12 Ekim 2011 Çarşamba

her devrin kadını

kim o ?  diye merak edenler,  uzağa bakmayın.   her yerde o .    minibüste ücretini şöföre   uzattığınız teyze,  bankada kuyrukta önde dikilen bayan.     ya da pazarda omuz omuza çorap seçtiğiniz kadın.

nasılmış peki bu kadınlar ?
öncelikle her şeyi bilenler ,  ya da öyle olduğunu sananlar.     her yemeği en güzel onlar yapar.çıkaramadıkları örnek yoktur.    değişmez, şaşmaz değer yargıları vardır.     ama her yerde ve devirde paylaşmazlar .dedik ya devrin kadını,   bukalemun gibi uyar hemen




sağlık ocaklarında her gün gidip,  ilaç yazdırmaya    ve bunu sohbet konusu yapmaya bayılırlar.
pek becerikli olup, her yere yetişirler.   apartman toplantısının demirbaşıdırlar.     amma kendilerince önemli şikayetleriyle , toplantıyı sulandırdıklarından ,alınması elzem kararlara sıra gelmez bir türlü.
sosyal hayatın kelebekleridirler adeta.     ramazanda camii gezmelerinde,    yazları boğaz gezisinde yetişirler her yere.

kıyafetleri karakteristikdir;   kışın kalın şal veya eşarpla sıkmabaş ( önden kahkül çıkmalı muhakkak!), pantolon,ceket ya da kaban.   yazın muhakkak kot,   ya da kumaş bermudayla kısa pjama arası giysi,oyuk yaka kısa kol tişört.
nasıl tanıdınız değil mi teyzeleri ?

14 yorum:

Unknown dedi ki...

neval bu tanımdan sonra tanınmazmı, acaba bunlar her çağda bir sonraki nesile elmi veriyorlar nedir :)

Şerife dedi ki...

ben tanıdım hemen gözümün önünde belirdi :) sanırım yenilerinide tanımaya devam edeceğim

adsız dedi ki...

benmi çok safım yaa,hiç anlayamadım nedemek istediğini.sıkma baş falan derken.senmi biraz daha açık net yazsan yoksa benmi daha dikkatli okusam.

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

SAÇLAR KISA :)

LeylaK dedi ki...

ahaha ne güzel yazmışsın :) hakkaten öyle, hele şu kahkül işiii :)

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

neval dedi ki...

DÜRR-İ YEKTA; ahh evet,kesin .

ŞERİFE; ne kadar da çoklar ve aslında ne kadar da boşlar demi?

ADSIZ; sen adını desen, öyle cevaplaşsak ?

NABRUT; evvet,gözünde canlandı değilmi?

LEYLA'NIN KAHVE DÜKKANI; o kahkül olmazsa olmaz,nemelazım çıkmamışsa dışarı türbanlı yaftası yemek var işin ucunda.

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

tabiii kiii :))

betul dedi ki...

gecenlerde bende buna benzer ama daha derinlerine inen bir yazi yazmayi planlamistim.aslinda benimki belli yasa gelmis kadinlarin en dogrusunu ben bilirim tavirlariydi.de-li-ri-yo-rum.resmen kaciyorum bu tip insanlardan.böyle altinda fitne ararcasina sorular sorup yaptigin hic birseyi begenmeyip üstüne kayinvalideme baskalarinin gelinlerinden örnekler sunup noluyo yaa heeey buradayim ben yanimda yapma yani dememek icin kendimi zor tuttugum,hatta annemin var 3-5 arkadasi böyle tipte mahalledede anneme dahi resti cektim onlarin bulundugu ortamda bulunmam icin israr etme.kendimi onlara begendirme cabam yok.benim cevrem o tiplerle dolu:((

neval dedi ki...

NABRUT; :)

BETÜL; vah vah. sokaklarda bile tahammül edemezken,seninki imtihandır betül

AslıASLI dedi ki...

Her şeyi bildigini sanıp aslında hiç bir şey bilmeyenler. Var tabi böyle tipler sadece gülüp geçer veya cevaplarını veririm :) ama asla saygı çerçevesinin dışına çıkmadan..

Unknown dedi ki...

Yazmışsın ya heryerde!...
Keşke karşısındakinin gözünden kendilerine bakabilselerdi....
Ne kadar itici olduğunun farkına varırlardı belki de.Ama ben onları da seviyorum.İçimdeki şu insan sevgisine ben bile hayret ediyorum.
Böylelerini gördüm mü,belki ben normal değilim diye düşünürüm,belki de sorunları olabileceğine ve o soruna eğilmek gerektiğini.O anki psikolojime beğlı bir değerlendirme bu...

SEVGİLER NEVALCİK...

neval dedi ki...

NEŞE; bravo yapabiliyorsan .sana sevgi pıtırcığı diyebilirmiyim ?

kpsszede dedi ki...

evet evet tanıdım.her yerde onlardan o kdr çok var ki,tanımasak tuhaf olurdu zaten.onları görünce kabarıveren nefret duygularımla hepsine selam ediyorum...

neval dedi ki...

KPSSZEDE; HERKES MUZDARİP ANLAŞILAN BU TEYZELERDEN