29 Mart 2011 Salı

güzelim zaten

enaniyetin tavan yaptığı günlerden birinde ,        aynaya bakarken ne kadar güzelim demişim   teee ne zaman    (  şımarık olduğumu söylemişmiydim ? )   ve oradan geçen goncama yakalanmışım
ayy o oldu bu laf üzerime yapıştı ,kaldı .      artık  ne zaman aynaya baksam  biri yanımda bitiyor  ; ay ne kadar güzelim diye





herkes zaman zaman aynaya bakar değil mi ?  hadi itiraf edelim sessizce,     şurada bizbizeyiz ne de olsa  kendimizde hoşumuza gidecek bir şeyler,    bulmazmıyız aynayla hasbihal ederken ?  bazen burnumuz  ya da gözlerimizin şekli  felan derken ,      bir de bakmışız ki kendimizden güzel yok bu dünyada.   
ehh bu nefis  biz de olduğu sürece ,    dünyadaki en akıllı  en becerikli kadın zaten biziz.     bu yüzden  birisi yanlışımızı düzeltmeye kalksa,   ufaktan gıcık olmazmıyız ?       biz kim yanlış kim   demi ?
ya da empati fakiri zat,       uzun monologundan baygınlık geçirdiğimizi anlamaz da   ;      gene anlamadın   değil mi  dediğinde ,     kafamızın sağ tarafında ani bir kıvılcımlanma olmazmı ?      bende oluyor da.

kendimizi kaybedip,      ne yaptığımızı hatırlamadığımız zamanlar ?    hayatta iki kere başıma geldi ;  hani sabredersin edersin,    başka seçeneğin yoktur çünkü.        senin dalına bilerek basan,  kızamayacağın biridir    mesela  evsahibinin gelini     ya da her lafına ben amerikadayken  diye başlayan gıcık patronun.
 ama bardak taştığında,    artık hiçbir şey yoktur gözünde .     sonra da ne söylediğini hatırlamazsın zaten.





tam bir sinir harbi .      ilkinde yeni evliyiz ;     aşığız- mutluyuz- bebeğimiz var felan .  (şimdi düşünüyorum da evcilik oynayan iki kaygısızmışız )         seven ve sevilen kadın,     zaten benzersiz ışıltısıyla bellidir   mutsuzluğun yüküyle,    kambur gibi gezenin yanında bellidir ,  göze batar .   ( zaten bu yüzden ya blog arkadaşlarımıza yapılan sözlü sataşmalar)
nasıl 120 vatlık ampul gibi ışıldıyorsam  artık .    bu hatunla iki ay arayla evlenmişiz .    elti kayınvalide felan aynı binada oturuyor  ve mutsuz bir çehre devamlı .    sohbet eder gibi laf sokuyor her seferinde .   bir sene sonra bir sabah kapıya geldi ,  çok gürültü yapıyorsunuz  diye .      taşan bardağın sesinden gayrısını hatırlamıyorum





goncamın demesi;     ellerimi pençe gibi yapmış üstüne atlıyormuşum kadının.     araya girmiş,  beni zaptetmeye çalışıyormuş  ;  sonra çok utandım,  hiç hatırlamıyorum.        kedi teyyare
diğeri de patronumun oğlu,    bayağı zorladı .         sonra evlenmeme 1 ay kala  hakkında düşündüklerimi saydım ve ayrıldım .       şimdi olsa bunları yaparmıyım   ?          hayır

çoktan     haşlamış,    kızartmış ve çöpe atmıştım






10 yorum:

Tazekahve dedi ki...

Ya o mutsuz çehrelerin laf sokmalarından ben de çok muzdaripim de işin garip tarafı tüm artılara sahip de olsalar mutlu olamayan muzdaripler bunlar.Allahım içimizden eksiltmesin mutluluğu.Empati fakiri de etmesin.

İkiz Annesi dedi ki...

Arada o kendini kaybetme halleri hepimize oluyor galiba.Bende çok sabırlıyımdır ama bir iki üç derken eee yeter artık derken buluyorum kendimi.Sayılıdır ama senin de dediğin gibi dalımı kırmaya çalışanın ağacını sökmekten geri durmam.

Adsız dedi ki...

güzel yazı olmuş güzel şeylere değinmişsin hiçbirimiz sabır taşı değiliz haksızlık karşısında kaybediyoruz kendimizi...ayna konusunda pek katılmıyorum sana pek ayna karşısında kendime bakıp çok güzelim harikayım demem allah yaratmış eşim beğenmiş ....

neval dedi ki...

TAZE KAHVE; bunlara sevilmemeiş tipler diyorum.o yüzden gıcıklıkları.Amin,Mevlam herkese de nasip etsin.

İKİZ ANNESİ ; sevdim bu lafı.sabırlı değilim ,o yüzden tanıyan pek basmaz dalıma,bir yaştan sonra zaten tınmıyorsun

ÇOCUKÇA YAŞAMAK; teşekkür ederim.aslolan sabretmek ama o da çoğumuzda yok değil mi ?
sanki hergün diyormuşum gibi oldu,bir kere dedim ve yakalandım.artık yaş 41 ve o kadar vaktim de yok aynalarla haşır neşir olamıyorum pek.

Nil dedi ki...

insan kendini beğenmezse çatlar ölürmüş be nevalim

sanırım ben hiç kendimi kaybetmedim şimdiye kadar ama kaybetmeyeceğim anlamına gelmez heralde

Adsız dedi ki...

öyle insanlar var ki en sabırlı insanı bile çileden çıkaran...Sen istediğin kadar sabırlı ol nafile :((

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

HA HA HA YANLIZ OLMAMAK GÜZEL.
ZATEN HER KADIN GÜZELDİR:)

Atolyekedi dedi ki...

Neval bacım oluyor bazen öyle şeyler :)
Ben bu gece keşfettim bloga girebildiğimi yazılarını yeniden okuyabilmek çok güzel.

neval dedi ki...

KÜÇÜK MUCİZEM; desene o yüzden beğenmişim kendimi insiyaki olarak yani,çatlamayım diye.

ÖZİ'NİN HAYALLERİ; anlaşılan senin de ağzın yanmış bu tiplerden

NABRUT VE BİZ; biliyordum !

ATÖLYE KEDİ ; iki ü-çgündür serbest galiba.lakin senin site com olmuş giremiyorum.

New York'tan dedi ki...

Ben de sabredenlerdenim :) insan kirmaktan cok korkarim gerci oyle aman aman bir durumla karsilasmadim simdiye kadar bundan sonrada olmasin ins :)