24 Ağustos 2011 Çarşamba

yer sultanahmet....

takvimlerden ramazan,   iftar vakitleri...
minik minik yavrular,     camiinin önündeki çimlerde koşturuyorlar.      her tür satıcı,    kaldırım kenarlarında tezgah açmış,  rızk peşinde.     binbir sabırla diziyor şalları teyzem     ,iki saat sonra toplayacak oysa.

az ötede ,camış misali   uzanmış faydasız ,    piknik havasına girmiş belli ki.     korkarım az sonra , atlet pijama moduna girecek.       ya arkadaki kadına ne demeli ?        tüp  taşımış üşenmeden,    menemen yapma telaşında .    onlara gülerken,    düdüklü tencereli teyzeler,   şok etti tabii.




gavurcuklar diken üstünde    ,bizimkilerden edepli ; bir köşede sessizce  yiyorlar,   göstere göstere değil.
bizim aile  alabildiğince macır ,  yani muhacır misali ,   gazetelerin üstüne ilişivermişiz .   pidelerimizi çiğniyoruz gülüş cümbüş.      hani doymazdık ?    bak sigara börekleri , duruyor öylece    .pastayı ve kavala kurabiyelerini kim yiyecek ?

iftardan sonra sessizleşiyor etraf,      sadece acayip ışıklı pervaneleri,   uçuran bebeler hoplayıp zıplıyor,millet  kafaları kollama telaşında.  nevalse  kedileri gözlüyor çaresiz :(

sultanahmet bizim bölgemiz bu ay,    yabancılardan ziyade.      doldurmuşuz yolları,    hizmetler hep bize. mehteranla çoşuyor,     teravihle  iftarın ağırlığını atıyoruz üstümüzden.    camii büyük,    alıyor   devasa kalabalıkları.
herkese yer var burada,    bu meydanda.    yeter ki biz sabredelim birbirimize,  yemek dilenen çingeneye,bizi dumanaltı yapan gözlemeciye    ,tepemizde bağıran çiğköfteciye.

13 yorum:

otuzundansonra dedi ki...

Biz buna Türk usulu piknikte iftar Lı menemen diyoruz ya siz??

neval dedi ki...

OTUZUNDAN SONRA; ne bilem ? ilk defa rastladım ,garipsedim .

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Bir kere gittim Sultanahmet e tadı damağımda

İKİ MELEK dedi ki...

olayı abartıyoruz nahoş görüntüler ortaya çıkıyor.

neval dedi ki...

TALA; şükür,her ramazan gideriz

ŞİRİN; neyi abartmıyoruzki ?

Unknown dedi ki...

Bir de gündüz git de gör neval...bak bakalım kime ayrılmış?Zaman belirliyor ziyaretçileri....Sevgiler.Ben geçenlerde gündüz gitme gafletine düştüm..Kendimi öylesine yalnız hissettim ki......
Yerli turistlerin de yabancılardan farkı kalmamış....

GeCe dedi ki...

nasıl üşenmiyorlar anlamadım, oysa birer sandviç yap çantana koy, yoldan da bir içecek al tamam, sanki o kadar çok yemek yeniyor,

neval dedi ki...

NEŞE;bu sancı memleketin her köşesinde sevgili neşe;saygısızlık modası
GECE; evet ,ufacık şeyle doyuyor insan.sadece hamallık yapıyoruz.

Mehlika Yıldırım dedi ki...

ooooy ooy düdüklü tenceresi ile gelen teyzelere koptum bittim yaaaaa ilahiii =)

GÖNÜL dedi ki...

yazını gülerek okudum inanamadım abartmışlar....

Sitare dedi ki...

miminize cevap yazılmıştır efenim ,sayfamıza bekleriz:)

buğday taneleri dedi ki...

Ankara'nın kuralcı ve sıkıcı havasından çıkıp İstanbul'a göç ettiğimde İstanbul'un bu rahatlığına, kuralsızlığına hiç alışamamıştım. İnsanlar her köşede, kaldırımda, kavşakta falan oturup piknik yapabiliyordu. O zaman bana da çok abes geliyordu bu durum.Şimdi bu sıkıcı ve tek düze kente Ankara'ya geri dönünce tasvir ettiğin manzara bile şirin geliyor uzaktan :)

neval dedi ki...

MEKİLA; galiba,onlara güldüğümü anladılar :)

GÖNÜL;abartmanın şahı milletiz biz.

SİTARE; merak ettim bak

MERAL; genelde rahatız hatta aşırı rahat:(