19 Ekim 2011 Çarşamba

hadi pazara gidelim

sonra da eli boş dönelim :(
bazen,      illa şuraya gideyim ,   şunu bunu alayım deyip,     hırs yaptığımda hiç bir   şey bulamam . fi tarihinde ulus pazarından,    bir nihaleyle döndüğümü hatırlarım.    bir de bu pazar .





geçen sene ,   kadıköy salı pazarına gitmiş,yumuşacık ev pijamaları almıştım ,  severek giydiğim.yaz kış giyince eskimeye yüz tutunca,    aman yeri boş kalmasın deyip,   düştüm yollara .    pazar büyüük ,lakin farkettim ki hiç bişeye ihtiyacım yok.

genç kızlar istila etmiş adeta; badiciler,ayakkabıcılar,çantacıları.        tam curcunaydı,zor yürüyorduk.zavallı çocuklar,    kimi sabırla kimi de ciyak ciyak,     bekliyor annesini.    nasıl da ağlayan çocuk sesi batıyor kaçıveriyordum yanlarından.    sesine bile tahammül yok,    kaldıki bakmak..    her şey zamanında canım.




geçen günkü  alışverişim,    nasıl zevkli ve verimliyse,  bugünkü de aksine o kadar yorucu ve boşuna geçti. neyse çıkışa doğru üstteki cicileri buldum.her bir parça 1 tl. sepet süsleyebilirim diye düşündüm.

pijamalarımı gösteremediğim için,sorry.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Pazar olayi zor dimi. Ama cok guzeldi ben cok ozledim...

kimyon dedi ki...

Çalışmaya başlamadan önce, daha doğrusu okul varken, her salı aşındırırdık Salı pazarının yolunu. Âh, nasıl da özlüyorum. Pazara gidilmez mi ya... Yaz kış, soğuk sıcak... Sırf bakınmaya git, 100 lira harca çık! :D Bi şey almaya git, hiçbi şey alamadan dön. :D
Güzeldi. Pazara gideliiiiiimmm! ;)

Aynur dedi ki...

Pazara çıkmayı özledim sanırım:( Nevalim mor olan cicilerle süsleyeceğin sepete talibim haberin ola:) bacım hayırla kal

neval dedi ki...

TAZE ANNE; pazar iyidir,gözümüzü gönlümüzü açar icabında

KİMYON; hiç bişey almıycam diye girersin,dünyaları alırsın demi?

AYNUR; orada yok galiba pazar ?
şu tembellikle bir süsleyebilsem.