25 Eylül 2010 Cumartesi

merak

bazen insanları seyrederim       gelip geçenleri            bir yerden bir yere giderler hep                             düşünürüm ;      yüzlerindeki ifadeye bakarak      ne hissettiklerini anlamaya çalışırım          ya da o an aklından neler geçtiğini



şu düşünceli teyze       ağır aksak yürürken  neler düşünüyor acaba ?           gelini evden attı da nereye gideceğim diye mi       yanıyor içi ?            peki şu süslü mestureye ne demeli ?        üstü başı pek itinalı,   hatta ayakkabısının  tonuna kadar,     pudra pembesi renginde           acaba aceleyle yürüdüğü yollar erkek arkadaşa mı çıkıyor ?


     

ya şu kahkülü jöleyle dimdik     genç irisi ?           arkadaşlarıyla kahvede okey oynama telaşıyla mı aceleci  yoksa          hasta annesine ilaç almaya mı gidiyor ?      

her insan bir dünya değil mi ?            en yakınımızı bile ne kadar tanıyabiliyoruz ?   bize izin verdiği kadarını tabi ki            biz evimizde mutlu mesut yaşarken,   bir yerlerde birilerinin başına birşeyler geliyor         trajediler yaşanıyor              bunları sabah kahvaltımızı sakin ve acelesiz yaparken öğrenip şaşıveriyoruz   aslında ne büyük nimet     o belalardan birinin aktörü olmamak                farkındamıyız acaba ?




bu arada        tahminlerim asla çıkmaz             maalesef insanları okumada hiç iyi değilim            ayrıca asla yapmam dediğim şeyi      gene yaptım ; karslı birini işe aldım   ama ardahan belki de karstan sayılmaz  ?




                                                                                                                                   fotolar netten alıntıdır 

6 yorum:

bir güzel çift dedi ki...

her insan bambaşka bir dünya evet ve bende sen gibi asla ilk bakışta insanları çözebilenlerden değilim,hep şaşırmak düşer payıma ... olsun böylesi de güzel...

esra dedi ki...

mestureli için yaptığın tahminde çıkmayan tahminlerinden biridir eminim...hayırdır teyyarem yaaaaaaa?

neval dedi ki...

BİR GÜZEL ÇİFT; bendensin arkadaşım
ESRA;hayır hayır bazı mesturelerin abukluklarına hayretteyim taktım biraz da sevgiler

neval dedi ki...

ESRA; evet takıntımı burada dile getirmek zorunda hissediyorum kendimi .çünkü hissettiklerimi yazmayı tercih ediyorum çekinmeden .bu senin alkol ya da sigara kullananlar bloguma girmesin demeni andırıyor biraz da .blogumuz bize ait istediğimizi yazabilmeliyiz değil mi ? bir tek yorumunu yayınlamadım sadece onun da nedenini ikimiz de biliyoruz senin blogunda cevap vermeme gelince verdiğim yanıtların ne zaman geri okunacağını bilemediğim için mazeretimin en kısa zamanda sana ulaşmasını istemiştim .yanlış anlaşılma korkusu da takıntılarımdan biridir. istemediğim halde seni kızdırdım galiba ;afedersin hakkını helal et lütfen

Aysultan... dedi ki...

Katıldım gitti sana canım:) bende meraklıyımdır tahminlerimde tutar azdır yanıldığım oda benim saflığımdan yanılırım bilirim ama konduramam salaklık işte haparsın bacım öpüyorum seni,burası senin mekanın canın ne isterse yaparsın cancan:)

neval dedi ki...

AYSULTAN;bazen insanın yanılmayı istediği zamanlar olmuyor mu ?