11 Ekim 2011 Salı

erkek annesi olmak

şurası bir gerçek ki,     babalarla kızları arasında,      nasıl bir düşkünlük varsa,     annelerle oğulları arasında da  özel bir bağ vardır.
babamın kıymetlisiydim hep .  sert bir eski zaman adamı olmasına rağmen,     pek merhametliydi,    hiç bir isteğimi de ,  geri çevirmedi rahmetli,     eş seçimim hariç.       amcamın yoğun  telkinlerine rağmen,  ayaklarımın üstünde durabilmem için,       yönlendirdi hep.      okuttu,   aklım bir karış havadayken,    ehliyet almamı sağladı.      2 yıllık üniv. maceramdan sonra,     yükseğini yapmamı istedi,    hatta çalışmaya teşvik etti.   mirasında bile ayırmadı oğullarından .     ta ki ,     aney oğulları lehine taraf tutana kadar.




hep hissederdim bunu ,    yetişirken de,    ne kadar yumuşak  başlı ve sabırlı da olsa,    annemle erkek kardeşlerim arasındaki    o sevgi dolu büyülü havayı.       ne yapsalar annem kızmazdı onlara,    hep hoşgörmeye hazır,   asla kızmayan,  hep çırpınan.      onlar doğal hak görüp şımardıkça, aksileşirdim  onlara karşı.        küçükken hep sorardım,    teyit ettirmek istercesine,   en çok kimi seviyorsun ? diye.
yanıt hep aynıydı;  hepinizi aynı seviyorum. beş parmak birbirinden ayrılır mı hiç diye ?    peh...    düpedüz farklı işte

kızım ilk göz ağrım.    onunla adım attık,   bebişlerin sihirli sevgi dolu dünyasına.    onunla büyüdük. hele tezcanlı anneysen,   24 saatini ona hasrediyorsun      ve     hiç bir canlıyı onun kadar sevemeyeceğini düşünürken,       Rabbim ikinci evladı veriyor.      erkek bebeklere karşı ,   en ufak bir sempatin yokken,minik parçan,    çelik oklarla bağlıyor kendine, daha minnacıkken .    ve o bağ hep devam ediyor.     ne yapsa ,nasıl üzse de,    sen hep düşkün oluyor,      gözünün içine bakıyorsun.

kızın büyüyüp,  en acımasız tenkitçin    ve affetmez kaynana vekilin olduğunda ,   zoruna gidiyor.   ah hele karşına geçip,     ergenlik cırıltılarına başladığında,     yüreğinde bişeyler kırılıyor ve kök salıyor diken gibi. ne kadar zaman geçerse geçsin,     istersen kanka ol,   her sürtüşmede o kök salmış diken,    kanatıyor içini.
ve kızlar o kadar vefakar ki.




oğlun ise ne yaparsa yapsın,     unutuveriyorsun.     işte fark orada.      ve onlar bu aşkı o kadar rahat bir kayıtsızlıkla kabulleniyor ki,     aksi imkansızmışcasına.    asla sevdirmeyen birer şımarıklar aslında ,  altına serdiğimiz dünyanın , en doğal hakkı olduğuna inanan.

ve bütün erkekler gibi,    o kadar vefasızlar ki ;        el kızı yüreğine düştüğünde,     ömrümüzce uğraşıp oturamadığımız tahta ,     onları buyur ediveriyorlar

tıpkı bizim , kimseden izin falan almadan oturduğumuz gibi.


görseller

18 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

Ah canım yaaa,ne güzel dökmüşsün kelimeleri böyle,yerli yerine..

Unknown dedi ki...

benim babam da öyle ama işler bazen değişebiliyor genelde ben babamın arkasını topluyorum :D:D

seda dedi ki...

konuyu çok güzel aktarmışsın. ben de seninle aynı düşüncedeyim ve bu durumu bir türlü kabullenemiyorum. annelerin erkek çocuk bağımlılığı beni iğreti ediyor.

Adsız dedi ki...

hoşgeldin kaybedenler kulübüne bacım
erkek annesi olmak :)))
bende aynı dertten muzdaribim annemin
erkek oglu en büyük derdi:(((
o kadar sevmemeli
kalbini hangi evlat olursa olsun titretmemeli
cünki ondan cekiyorsun:(((((
o kalb sadece 1 ine ait olmalı oda şah damarımızdan yakında
inşallah 15 yıl sonrada bunu söylüyor olmayı temenni ediyorum:))) evladımızla imtihan etmesin. sevgiyle mutlu kal bacım.

