12 Aralık 2010 Pazar

ben giderim o gider, peşimde tin tin eder ?

 satış görevlisi tabiiki .       eski adıyla tezgahtar        biz memnunduk böyle demekten aslında  . neden değiştiyse adı ?

peşinde güya çaktırmadan ,   gezen biriyle alışveriş yapmaktan     memnun olan varmı acaba ?

 


tamam      hırsız insanlar var        çalmak için girerler dükkanlara        .nişanlıyken, bir yıl zincir mağazalardan birinde sekreterlik yapmıştım         sık sık hırsız yakalanıyordu               alarm pullarını düğme sanan yarım akıllı bayanlar .         o kadar ağlayıp yalvarırdılarki ; çoğunu salıverirlerdi       iyi bir gözünü korkutarak tabii.    üç kuruşluk etek için ne hale sokarlardı     kimbilir             o kadar yalvaran birisinin kendine güveni de sıfıra iner herhalde.

tamam           patronları     müşteriyi takip edeceksin diyor ama ; eski zamanda takılı kalmışlar onlar    güvenlik kamerasının icad edildiğini    bilmiyorlar henüz.            ayol köşebaşı bakkallarında bile var         alın artık da müşterinizi hırsız tutmayın.

pekala        yardımcı olmak için geziyorsunuz peşimde          lakin yalnız takılmaktan hoşlanıyorum belki de. iyice ölçüp,   biçerim          nasıl durur üstümde diye hayallenirim bazen   giymeden       arasıra goncamı arar fikir de sorarım        kendi    mutlu mesut alışveriş dünyamda    senin işin ne ?        yardım istersem sesleniveririm ötedekine.         omuz mesafemde durma     please.

eminimki  ;   çoğu insan da    vitrinde görüp vurulduğu kazağı almak için seğirttiğinde,   peşine düşen hafiyeden kaçmak için        öbür kapıdan çıkmaya yetiştiremiyordur              öyle yapıyorum  ;    almak niyetiyle girdiğim şey     ne kadar cazip olursa olsun      çul çaput oluveriyor gözümde            müşterisini böyle rahatsız eden mağazadan    alışveriş yapmayı yediremiyorum kendime        .kuyruk    belliki gönülsüz ,   patron mağduru      o yüzden çemkiremiyorum da



ama lütfen ya ,     büyük mağazalardan örnek alın        .onlar gezmiyor kimsenin peşinde .   soru sormak için siz arıyorsunuz birilerini.        o zaman da aldıkları eğitim gereği,   size yardımcı olmak için paralıyorlar kendilerini.

küçük esnaf ;      siz de oturun   masanızın  başında,  boş kasaya bakıp kara kara düşünün !      artık nasıl satış yapılır diye,  birileri seminerler veriyor   bir yerlerde         ,gitmiyorsan da kendine yedirip     al kitabını oku mübarek

müşteri memnuniyeti diye de     bir kavram var aklında bulunsun .      insan kendini mutlu hissettiği yere geliyor bir daha         tezgahtarlarla saklambaç oynadığı yere değil  !   büyüyün artık !

6 yorum:

iki dirhem bi çekirdek dedi ki...

benimle aynı dertten muzdarip başkaları da varmış :))

neval dedi ki...

İKİ DİRHEM Bİ ÇEKİRDEK; ay ne o öyle ebelemece oynar gibi ,kaç kaçabilirsen

iki dirhem bi çekirdek dedi ki...

ben öğrendim gitmiyorum o mağazalara artık isterse yarı yarıya versin. neden kendime potansiyel hırsız muamelesi yaptırayım ki..

neval dedi ki...

İKİ DİRHEM Bİ ÇEKİRDEK ;aynı kafadanız bacım

Unknown dedi ki...

sen anlatınca aklıma bir anım geldi ,bakırköyde lüx bir magaza gece kıyafetleri satıyor ,bizde ailecenek dügün alışverişindeyiz ,tezgahtar bıraktı üst kata çıktı ,bizde o arada üzerimizdeki elbiselerle nasıl halay çekilir diye 3 kişi halaya tutuştuk ,yok iç çamaşırının askısı görünüyormu vs derrkeenn Neval megersem kameralar varmış ve üst kat kapı girişinde bizi dev ekranda herkez izliyormuş:)nasıl çıktıgımızı bilmedik :)

neval dedi ki...

DİKİŞ DERSİ;sen güldürdün gülünmeyecek yerde mevlam da seni güldürsün bacım.hala gülüyorum dua etki facebooka koymamışlar yoksa mazAllah ana haberde