23 Haziran 2011 Perşembe

siz de yüzemeyenlerden misiniz?

yüzme kursuna yazılmıştım geçenlerde .      kişisel gelişim planımın bir adımı,  ya da korkularımın üzerine gitme seansı no 1 diyebiliriz.

dün ilk derse gittim.       havuzun dışında ayak çırparken,   hevesli ve umutluydum.      ayak çırpmaları suda yapacakken ,     yavaşça suya inmeye çalışırken de öyle.          herkesten geri kalınca,     eğitmen itiverdiğinde de solmadı,     yüreğimdeki ümit gülleri.





ta ki, kafamı suya sokmaya yeni alışmışken,      hadi sıraya geçip tramplenden atlayın,      ünlemesini işitene dek.          hem de 2 küsür metre derinlikteki havuza.         bak ! bak !    o zaman iyiniyetlerim de, hevesim de uçtu gitti;     su buharı misali   havaya karıştı sevgili blog .       hiç ilerlemeyen sıranın sonuna attım kendimi. cahil mi desem,   yoksa medeni cesaret      mi,bir heves atlayanların ahvalini seyrettikçe de  bilendim,ahdettim;

yok yok,       gölgede     şezlongumda mutluyum ben .         hem ıslanıp, kurumak derdi de yok.        arada daralınca    sıcaktan ,      ayaklarımı sokar çırpıveririm az biraz.         belki cesaretlenip,     başımı da sokarım çevreye yüzüyormuş görüntüsü vermek adına.
napiim ,     kişisel gelişim buraya kadarmış.    bu da heveslenip , yarım bıraktıklarım arasına gidiversin artık

13 yorum:

otuzundansonra dedi ki...

bende bırakmıştım korkudan sonuç hala yüzme bilmiyorum ..
bence devam et .

yemyeşildeniz dedi ki...

eheh iyimiş :) de yeni yüzme öğrenen insanlara hadi atlayalın demek nedir yaw :)

mandalincikmazi dedi ki...

Ben de çok geç öğrendim yüzmeyi çocukken dayım alıp beni denize atmıştı ne kadar su yuttuğumu bilmiyorum ama boğuluyorum sanmıştım o nedendenmidir bilmem hep denizde boğulacakmışım gibi geliyor ama korkumu yendim en sonunda başardım şimdi ise derinlere gidebiliyorum denizde kesinlikle insan batmıyor sakin olmak gerek batarsada kendi kendini batırıyordur :))
Pes etme derim mutlaka başaracaksın .....

Nil dedi ki...

allah allah dejavu mu yaşıyorum ben bu postu daha önce yazmamış mıydın sen?

Syhn dedi ki...

ama sen bu gerekçelerle beni de soğuttun :)
havuz gene kolay, tramplemden atılıyorum falan ama denizde kalçama geldi mi bi tedirginlik bi tedirginlik..
geçmeyince geçmiyor en iyisi vazgeçmek :))))

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

o nasıl bir hoca anlamadım ilk dersten suya atlamayı öğretmek enteresan.zaten oradakilerin gözü okadar kara olsaydı yüzme kursuna gelmeden kendi kendilerine çoktan öğrenirlerdi yav :)

Atolyekedi dedi ki...

Aaaaa inanamıyorum ya yanlış mı anladım bir kaç ders sonra atlayın mı dedi iyide kursa gidiyorsun diye oradaki herşeyi yapmak zorunda değilsinki bacım istemiyorum de, bu hocalarında bir şeyden haberi yok yıllardır yüzme biliyorum ama hep dalmaktan yada çakılmaktan diyeyim korkmuşumdur omur ilik felci diye bir gerçek var çünkü yanlış dalmalardan çakılmalardan dolayı... Ya anlamıyorum ben insanlara yüzmeyi öğreticek diye hem yüzmeden soğutuyor hem tehlikeli şeyler yaptırıyo. Ay neyse benim şekerim inmez tabii böyle herşeye sinir olunca...

neval dedi ki...

OTUZUNDAN SONRA; öğrendiğim kadarıyla bu sene idare edivereyim.tatilden gelince,devam ederim kısmetse.

YEMYEŞİLDENİZ; bizim hoca pek hızlı :))sanırsınki hepimizi suya atacak hadi bakem yüzün diye.

YILDIZ; ne güzel korkunu yenebilmen.hep istediğim şey ayağımın değmediği yere gidebilmek

KÜÇÜK MUCİZEM; yanılmıyorsun :)
bu yüzme macerası no 2

SEYHAN; havuzun nesi kolay seyhancım,bir söyle hele. asıl deniz kolay tuzlu su kaldırıyor. tabii burda ahkam kesmek kolay

NABRUT; aceleci hoca;) ilk derste bırakanlar oldu tırsarak

ATÖLYE KEDİ; ilk derste istedi atlamamızı.iki ayak çırpma gösterdikten sonra.hayrola şekerinmi yükseliyor bu yaşta bacım ?
takma sağlığından önemlimi ? herşeyin halli vardır

Unknown dedi ki...

Pes etme arkadaşım , bir den suya atlama diye bir şey yapmaları çok saçma olmuş.Bir kaç seans sonra yapmaları daha normal olurdu , bence...
Yine de biraz daha git derim , inan pişman olmazsın .hatta öğrendiğinde çok keyif alacağından eminim :))

Atolyekedi dedi ki...

İlk derste??? Neyse artık hiç birşey demiyorum. Allah akıl fikir versin.
Evet bacım ya sorma 2 seneden fazladır şeker problemi yaşıyorum, sürekli yüksek ve en önemli sebep stresmiş.

İKİ MELEK dedi ki...

ilk derstende atlamamıolurmuş yahu? gelmeyinder gibi atlayanların halini hayal edebiliyorum yazık yaw.bizde yüzüyormuş gibi yapıp kaplumbağa gibi su kenarında çırpınıp dururuz bacım napcan :))

Cemre dedi ki...

sevgili neval sakın pes etme! bence o hoca işini sevmeyen ve ciddiye almayan biriymiş, öyle ilk günden atla-zıpla ne demek? sağlık için en faydalı spor yüzmedir insanın tüm kasları çalışır ayrıca su insanı sakinleştirir ve rahatlatır.sağlığından ve huzurundan vazgeçme ve hiç bir insanoğlunun seni yıldırmasına izin verme. böyle şeyler zaman alır yavaş yavaş.. başaracağına ben inanıyorum :))

neval dedi ki...

İÇİMİZDEKİ KARNAVAL; Bendeki bu tırsıklıkla,hocadaki ataklıkla üç sene gidersem belki :)


ATÖLYE KEDİ; boşver:) tatildeyim diye yırttım derslerden zaten
stres vücudun dengesini bozuyor bacım.Mevlam şifa versin inş.

ŞİRİN BUTİK; olacağına bak sen,su kaplumbağaları :)

CEMRE; sağol cemrecim,iyi gaza getirdin,vazgeçmek yok !