18 Ağustos 2011 Perşembe

kıskanmak

laf ,  söz dinlemeyen ,  bir çocuk gibidir,   kıskançlık.    hani,     huysuzluk eder sızlanır,    sen de gayet anlaşılır biçimde izah edersin,    ama yok.          anlamamakta direnir.        hisler kabarmış,   gözün önüne inmiştir  perde,      kulaklar nerdeyse sağır olmuş,    duman çıkıyor sanki.          söyleyeceğin hiç bir şey,   hatta hiç bir kendini adamış bakış,    tatmin etmeyecektir o canavarı,     esip gürlemekten başka.

ahh...      halbuki esene de,     estirene de ne kadar eziyet !        harcanır güzelim dakikalar ,    ömür denen iki günlük macerada.       acı sözler ,   suçlamalar havada uçuşur ,     halbuki aşkın kuralı ,  güzel sözler ve güven
değil miydi ?



iki ucu keskin bıçaktır kıskançlık   ;      elindeyken       sevgiline      doğrulttuğunda acı çekersin,     sana yöneldiğindeyse,       suçlamanın haksızlığıyla     nefes bile alamazsın ,      o kadar incinirsin.
sen kalbindeysen onun,      uydun gibidir adeta.       yörüngenden ayrılamaz.         çekim kuvvetinle senden başkasını zaten göremez .     görüyorsa da bırak gitsin,       baktığının olsun.




ihtimallerin gerçekliği;     işte aşkın yokedicisi.   kalbi zindan zindan,  gezdiren hüküm.    her şeye evet ,ama bir yere kadar.     o yer de ,    aşıkın yörüngesine  yabancı cismin girdiği yer.       eğer varsa en ufak ihtimal;       medeniyet susar o an,        ipleri devralır bünyede,    mağara devri atasından kalan, her ne varsa; kemik,   ilik ya da his. 
orada kıskançlık son haddindedir ,      gözü bürüyen kızıl perdeden,      dimağa hiç bir şey,  mantık ulaşamaz adeta tanıyamazsın sevdiğini ,   yabancıdır bakışları.

öyle yabancı ki,     boynunu sıkacak  yada,    söküp kalbinden atacak gibi bakan.

10 yorum:

Nil dedi ki...

Ben eşimi kıskanmıyorum. bazen mahsusçuktan kıskanır gibi yapıyorum burnumdan getiriyor. hemen güven konusu açılıyor. ama kendi benim iş arkadaşlarımdan bile bahsetmemden hazetmiyor :D

neval dedi ki...

NİLHAN; iyiymiş:)
kıskan,ama kıskanmasına izin verme

İkiz Annesi dedi ki...

Bizde de güven vardır ama ne kadar güveniyorum desem de kıskanırım eşimi ama makul boyutlarda oldu hep.Hastalık derecesinde olan kıskançlık hem kendine hem de karşındakine acı çektirmektir bence zor bir durum.

Tazekahve dedi ki...

İki ucu keskin bıçak , ne güzel söylemişsin ama ... Allah feraset versin kalplerimize sevdiklerimizle huzur dirlik versin inş. :)

Unknown dedi ki...

ben bu duygudan nefret ediyorum.30 yl dile kolay....hayatı cehenneme çevirdiği anlar öylesine çok ki...

neval dedi ki...

AYLİN; güven olsa da baki,ne arada derede gelip sokuluyor işte bu his sinsi sinsi .

BİLGE; ahh Amiin ecmain.

NEŞE; 30 yıl sonra ya insan takmaz,ya da artık kıskanmaz diye düşünüyorum

muko dedi ki...

evliliğimin ilk yıllarında ne çok kıskanırdım eşimi,şimdi gülüyorum o hallerime
şimdi mi hiççççç kıskanmıyorum lakin 20 yıla girecez artık kıskanma olmasın dimi ama

ama onun beni bu yaşta kıskandığını göstermesi de hoşuma gitmiyor değil hani:)

sevgilerimleee

neval dedi ki...

MUKO; hiç de belli etmiyorsun bacım :)
kıskanılmak bence de güzel,kısıtlanmadıkça tabii

Ülkü dedi ki...

Biz tanımıyoruz bu arkadaşı :)

neval dedi ki...

ÜLKÜ; özendim bak şimdi