5 Şubat 2011 Cumartesi

annelik zor zanaat , kaynanalıksa öd kopartıcı

bugün   ediyle büdü senaryosunun 3. günü    ve iliklerime kadar  bıkmış durundayım
o kadar gezmelere rağmen,   bu haftayı -evde yemek yapmama  haftası- ilan etmeme rağmen .  bir de iki günlüğüne işi astım,    tam oldu.          kuru kızımın yokluğuna ,    tam alıştığımızı sanırken,     sürpriz yapıp tekrar kucağımıza sokuluveriyor,   zorla kendini sevdiren şımarıklığıyla.       ama minik erkekimden     ayrı kalmaya alışık değiliz,   iğnelerinden ötürü

ahizeden gelen;   - iyiyim anne- diyen  sesi yetmiyor özlem gidermeye,       o kadarki;    bunu da söyleyeceğimi hiç sanmazdım;        ergen çocuk-titiz anne        çekişmelerimizi bile özledim





çocuklarımız ne kadar merkezinde, gittikçe küçülen dünyamızın .       teknoloji gelişip, dünyanın kapılarını    bir bir önümüze serdikçe ,         iç dünyamızın küçülmesi,       yüreklerimizin büzülmesi neden acaba ?
kocaman ailelerde yaşarken,    vermeyi öğrenirdik           şimdi minik çekirdek ailelerimizde onları koruyalım diye,    şüphe etmeyi kısıtlamayı öğreniyoruz ve öğretiyoruz          bencil olduk,  kısaca sebep bu,bütün neden niçinlerin cevabı.

çocuğumuza    duyduğımuz şefkat sahiplenme      elimizde değil biliyorum             ama eğer kontrol altına almazsak,    büyüdüklerinde beklentilerimiz  de o nisbette artıyor.         belki de   farkına varmadan boşa çıkarmışsak,   ailemizin bizden umduklarını ,    bizim aynı şeyleri istemeye ne kadar hakkımız var ?       sonu hüsrana mahkum olmuş bir umut.
zaten görüyordum da;    geçen gün emin oldum.    z. teyzeyle gelinini görünce.       uzun uğraşlar sonucu evlenmek istemeyen     oğluna bulduğu,     tam istediği gibi bir kız;

 


becerikli cıvıl cıvıl.    z. teyze tam bir ana gibi davrandı;       borç harç ev aldı ona       kendi evinden kat kat güzelini.         oğlu işsiz kaldığında gelirini teslim etti,        kendisi emekli maaşıyla geçinmeye çalıştı.       ev borcunu tamamen üstlendi ve kocasını 60 yaşında işe gönderdi tekrar         bu kış çektiği sıkıntıya şahidim.         bu kadıncağız hep istediği hac hayalini oğlu için ertelemiş ve gelinini çok seven bir kadın.

eline ne geçti   ?  çingene olduğundan,    ciddi kuşkulandığım annesinin öğretileri doğrultusunda koca çeneli , nankör bir gelin .       öyleki geçen gün gittiğimde,     bana kal neval abla diye inadına ısrar ederken, z.teyzeye teklif etmedi bile       . sebep de bebeğine doğum günü için bilezik almaması,         kendi oturduğu evin borcunu zor ödediğini bildiği halde.

hiç umudum ve beklentim yok       aha buraya yazıyorum.


.

12 yorum:

Atolyekedi dedi ki...

Ah ah insan bir güzel söze bir içten bakışa neler verir. Bilezik için yaptığı şeye bak diycem bir şeyler ama neyse demiyim yine

New York'tan dedi ki...

Hayirli evlat olsun cocuklarimiz insallah, Allah korkusu olsun hepsinde, uzuldum teyzeye.

Hamarat Hatun dedi ki...

bende gene 2 erkek çocuğu, gelinler birbirleriyle geçinsinler,öpüp başıma koyarım. Eşim yanımda olsun başka bir şey istemem.Çocuklardan bir beklentim yok.
Bilmiyorum yaşlanınca nasıl düşünülür.Bazı mecburiyetler olurmu.Allah kimseye muhtaç etmesin.

neval dedi ki...

