8 Mart 2011 Salı

bu da gügü'nün hikayesi

sevgili gügü ; teyzemin kızı . yakınlık kurmak için uğraştığım , beraber takıldığım zorlanarak . yine de sohbetimiz belli konuların ötesine geçemiyor  maalesef. hatta korka korka dünürcülük bile yaptım ,ıhh olmadı.

ne subaylar ne doktorlar istese  de bekar hala.      kaçınılmaz olarak annesiyle sorun yaşıyor.     kendine güveni sıfır    ve msn de bol geyikle,   günü kurtarmaya çalışıyor.       pek frekanslarımız tutmasa da,   yardım etmek istedim  .  çevreyi biraz fiştikledim,    annesi artık üzerine o kadar gelmiyor.     yine de abisinin ve yengesinin acılı ezmesinden kurtulması için ,  bir işe girmesi şart.    hem çevre de değiştirir,    uyumlu kızdır belki eşini de bulur.





buraya kadar her şey tamam .  niyet salih,  amaç belli.  ama    tv-bilgisayar-sigara üçgeninde debelenmeye devam ediyor ,yaş 48       tembellik  mi desem,   atalet mi ?

oysa ne kadar isterdim;   onu harekete geçirecek amacı olmasını ,    hayatının dizginlerini eline     almasını . hayalindeki hayatı       dizilerde değil ,kendi çabalarıyla yaşamasını

ne yapmalı ?        kafayı çevirip  kendi haline mi bırakmalı ?       ya da her şeyin suçlusu ilan    edilene dek, kaderi zorlamalı mı ?

9 yorum:

Tazekahve dedi ki...

Bi noktadan sonra gücün yetmiyor canım böyle tiplerde.Bence varsa alternatif tesadüfmüş gibi tanıştırmaya bak.Hani olayda çok etkin değilmişsin gibi;) Ama olmuyorsa da zorlama bence.Günah keçisi olma otur oturduğun yerde,sevgiler kankim :))

Büşra Bayram dedi ki...

ben şahsen bu tip olaylarda sessiz kalmayı ve iki kişinin arasına girmemeyi tercih ederim :&/ zor iş sorumluluk almak

Limon çiçekleri dedi ki...

Şansını biriyle tanıştırıp,elektrik aldırana kadar zorlayacaksın canım ama kısmette yoksa yapacak birşeyde yok..

İkiz Annesi dedi ki...

Canım istemedikten sonra olmuyor.Benim bir tanıdığım vardı öyle şu an sanırım 45 yaşında evlendikten sonra mesafeden dolayı görüşemedik.
O zamanlar hemen hemen her hafta etrafındakiler biri ile tanıştırırlardı ya zorla bir yemek ya da belki bir çay çıkmayı kabul etmezse evlerine davet ederlerdi çocuğu da çağırırlardı karşılaşsınlar tesadüfen diye:)
Ama olmadı hala da olmamış ama duyduğum kadarı ile bırakmışlar artık çünkü kişi istemeyince istersen en muhteşem erkeği çıkar karşısına dönüp bakmıyor bile.

New York'tan dedi ki...

Benim sulalede de var bekar hatun adetleride fazla bence yas ilerledikce secicilik artiyor :)

Unknown dedi ki...

Neval, yasi artik kac olmus. Bu saatten sonra o degisemez. BUnu ancak kendsi cani gonulden istemeli. Bence sen uzme kendini. Vahap derki, kendine acimayana ben hic acimam.

neval dedi ki...

TAZE KAHVE;haklısın ,bir de inat.hayır için olsa keşke inadı.günah keçisi olacağım doğru,geçen canı sıkılmış fırça attı ban zaten.

HAYAL MEYAL;ne güzel şey herkesin işine burnunu sokmamak.

LİMON ÇİÇEKLERİ;çevremdeki herkese söyledim uygun birini aradım ama yok yok işte.

İKİZ ANNESİ;işin komiği benimki istiyor evlenmek lakin seçici bayağı.

NEW YORK'TAN; zamanında olmalı her şey değilmi ? zorlaşıyor sonra.

TAZE ANNE, kendini uyuşturmuş tv ved pc yle ot gibi yaşıyor farkında değil.

Nil dedi ki...

neval hiç uzağa gitmiyorum. aha dibimdeki çaycı. yaş olmuş 40. hala armudun sapı, üzümün çöpü.. bu kafayla hiç bişey olmaz ondan. bence onlar yollarını çizmiş. onlar kendilerine güvenmediği sürece, ne istediklerini bilmedikleri sürece , biz onlar için hiç bişey yapamayız.

neval dedi ki...

KÜÇÜK MUCİZEM;biz cahillikte evlendik en iyisini yaptık demi ?
bir çift baygın bakışa bir tatlı söze kandık. dört sene sürdü kanmamız ama olsun kandkya sonuçta.