanında biraz çalışıp tekrar girdi.

edibe @ edbdesigns dedi ki...

:)))) insaallah sandigin kadar kotu gitmemistir ve tekrar etmek zorunda kalmazsin... kalirsan da olsun, eminim vardir onda da bir hayir.. ya da belki "HAYIR" vardir :)

Tazekahve dedi ki...

Canımcım iş olacağına varır,şimdiden hayırlısı olsun diyelim :)Özlemişim senin telaşe memuru satırlarına be kanka :))

ASLI dedi ki...

olsun ya her i$te bir hayir vadir.
aslinda en önemlilerini de yapmissin.Döner daha kolay degil midir ?

neval dedi ki...

BENİM DÜNYAM; hiç sanmıyorum.son sınavdan sonra hocalar konuşuyordu aralarında çok eleyeceğiz diye :(

EDİBE;Amin lakin umudum yok.ama dediğin gibi sonu hayır olsun

TAZE KAHVE;sağolasın kanka hakkaten yazım telaşe okuyor,burdan da tahmin edersin artık sınavdaki halimi.

ASLI; haklısın canım. ama inan döner daha zor.

Neşece herşey dedi ki...

İnşallah canım başarmışsındır yoksa o kadar sıkıntı heyecan heba olacak değilmi?

Unknown dedi ki...

hakkında hayırlısı ümitsizliğe de kapılma .Kazanırsın inşallah .kolaylıklar dilerim

Mehlika Yıldırım dedi ki...

insan kafasına takıp stres yapınca hep en kötü ihtimali düşünür, belki de önemsenmeyecek ayrıntılar sana çok büyük görünüyor ve olumsuz düşünüyorsundur ancak ben inanıyorum ki geçmişsindir sen bu sınavı,ama ne olursa olsun sonuç her işte bir hayır vardır.

neval dedi ki...

2ZANNESİ;sağol canım,umarım dediğin gibi olur

SEZOBİGO; ahh şu ümitsizlik değilmi zaten ruhumuzu karartan ?

MEKİLA; dediğin gibi olur umarım mekilacığım