4 Ekim 2011 Salı

evet,   bu sıcak günde,    bayram ziyaretimizi tamer abiye yaptıktan sonra,   epeydir düşündüğümüz seyahat  için önce   felanca tur şirketine gittik.
bankoda iki genç,   pür dikkat bilgisayara kilitlenmişler.      bilmesen internet dama oynadıklarını,    sanırsınki dünyaya düşecek meteorun,    koordinatlarını değiştirmeye çalışıyorlar,    o kadar ciddiler.
isteğimizi söyleyince ,internette gördüğümüz bilgilerin çıktısını tutuşturdular elimize .  sonra döndüler hemen sevgili monitörlerine , baktık birbirimize öylece.     e dedik,    biz bunu gördük internette,  ekleyecek bişey yokmu ?
yokmuş.   siz hangisini tavsiye edersiniz ?  dedim,   tüyo alabilmek için,    genelde işe yarar da.




içine kapalı bir çekirdek aileyiz ,  bizbizeyiz.      çocukların,    onları şımartacak dayıları olmadı hiç.   teyzeleri zaten yok.    hala ve amcaları da uzak .      o yüzden belki de alışverişte, sıcaklık  ararız.   hani satıcılar ikna etsin isteriz.    öyle   ki satış elemanına gıcık olup,  ford alacağımıza fiat almaya kadar, götürmüşüzdür işi.

burada da,  hayalkırıklığına uğradık tabii.    biz istiyoruz ki ;   bakın bu tur güzel,  şöyle  şöyle yorumlar var ,gidenler şöyle memnun desinler,   yol göstersinler.      hadi  biraz sıcaklık,  işin bu ,     pazarla bize yok yok o taraklarda bezi,     varsa yoksa dama .   peki dedik, kalktık    gittik

öbür tur şirketindekiler    ise    tam tersi,    müşterilerle     kanka olmuş.       ali abi ya,    yine mi    hong kong ? boşver.    hem bu kredi kartı çalışmıyor , diğerini versene.      sıcaklık istedik ama,       bunlar da pek hararetli  çıktı ayol.   onlar cıvıdıkça,    daha dikleşmişim koltukta,      eşimin tasviriyle ,kirpinin üstünde oturuyor gibiymişim. doğrudur.




kaçtık kaçıcaz da,    ne bulsak acaba ?     bir keresinde,      restoranın birini , masaya oturunca beğenmemiştik de,    menüye bakıp,    olmayan ne varsa onu istemiştik,    kalkmaya bahanemiz olsun diye .     bu sefer de,ya biz umre için gelmiştik de,   tüh yoktur sizde değil mi ?     ya da,      bhutan cibuti turu mu sorsak ? yok,vardır o körün gözü.
başka şey dileseymişim olurmuş ,    o turlar henüz açıklanmadı denmesiyle,    can havliyle attık kendimizi.

kısmet başka zamana,  başka şirkete kaldı artık.     mümkünse oyun oynamayan görevlilerle :(
şirketler,, ciddiye alıp bu işi yapmak isteyenlere,     pazarlama yeteneği olanlara, öyle bir haftalık felan değil,eni konu eğitim vermeli.

12 yorum:

Unknown dedi ki...

en sinir olduğum şeydir sırada beklersin sıra sana gelir bankacı hatun-adam .yada markette( yer değişebilir)bir afra bir tafrayla işini yapar yada yapar gibi sallar ya işini işte o vakit ben benden çıkıp başka bir insana dönüşebiliyorum .o zamnda onlara göre tabi çekilmez müşteri frofiliyim.
neymiş;eğitim şartmış:)

neval dedi ki...

SEZOBİGO; BAHSETTİĞİN OLAYLAR O KADAR ARTTIKİ,EĞİTİMLİ İNSAN ORANININ GÜNBEGÜN ARTTIĞI ÜLKEMİZDE :(

otuzundansonra dedi ki...

karadeniz turu için miydi bu görüşmeler ..

nohut oda dedi ki...

bayram ziyaretını anlayamadım ?
ne tarafa dusunuyorsunuz yurt dısımı gıdılecek heryerde de bırseyleroldu mesela mısır surıye benım ıstedıgım yerlerdı bosnaya gıdebılırsınız mesela gorulmeye deger...

neval dedi ki...

OTUZUNDAN SONRA;hatlar karıştı biraz :) karadeniz turu için şu an sadece netten bakıyorum ama vazgeçtim gibi bayramda sel götürür oraları diyorlar
görüştüğümüz avrupa seyahatiydi

NOHUT ODA;mısır ve suriye şu an yok gündemde.avrupa düşündük ama sömestrede soğuk olur diyoruz ,kararsızız

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

yani kazandın mı :)

yemyeşildeniz dedi ki...

tatil mi, ahh benden ne kadarrr uzak :) müşterisiyle ilgilenen bir yer bulur ve güzel bir yere gidersiniz inşallah.

neval dedi ki...

NABRUT;sömestr tatilinde yurtdışına istiyordum,onun için gitmiştik nabrutum

YEMYEŞİLDENİZ; NİYE Kİ ?bebişle de gidersiniz nolcak ki?

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

hımm:(( bende bayram tatili zan etmiştim.

AslıASLI dedi ki...

Her yerde böyle bunlar anlamıyorum ben gerçekten :( sosyal bir iş yapıyorlar, sıcak ve güler yüzlü olmaları gerekirken, bir surat anlatamam yani..bugün bende böyle bir nemrutluk yaşadımda, inanın uçan tekme atasım geldi o görevliye..

neval dedi ki...

ASLI; görmek isterdim uçan tekmeyi ;)

AslıASLI dedi ki...

Bende merak ediyorum :) hep söylerimde eyleme geçmek nasip olmadı :)