7 Şubat 2011 Pazartesi

anne baba gözlüğü

 gençlikte,    çoğumuz şikayetçi olmuşuzdur ailemizden         beğenmemişizdir;   hele ergenlikte bol pöflemelerin ardından     dert yanmışızdır arkadaşlarımıza.            belki de gizlice içildiği için tatlı gelen  sigara eşliğinde        .anlatılanların sonu hep,     beni anlamıyora bağlanırdı         hele baskıcı babaya sahipseniz bencileyin,    şikayet edecek daha fazla şeyiniz olurdu





ve erkekler...    günler boyu konuşsanız bitiremeyeceğiniz konu ,       geçenlerde facede lisede ayılıp bayıldığım çocuğun  kel- bira fıçısı ve hala arkadaşlık  peşindeki resmini görünce ; verilmiş sadakam varmış dedim  gençlik işte ; yeşil gözler  havalı bakışlar  nice kızın  hayatını karartmamış mıdır ?     ya da şimdiki deyişle ; engin tecrübeye.
biz safça yaklaşırdık;    şimdikilerin tavrının yanında .      ilk adımın onlardan gelmesini ,     kur yapılmasını isterdik,    naza çekmeyi severdik     en kibar tabirle;    peşine düşmeyi değil .   böyle olduğu için belki de  eşime karşı içim  bu kadar rahat.        geri kafalı olduğumu düşünenler olabilir     bunun    anlamı ;sonradan hatırladığında, başını eğeceğin,    pişman olacağın  davranışlar yapmamaksa  ,  evet öyleydim ve öyleyim .
lakin saf da değilim,   karşımdakinden de aynısını beklerim

.




peki anne baba olunca,  farklı  davranmaya ne demeli ?      sanırsın    ki pembe gözlükleri çıkarıp karaları takmışız.       her kapının ardında,    bebeklerimizi ayartmaya     ya da yutmaya hazır,  hain kurtların gizlendiğini, iyi insanların     çok azaldığını,  hayatın zordan  ,  üper  zorötesine doğru kaydığını düşünmüyormuyuz bu yüzden ?
çözüm ve yürek oynamalarımızın sonu nasıl gelecek ?
dikkat , anlayış ve dua    bol bol dua
annelerimizin yaptığı gibi.


.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

bende annemden pek sikayeetci bir ergenlik gecirdim. ergenlik bitti annemle catismamda bitti:) ancak dikkat ediyorum kendimde bazi cok rahatsiz oldugum noktalarda icgüdüsel olarak daha baskin davraniyorum.
neval
yeni blog adresim cizgilimaymun.blogspot.com simdi girebilirsin eminim:)

Neşece herşey dedi ki...

Bak şimdi eskileri karıştırdın yine..Ben de eski erkek arkadaşımdan babamın isteğiyle ayrılmıştım.Ve şimdi çok şükrediyorum halime tabii o kişinin de son durumlarını gördüğüm için ucuz atlatmışım diyorum..

neval dedi ki...

BETÜL; derdimiz bizim yaptığımız hatalara düşmemeleri ama biçare çırpınıyoruz sanki.

2ZANNESİ;bazen ailemizi dinlesek mevlanın mükafat olarak mutluluk vereceğine inanıyorum.

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Iade-i ziyarete geldim:)
ben daha ziyade babamla arkadastim. Esimi bile ilk babama soylemistim.
Annemin hakkinida yemiyeyim ama. Lise yillarinda bir donem sigara kullanmistim. Onuda annem biliyordu ve bana "sen bunun zararli mi yoksa yararli mi oldugunu bilecek yastasin. kendin karar ver." demisti. Bende kisa bir sure sonra birakmistim. Ama eger baski yapmis olsaydi kesin tersini yapardim.
Rabbim cocuklarimizi ve bizleri iyi insanlarla karsilastirsin...

İkiz Annesi dedi ki...

Şimdiki gençleri görünce biz daha masumduk diyesim geliyor gerçektende öyleydik ama.Eteğimiz normal boyunda olurdu okula giderken yada saçlarımız düzgün olurdu köşe başında ulu orta öpmezdik sevgilimizi.Belki de bu kadar kara bakıyor olmamızın sebebi bunlardır.Biz eleştirirdik kızardık ama bu kadar da rahat değildik.Sanırım ben de geri kafalıyım:(

neval dedi ki...

OUR TWİN OF N.Y.;hoşgeldin.
evet meşhur baba-kız kankalığı bizde de var. kızım içtiğinde baskı yaptım çünkü babam sigaradan öldü. ama anneniz en doğrusunu yapmış,ne kadar doğrusunu bilsek de yanlış davranış daha kolayımıza gidiyor herhalde.
amin ,hele şimdiki halde Mevlam her zaman iyilerle karşılaştırsın.

İKİZ ANNESİ; kim ne derse desin biz olmamız gerektiği gibiydik.ölçüyü biz koymadıkki.ölçü her zaman mevlanın karşısında olduğunu unutma ve utanacağın bir şey yapmaydı bizim için
anne babaya kızmak zaten ergenliğin gereklerindendir ama anne baba olunca anlarsın derdi annem ne kadar doğruymuş.

Nil dedi ki...

kreşimizin düzenlediği bir seminerde söyleşi yapan dr erkeklere artık kızlık zarı kavramını öğretmeyin demişti çünkü kalmayacak. ne iç acıtıcı. biz büyüdük ve kirlendi dünya

Deli Anne dedi ki...

Şu lisedeki gencin şimdiki profilini anlatığın yerde güldüm epey.. Şükür ben görmedim kendi ayıdığım bayıldığım kişiyi:=

neval dedi ki...

KÜÇÜK MUCİZEM; dünyanın düştüğü hale bak,kıyamet alameti ,zina-bina artması.

DELİ ANNE;evet ya ; ne kadar cahil oluyor insan ,kimse lise aşkıyla evlenmesin .

Unknown dedi ki...

Ben annecigimle arkadas gibiydim. Aklima vahap geldi birden, adama bir yapisdim bir daha kurtaramadi kendisini benden :)

neval dedi ki...

TAZE ANNE; anneyle arkadaş olmak hayal,annem o kadar olumlu ve sakin olmasına rağmenhiçbirimiz arkadaş olamadık,mesafe var demekki.ya da onlar öyle görmüşler devam ettiriyorlar.
eşin kısmetinmiş demekki , öyle davranmışsın .iyi de etmişsin .

piktobet dedi ki...

kuşak çatışması olabilir bu kısırdöngünün nedeni. bir de ergenlik döneminin çalkantılarıyla. ergenken anne babayla çatıştık, anne baba olunca ergen oğlumuz kızımızla geldik karşı karşıya.. hepimiz geçiyoruz bu yollardan. kişi olarak pek suçumuz olmasa gerek bu yüzden..