ATÖLYE KEDİ;bazıları yılan dilli şeytan oluyor .tatlı konuşup bağlıyor kendine ,sonra da sokuveriyor ,bilezik meselesinde fiyatını koydu ortaya.

NEW YORK'TAN;bu duaya AMİİN dememek mümkünmü mü? teyze olgun kadın ,notunu verdi ama hiç ortalığı karıştırmadı.

AKASYA AĞACI; merak etme onlar geçinirler,iş ki bize saygı göstersinler,sevgiden çoktan vazgeçtik.

Unknown dedi ki...

Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi Nevalim çocuklarımızın huzuru mutluluğu için herşeyi yapmak isteriz imkanlarımız ölçüsünde ama Z. teyzenin gelini gibisini de Rabbim düşmanıma verip çektirmesin kadına üzüldüm şimdi o onu kızı gibi görüp elinden geleni yapmış anladığıma göre ama insan nankör oldumu ne yapsan boş?
eeeeeee evladı büyüyüp evlenince aynı nankörlüğü Allah yaşatır ona nasılsa yaptıklarını çeker anlar ama ne fayda???
Dua et Nevalim bende oğlumu yaz tatiline gidince nişanlıycam sevdiceğiyle inşaallah Rabbim hazyırlı etsin
cümlemizin evladına hayırlı yazılar yazsın

İkiz Annesi dedi ki...

Allah iyilerle karşılaştırsın tüm evlatlarımızı.Öyle bir geline ben de şahit oldum kadıncağız oğlu evlenirken gelini ne istiyorsa aldı mutfağına kadar yaptırdı şahidim.Ki gelin hanım doğru düzgün çeyiz bile getirmemiş bir şey yapmamışken onu da isterim bunu da diye tutturdu.Hamile kaldığında yatağından bebek arabasına kadar marka olmazsa olmaz diye tepinerek kayınvalidesine aldırdı doğum yaptığındada kayınvalidesi bebeğe bilezik yaptıda kendisine yapmadı diye eve bile sokmadı bana yapmazlarsa bebeği göstermem dedi..
Böyleleri çok etrafta eşinide bir görsen bu kadar olaya rağmen adam başının üstünde taşıyor hala ya ona şaşıyorum.

neval dedi ki...

PAPATYA68; amin sevgili papatya,galiba iyiniyet her zaman suistimale açık oluyor.
mevlam herkesi iyilerle karşılaştırsın,seni de.amin duana.

İKİZ ANNESİ; amin arkadaşım.çeyiz olmasın insan olsun o da bizi bulsun.kötüler de birbirine kalsın.

fem dedi ki...

ALLAH evladin hayirlisini versin ve evlatlarimizida hayirli insanlarla karsilastirsin zorda olanlarinda yardimcisi olsun ne zor bi sey umdugunu bulamamak o teyzenin gelini icin dua edicem ALLAH vicdan versin akil versin diye

BALLI LOKMAM dedi ki...

Allah herşeyin hayırlısını versin, kolay değil:((

neval dedi ki...

FEM; duana AMİN dememek imkansız.en
iyisi kötüye hazırlanıp, iyiye şükretmek mi acaba ?

BALLI LOKMAM; AMİN.mevlam kimseye çekemeyeceği dert vermesin.

Nil dedi ki...

yuh diyorum başka da bişey demiyorum o nankör geline. oğlu da hatalı ama. bir tanıdığımız evlenmeden önce karısına 3 şart sunmuştu:
1 annemi seveceksin
2 annemi seveceksin
3 annemi seveceksin.

neval dedi ki...

KÜÇÜK MUCİZEM;tabiiki de yuh. ama zorla seviremezsinki kimseyi ,ısrarla nefret bile edebilir.