26 Nisan 2010 Pazartesi

herkese merhabalar...
rehavet dolu hafta sonundan sonra hızlı başladık cumartesi sabahı çocukları aşçı emektar anneleri bir güzel doyurdu ve dersanelerine gönderdi  gene yalnız kaldı  bir gariplik çöktü yüreğine...
bir yuva kurup gittiklerinde ne yapacağız ? iki tane çocuk az geliyor şimdi  üç olsaydı iyiymiş  kırkından sonra bebek bekleyenler de aynı fikirde herhalde  mesela benim kankam ;42  yaşında yaza doğum yapacak onu dehşetle izliyorum  aşermek bi taraftan ,yoğun iş temposu, iki çocuk gene iyi hallediyor..
pazar günü herzamanki temizlik faslı yaşandı can sıkıntısından haftada 3 gün temizlik yapan teyyare artık bir kere yapabiliyor sadece  neyse ki yardımcılarım pek bi yaman  çabucacık  bitiyor  nasıl mı?
loc la tabiiki duymayanınız yoktur onu tavandan tabana evinizin heryerini temizleyebildiğiniz bitkisel esaslı bir ürün  silikonlu olduğu için sürdüğünüz yüzey toz tutmuyor kolay kolay  yanındaki güzel ise;mobilya cilası
onunla toz aldığım zaman 15 günde bir alıyorum çünkü o da silikonlu mobilyalara toz tutturmuyor
bu da son rötuş ...hani kıyı köşe temizlik yaparsınız ya halılar dolaplar felan ev nasıl kokar? öyle bir koku ki yorgunluktan bütün kemikleriniz tek tek ağrırken bile bu koku için değdiğini düşünürsünüz  işte bu koku o koku...deneyin görüceksiniz
pazar günü maillere bakarken tüylerim diken diken oluverdi  niye mi? işte bunun için;


  Kozmetik ürünler birini olduğundan daha güzel göstermeye yarasa da, içerikleri o kadar güzel değil. Peki makyaj çantanızdaki malzemelerin içinde neler olduğunu biliyor musunuz?

