18 Şubat 2011 Cuma

seyyare neval

sultanahmet yollarına düştüğümüz ,   bu bahar kılıklı  günde,     zihnim boş durur mu ?    trafiğe kapanmış alanlarda zorunlu jogging yaparken,  çalışıyordu yine tam kapasite .





aklıma aşk romanları   geldi  ;  aşikar ya da gizli okuduğumuz.        neden esas erkekler    hep yakışıklı olmakla beraber ,  aynı zamanda şefkatli, güçlü,sonsuz sevme kapasiteli ,koruyucu biraz da kıskanç ?    çünkü eşte gayrıihtiyari aradığımız özellikler         bunun ne kadarını bulabiliyor insanlar  ?       % 40     o da şanslıysan.

eee  o zaman   ne yapmalı  ?      beklentileri mi düşük tutmalı      ?       fazlasıyla karşılaştığında, sevindirik olup gerdan kırıp göbek atasın ,       ya da anneler çocuk yetiştirirken daha mı dikkat etmeli   ?       hani eğitimi tvye bırakmayıp,   kendimi ele almalı ?





zaten dinimizdeki hakiki müslüman tanımı,    ideal eşle örtüşüyor.          o zaman yabancı hikayeler ya da çizgi filmler yanında,     çocuklara göre dini hikayeler      ya da her yerde bulabileceğimiz ,    tarihi kahramanların  çizgi filmleri de mi denenmeli ?         mesela besmeleyi çocuklara böyle bir filmle yerleştirmiştik biz.

arkadaş  ,     ya bu kitapları okumayacak kızlar       ya da analar böyle erkekler yetiştırecek.       yoksa ülke boşanmışlar cumhuriyetine döndü,   dönecek.  demedi demeyin .

13 yorum:

Nil dedi ki...

Bence ilerleyen zamanlarda evlilik yüzdesi bile o kadar olmayacak.

Asahhara dedi ki...

Ben filmlerdeki esas oğlan tiplemesini isteyenlerdenim hala :D

Limon çiçekleri dedi ki...

Kelimesi kelimesine katılıyorum.Düşüncelerinin gerçekleşmesi dileğiyle..Sevgilerii yolluyorum.

neval dedi ki...

KÜÇÜK MUCİZEM; çiftler bencillikten uzaklaşmadıkları müddetçe evliliklerin ömürleri yıllık değil,aylık olacak

ASAHHARA; Öyle alıştırmadılarmı,tanıtmadılarmı erkekleri bize ? ne umduk ,neler bulduk ? birsürü bonuslar..

LİMON ÇİÇEKLERİ; teşekkürler desteğine.sağolasın iyi dileklerin için.

fem dedi ki...

su anki durumumu dusununce kendimi (su an itibariyle yaziyorum) o % 40 in icine bile koyamiyorum aahhhh bu erkekeler niye boyle benciller ki yaratilislarimi boyle acaba ?????????????

neval dedi ki...

FEM; iyi demedin kardeş,bazı erkekler sonradan aklı başına geliyor biraz biraz. ve çoğu da bencil, dediğin gibi.

İkiz Annesi dedi ki...

Ahh diyorum ahhh ize gösterilen başka verilen başka hal böyle olunca da hayal kırıklıkları kaçınılmaz oluyor:(
Yazdıklarına tamamen katılıyorum arkadaşım eline sağlık.

Unknown dedi ki...

Nevaliiiim ben sanırım şanslı gurupda olanlardanım elhamdülillah Rabbime ne kadar şükür etsem azdır ayrıca oğullarımızı da aynı incelikle yetiştirmeye uğraşıyoruz Allah bencillikten merhametsizlikten uzak etsin inşaallah AMİİİİN
evliliklerde ufak tefek olumsuzluklar olması son derece normal ama bunları ev içinde aşmayı bilmek ve küskünlük yapmamak çok önemli bazı şeyleri iki taraf da görmezden gelmeli eşler sıkca birbirlerini sevdiğini söylemeli ve çok minik sğrprizlerle eşini sevindirmeli merhametli olmalı ikiside güleryüzlü olmalı temiz olmalı bunlara dikkat edilirse hatta alışkanlık yapılırsa bu davranışlar Rabbimin izniyle o evlilik uzun seneler sürer bilmem sen ne düşünüyorsun canım:)

bana sorduğun soruya gelince kardeşim Zemzem Tower de devremülk alamk çok güzel bir fikir pahalı olduğunu duymuştum ama kesin bir fikrim yok sanırım hac ve ramazan devremülkleri daha pahalı diğer zamanlar daha uygunmuş inşaallah alırsınız da gelirsin
sevgiler

Mrsgul dedi ki...

erkekleri de biz kadinlar yetistiriyoruz, bence once kadin kafa yapisini degistirmeli..

neval dedi ki...

İKİZ ANNESİ; flört ederken,nişanlıyken herkes nolduğu gibi davransa yüzde kaçı evlilikle sonuçlanırdı ? merak ediyorum.

PAPATYA68;şanslı bacım ,bir yerden sonra artık olumlu düşünebilmen sevgini saygını muhafaza edebilmen artık yön veriyor evliliğine.
zemzeme gelince neden olmasın? araştırmam lazım.

BANUROSE; meselenin özü bu zaten.özü sözü doğru ,mutlu yuvanın direği olabilecek erkekler yetiştirmek için,önce bizim kendimizi yetiştirebilmemiz lazım.mesela kaynanamı bu yüzden takdir ederim ,kocamın böyle biri olmasını sağladığı için.

Tazekahve dedi ki...

Ya evet beyinlerdeki imgeleme çok önemli aslında.Eğitimi tv lerden almalı diyerek te ne güzel söylemişsin.Doğru konuya parmak bravo kanka :)

Syhn dedi ki...

öyle öyle teyyarem ..
birde boşanmaktan korktuğu için hiç yanaşmayanlar olacak.

yine bütün iş annelere mi düşüyor dersin :/

neval dedi ki...

TAZE KAHVE;kolay yolu seçmesek,ne güzel olurdu,kanka ;)
yaşasın bir kankam daha oldu

SEYHAN;annelere ve babalara ,yani örnek tiplemelere iş düşüyor.