14 Ekim 2011 Cuma

mandalinalar şarkısı ,     hep 5 sene öncesini hatırlatır,      çalışmaya başladığım ilk seneyi.    laptopumu yeni almışım,      ilahilerle birlikte bu şarkı da listemde,      habire dinleyip duruyorum tatilde.     gittiğimiz yer de,    denize yakın bir kaplıca,   apart otel.           kızım henüz lisede,    yeni telefonunu karıştırıp duruyor,hani şu harflerinin ve sayılarının biri aşağıda ,   diğeri yukarda olan model.       oğlum ana kuzusu,kucakkuşu daha.




 düşünüyorum da,      adı tatil ama,       düpedüz yorgunluktu o zamanki gidişlerimiz.     sabahın köründe kalkıp kahvaltımızı edip ,yola çıkardık;    kimsenin olmadığı yerde,   anne mayo ile denize girsin diye. 20 km yol gittiğimizi biliyorum.        en fazla iki saat suda kaçıştıktan sonra,     birileri geçmeye başlardı yoldan. al sana tedirginlik.

öğle yemeği saatinde ,     nerdeyse dağ başı gibi yerde ,   mecbur otelde hazırladığım yolluğu yerdik tepsiden bozma yer sofrasında.         akşamüstü tuzdan ve güneşten haşlanmış geri dönüş.    odaya gelince bir hummalı faaliyet daha;  çocukları banyoya sok,      çamaşırları makineye.      hemen akşam yemeği hazırlığı.    yemekten sonra çamaşırları asmalı .      sonra kanepeye atılış ve ruhu teslim ediş..     ta ki ,   sabah aynı döngüye gözümü açana kadar.




şimdi sayarken yorulsam da,     15 gün bu tempoyu devam ettirirdim,şikayet etmeden.     artık hiç kimsenin olmadığı yer kalmadığında      ve kurumayan haşemanın eziyetinden bıktığımızda,   goncam,tatil anlayışımızı değiştirdi de,   dinlenerek tatil yapmayı öğrendik geç de olsa..

şimdiyse, deniz- kumsal  ikilisinden farklı bişeylerin,     arayışı içersindeyiz.    havası temiz bir ,suyu pak bir beldede, belki ,eşimin bahçıvanlık yapabileceği minik bir bahçeli ev..    neden olmasın ?

10 yorum:

yerdenuzak dedi ki...

Neden olmasın?

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Senin bu güzel yazilarini okurken dikkatimi hep görseller cekiyor nerden buluyorsun bu görselleri :) cok begeniyorum bu görsellerinide. Her zamanki gibi güzel bir yazi olmus. Klavyenemi saglik diyeyim yoksa kaleminemi :))))

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

ooo neval abla senin yaptığın tatil değil ev değişikliği oluyormuş:)

mavii dedi ki...

inşalh olur neden olmasın :)

neval dedi ki...

YERDEN UZAK; biz de öyle dedik; neden olmasın ?

NESLİNAME; daha güzel resimler senin olsun kardeşim.resmin yanında internet istesi yazıyor dikkatli bakarsan.genelde görsel kaynaklarını da yazının sonunda vermeye çalışırım :)

NABRUT; yaptığın saptamalara hayranım nabrutum

MAVİİ; bence de :))

Syhn dedi ki...

olur elbet,
sen yeterki iste ;)

leyya dedi ki...

ayyyy hiç mi hiç tavsiye etmiyorum.hele hele bir yay burcuna zinhar tavsiye etmiyorum.ben bütün yaz eşimin bu robinson crusoe takıntısı yüzünden saç baş yoluyorum köyde:)köy dedigim de ist.a 50 km. ama eşim yazın öyle yapışıyor ki oraya şehre gelmek bile büyük angarya.şahsen ben öyle bunalmışım ki senin eziyet namına anlattıgın tatil var yaa bana cennet o derece:)

AslıASLI dedi ki...

Biz ister ve çaba sarfedersek olur tabi. Dileginiz gerçekleşsin dilerim :)

Unknown dedi ki...

bence de neden olmasın..ama yo yorgunluğa rağmen hala denizi tercih ederim neval...

neval dedi ki...

SEYHAN; istiyorum hem de çok

LEYYA,davulun sesi uzaktan kulağa hoş geliyor o zaman.demekki eziyeti çok,uygarlığa uzak oluyor insan.lakin el atmazsam hayallerini çorumda gerçekleştirmesinden korkuyorum. o zaman istanbulu araki bulasın

ASLI; teşekkürler sevgili aslı

NEŞE; dur, biraz değişiklik yapıp özleyelim denizi