Artık kızartma yağı Bilim adamları ve kozmetik markaları, artık kızartma yağının yüz gerilmesini azaltan maddelerden içerdiğini fark etmiş. Söylenilene göre, zarar görmüş deriyi yenilemeye yardımcı olan kullanılmış yağı, pek çok şirket fast food restoranları ve kafelerden sağlıyor.
Biber gazı Genellikle polis tarafından göstericiler üzerinde kullanılan biber gazının çok acı verici olduğu biliniyor, hatta gözle direk temas halinde geçici körlüğe sebep olduğu da. Dudak koruyucu ve parlatıcı gibi hafifçe yakan ya da karıncalanmaya sebep olan bir kozmetik malzeme kullandıysanız, bunun sebebi bahsi geçen maddenin içerikte bulunması.
Tavuk kemiği iliği
Tavuk kemik iliği, kozmetik ürünlerde kullanılan hayvan parçalarından sadece birisi. Glukozamin yüklü olduğu söylenen ilik, daha genç bir görünüme giden yolda cilt üzerinde oldukça etkili imiş. Aynı zamanda bir enfeksiyon giderici olarak da bilinen tavuk iliği genellikle yüz kremleri ve nemlendiricilerde bulunuyor
Balık pulu İçerisinde pırıltılar barındıran bir ürün kullandınız mı? Belki losyon, oje ya da dudak parlatıcısı? Eğer evetse, o ışıltının sebebinin balık pulları olduğunu bilmenizde fayda var. Balık pullarındaki gümüş rengi parlak madde, kozmetik sektöründe ürünlere ışıltı vermek için kullanılıyor. Tercih edilen balık ise genelde ringa oluyor.
Kırmız böceği
Eğer kullandığınız kozmetik ürünün içerisinde ‘carmine, cochineal ya da carminic acid’ var ise, kırmızı zararsız bir ruj olsa bile, kırmız böceğinden elde edilen bir madde içeriyor demektir. Bu pudramsı madde ise sıcak su içerinde bastırıldıktan sonra kurutulan kırmız böceklerinden elde ediliyor. Ve kozmetik ürünler dışında, jelatin, meyve suyu ve hatta şekerlemelerde de sıklıkla kullanılıyor.
Boğa spermi Kozmetikler dahilinde boğa spermi kullanımı yeni başlamadı. Üstelik nemi muhafaza eden yapısı ile çoğu firma ve salon tarafından tek tercih edilen ürün haline geldi bile. Özellikle saçlara başka hiçbirşeyin sağlayamayacağı bir parlaklık sağlıyor
Sünnet derisi
Gençlik iksirini mi arıyorsunuz? Sünnet derisine ne dersiniz? Kulağa iğrenç gelse de ve hatta etik olmasa da insan sünnet derisi pek çok kozmetik firma tarafından kullanılıyor. Tıpta, halihazırda yanan insanlarda yeni deri üretimi için kullanılan bir methot olan ve kozmetikte de bağ dokusunu oluşturan ana hücreler sağlayan sünnet derisi, krem ve kolojenler, özellikle de kırışık karşıtı olanlarda kullanılıyor. Bir bebeğin sünnet derisiyle 4 hektarlık yeni deri yaratılabileceği söyleniyor.
 Makyaj çantanızdaki malzemelerin içinde neler olduğunu biliyor musunuz
3. Siyah amber
İspermeçet balinasının bağırsaklarında, balinanın yuttuğu katı nesneler etrafında oluşturduğu dışkı tabakasına verilen ad. Gri ya da siyah olan koyu rengi ve yapışkan yapısı dışında siyah amberin son derece doğal ve hoş bir kokusu var. Pek çok kozmetik üründe, özellikle de parfümlerde kullanılıyor.
 Makyaj çantanızdaki malzemelerin içinde neler olduğunu biliyor musunuz
2. Ürin
Hayvanlar gibi bizim de vücudumuzun önemli artık maddesi olan ürin, ter önleyici, nemlendirici, gargara, deodorant ve şampuanlarda kullanılıyor. Kullanılıyor çünkü nemi özümsemesi, çekmesi ve alıkoyması ile biliniyor ve A,D,E ve K gibi vitaminler içeriyor. Sadece terleme ve nemlendirme alanlarında değil, aynı zamanda bir güneşten koruyucu ve enfeksiyon giderici olarak da işe yarıyor. Neyse ki çoğu firma bir attan elde etmek yerine artık sentetik ürin kullanıyor.
 Makyaj çantanızdaki malzemelerin içinde neler olduğunu biliyor musunuz
1. Plasenta
Eğer Tom Cruise, bir anne ya da doğum odasına girecek kadar cesur bir baba iseniz, plasentanın ne olduğunu gayet iyi biliyor ve muhtemelen bir daha da görmek istemiyorsunuz. Ne kadar rahatsız edici göründükleri önemli değil çünkü artık kozmetik sektörünün elindeler. Plazan adlı şirket, sadece plasentadan elde edilen çeşitli kozmetik ürünleri piyasaya sürüyor. Neden? Çünkü kırışıklıkları gidermekte son derece etkili olan hyaluronik asit ve protein hydrolysate gibi hormonları plasentadan elde ediyorlar. Ve hayvan plasentası kullanan tüm ürünler ise bir başka hikaye..   
kaynak

5 yorum:

nehircce dedi ki...

Canım teşekkür ederiz çok faydalı bilgiler.Bazıları çok ilginç :)

Kbr-Bhdr dedi ki...

çok faydalı bi post olmuş cnm saolasın:)

neval dedi ki...

sevgili meslektaşım;ilgilenmene sevindim makyaj yapmadığım halde şaşırdım artık ölsem de sürmem onları yüzüme (bak gene büyük konuştum)

neval dedi ki...

sevgili kübra;sen de sağol canım beğenmene sevindim

Hamarat Hatun dedi ki...

bundan sonra yüzüme bir şey sürmem.hepside çok ilginçdi.eski tarihte hazırlanmış biryazı.Ben yeni farkettim.Arada bu tarz araştırmaların tekrarlanmasında fayda var.Kozmetik ürünlerinin uzun vadede cildi neden yıprattığı ortada.EN güzeli temiz bir cildim olsun yeter.