28 Şubat 2011 Pazartesi

sahi ne işimiz var burada ?

ya çalışıyoruz,    ya da geziyoruz






çok çalışınca    ya da    üstüste bir kaç gün takılınca arkadaşlara,    home sweet home nidaları koyveriyoruz
ne zamana kadar sürüyor   ev aşkı ?        üç vakte kadar,      dördüncü vakitte gene dışardayız.

çalışmak;      kimine göre zorunlulukken,   kimine göre eğlenceye dönüşüyor ,    sosyal olmak anlamında.  mazeret hazır bekliyor;      eh   o kadar okudum,     ekmeğini yiyeyim .




sen o ekmeği yerken ,        evde minik bebeğin bakıcıdan ne yiyor acaba ?

çalışmıyorsak da,      kocaman pusetler,devasa çantalarla gene dışardayız.         evde daha rahat olmamıza rağmen ,    avm lerde alt değiştirip,     bebek avuturken iki pırtı almaya çalışıyoruz.

aahh        bu sonu bitmek bilmez gençlik enerjisi .      hep sebebi bu  ,      koşturmacalarımızın ,illa gezeyim takıntılarımızın.         sanmayınki ; eleştiriyorum .           bebekle çok gezen  kategorisinde,    hepinize fark atardım bir zamanlar .          hem de toplu taşımayla giderdim nerde,  öyle araba felan.       hatta fatih çarşamba pazarına gittiğim     bile rivayet olunur ; inkar da etmiyorum.





şimdilerde ise,     ikisi de tepemden bakan çocukları bir yere götürmek ne mümkün ?        yalnız takılıyoruz ediyle   nadiren gezmelerde.          gezmeler de hep sebepli ;       bir iş için çıktığımızda bazen yemeğe dönüşüveriyor ,   sonu illaki kitapçıda biten.        onun dışında iş harici,  hep evdeyim          hatta haftasonları z.teyze evde olduğumu görecek de,, gezmeye götürecek diye aklım çıkıyor.    o kadar eve hasretim ;kitaplarım ve pc ,  yetip artıyor bile.





bakalım  ,bundan sonra zaman ne gösterecek ?            teyyare ani gelen ilhamla  çok gezen mi olacak , ev kedisi mi  ?              daha da uçuğu  kendini elişine verip ,    geri dönüşüm kraliçesi mi  ?

peh     çok zor



alakasız not; bugün  niyetim ;  masalın devamını getirmekti.   lakin,  blogları görüntüleyememe sorunu devam ediyor.     sadece kendi blogumun önbelleğine ve kumanda paneline ulaşabiliyorum,    diğer blogları da readerdan okuyabiliyorum .      yorum yazamıyorum  (şiştim o yüzden epey) .
aksaklık  s.online adsl kullanıcılarında var sadece,    firmayla görüştüm;   zannederim   superonline ile blogger  mahkemelik  olmuşlar .o yüzden superonline kullanıcıları blogları tıkladıklarında ,bu siteye erişim mahkeme kararıyla durdurulmuştur yazısını görünce şok olmasınlar.( ben oldum da )   .
neyse benim yerime de siz okuyun gari..

9 yorum:

Tazekahve dedi ki...

Ah balım günahını almışım senin.Şu teyyare gelip uğramıyor ama ben yazıp yazıp yollaya basayım da aklına fikrine geleyim deyip duruyordum.Meğer yazamıyormuş yorum teyyarecik.Gez dolaş şekercim sen gez ki görüp anlat biz de dinleyelim.Sevgiler :)

Adsız dedi ki...

söylediklerini şimdi yapmayan yok ama ben biraz rahata düşkün olduğum için çocuğu alıp tek başıma biryerlere gitmek ölüm o yüzden eşimle beraber gideriz genelde alışveriş vakitlerimize getiririz hem gezmiş oluruz hem alışveriş yaparız onunyanında büyüklerimizi ziyaret edr soluğu evde alırız.

neval dedi ki...

TAZE KAHVE; al sen günahlarımı al,kuş gibi hafifleyip uçacağım bu gidişle safraları atıp.gez derken bilgeciğim ?
senin
seni bulmuşken tuna kiremitçi yazına yorum yapayım da şişkinliğim insin biraz ; tuna kiremitçi sarışındı değilmi ? sarışınlar kendilerinin farkındadırlar diye düşünürüm ve hep güvenilmez gözüyle bakmışımdır.sabık eşi belki de aynı dertten muzdarip olmuştur diyor ,önyargı kokan yorumumu noktalıyorum.

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

BEN BUGÜN ÇÖZDÜM SIKINTIYI HAMDOLSUN.DARISI BAŞINA İNŞALLAH

muko dedi ki...

çalışmadan önce de hiç evde durmazdım çalışıyorum yine evde durmuyorum:)
ama bazende hiç evden çıkasım gelmez,bazende hiç evde oturmam,ortası yok sanırım en azındna bende,istedikten sonra çocuklarla ,özel araçssız bile herşey yapılabiliyormuş sanki bence yani öyle kanımca:)
saçmaladım benn gideyim iyisi mi
sevgilerrrrrr

neval dedi ki...

ÇOCUKÇA YAŞAMAK ; rezil olmadan gezmek ,arabayla gezmek demek.büyükleri ziyaret :ne güzel.
NABRUT VE BİZ ; geçmiş olsun.senin evdeki internetin kablosuzmu ?

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

evet kablosuz neden?

neval dedi ki...

NABRUT VE BİZ; kablosuzda çözümü nasıl yaptın anlatırmısın ?

MUKO;öncelikle hoşgeldin.gezmek genlerimizde var kadın olarak çalışsak da çalışmasak da gezmeye çalışıyoruz işte.

Unknown dedi ki...

İki gün üstüste bile evde durmak sıkıntıya girmem için yeterli sebep...
Çocukla zor tabii bazı şeyler ne yapalım tam büyüttük derken yine aynı koşturmacaya gireceğiz belki ama Rabbimden bir engel olmazsa evde uzun süre kalmak bana göre olmadı hiç..
İstanbul gibi büyükşehirlerde arabasız çok zahmetli bir yerden bir yere gitmek..
Eşimi sabah işe bırakır ille de dışarı çıkacaksam arabayı alırım..

Blogların kapatılması konusundada az önce eşimlede konuştum bazı insanlar gibi söylentiden öte gitmez diyor inşallah öyle olur .Yazık bunca emeğe...