Sevdiye dedi ki...

Artık annemi anlıyorum, demek istedin sanki, yada Ben öyle algıladım.
Biz'de de durum aynıdır hele küçük oğul daha kıymetlidir, kızmıyorum, kıskanmıyorum, normal geliyor artık.
Çünkü annemden ayrı büyüdüğüm için kapanmayacak mesafelerimiz olduğunu anladım.

neval dedi ki...

LİMON ÇİÇEKLERİ;teşekkürler , zarif sözlerin için..

DÜRR-İ YEKTA; tersine yani ?

SELİNKA; başlık için teşekkürler..
galiba Rabbim sevgide ortak istemiyor, aynı dediğin gibi sevdiklerimizle imtihan ediliyoruz hep

SEDO KIZ; aynen öyle demek
istedim .
aradaki mesafe biraz da ,kişiliklerden kaynaklanıyor,mesela kanka olamam kimseyle yapım böyle,olanlara da hayranım doğrusu

keyf_i sibel dedi ki...

her kelime harika uymuş yerine.heleki aney miras işine el atmış ya.bak bizimkide işi mirasa bırakmadan.aman oğluma ofiss olsun diye aldım.zaten yazlığı oğlum daha çok seviyor onun istediği gibi boyadım diyor.ve bunları söylerken ben oğlumun ameliyatı için ikinci krediyi çektiğimi söyleyeli 1 hafta olmuşken.nasıl bir bağ bu acep...

Unknown dedi ki...

Sende mi Nevaaal diyesim geldi.Yazdklarını yanlışmı anladım acaba?
Erkeği kızı yok bu işin Rabbim her şeyde olduğu gibi evladında hayırlısını versin..
Çok sinir oluyorum erkek evlat sevdalılarına ,sonra anneler en çokta onlardan çekiyorlar..

neval dedi ki...

KEYF-İ SİBEL; aneyin mirasta yaptığını yapmayacağımdan eminim.duygularını anlıyorum,mirası erkek evladın hakkı olarak görmek gelenek olmuş adeta

SEVGİ; ikisini de aynı seviyorum ama oğlumun üzerine daha fazla düşerim.gerçek bu sevgicim

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

herşeyi bilipte amel etmemek durumu :) oğlanlar vefasız olur neval ablaaaa sen kızına sıkı sıkı tutun he he he:)

muko dedi ki...

ne varsa kız evlatlarda var diyenlerdenim belkide kızım olmadığından ama,annemle olsun babamla olsun üç kız kardeşiz aramzı hep iyi oldu haa oğlan kardeşlerimnde arası iyidir ama kızların yeri farklıdır annmede de babamdada(rahmetli)

kız olsunda çamurdan olsun diye bir söz vardır unutma emi cnaım:)

rabbim hayırlısını versin evlatlarımızın

sevgiler

Deli Anne dedi ki...

Şu elin kızı kısmında kendi kendimi çapraz sorguya alıyorum ben de çoğunlukla. Ya diyorum, kızın biri çıksa, ben gibi:)

nohut oda dedi ki...

bak şimdi bir kaynanalık kıskanclıg mı var yoksa sende mı neval yapma:)

betul dedi ki...

ne dogru

Unknown dedi ki...

Benim için gerçekten fark etmiyor..Ama insan doğal olarak kendi hemcinsine biraz fazla yükleniyor ne de olsa kız erkek ayırımı hala mevcut toplumda..O yüzden olsa gerek yopluma adapte olabilmesi için kızlarımıza elimizde olmadan farklı davranıyor olabiliriz..Sevgiler Neval..

neval dedi ki...

NABRUT; bilmek ve uygulamak farklı şeyler maalesef

MUKO; kız evlat için geç değil,mukocum :))

DELİ ANNE; korkumun üzerine parmak basmışsın deli annem

NOHUT ODA;hiç inkar etmedim zaten kıskandığımı :(

BETÜL; :( maalesef öyle.

NEŞE; meselenin özü de bu galiba.

Şerife dedi ki...

yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.Rabbim ilk göz ağrısı olarak erkek evlat verdi dileğim ikincisinin kız olması ama içimdeki o duymak istemediğim ses erkek diyor :)

AslıASLI dedi ki...

Bizde tam aksi oldu, annem bizleri babam abimi çok tutardı fakat bizi asla ayırmadan..Allah rahmet etsin, bende babamı çok severdim ve çok özlüyorum..