4 Ocak 2011 Salı

bu sabah yağmurlu güne uyandım      ve gariban kahvaltısı yaptım yine ; tost ve kola      sağlıksız  vs vs   vaveylaları duyar gibiyim      ama bu da  , naçizane kötü alışkanlığım       herkesin biraz yaramazlığa     hakkı vardır değilmi ?



sonra pc nin başına geçtim  ;   ver elini surf           yeni bloglar keşfettim            farklı kişiliklerle buluşma noktalarını görmek     umutlandırdı             ortak nokta ;    insanlık ve insanca yaşamak oldukça    ,yanına anlayış da katılınca        karınca kararınca         farklılıklar göze çarpmıyor artık


yine vardı yoluma çıkan küfürbazlar;      iki lafın biri sövmeden konuşamayanlar            böylelerinin çamurlu gözlükler taktığını düşünüyorum       ve kaçıyorum dünyalarından      ne kadar kaçmaya çalışsam da ,küfür eden kadınlardan  ,   geçen resmi bir yerde oturmuş        sıramın gelmesini beklerken yakalandım birine





normal bir olay anlatırken bile,     kulaklarımı kızartacak kadarını işittim            az kaldıki ;      bir yerlerden bir sabun bulayımda      ağzına tıkayım           hayatı hep kızgınlık mı bunların, söyleyecek başka lafları yok acaba? sevinseler de,   üzülseler de  dışavurum şekilleri bu mu ?        

ya onları takip edenler ?  küfür etmeyi kendini ifade etmek olarak,    görebilen liberaller ya da      cesaret gerektirdiği için hayran olanlar ?     dinleyenler ses çıkarmadan ?         gizli sövücü     ya da     mazoşist mi desek ?




 yok     yok   galiba kendimizi çözebilmek için,    psikolog yardımı alacağımız günler geldi artık

7 yorum:

Neşece herşey dedi ki...

Yazını çok beğendim canım.Küfürlü argolu konuşmaları ben de hiç kimseye yakıştıramıyorum.Fakat gençlerde bu konuşmalar daha fazla dediğin gibi ancak psikolog yardımıyla düzeltebiliriz bu durumu:))

Sezsel by Sezgi dedi ki...

kufure ne gerek var .. cıddı cıddı kullanıyorsan eger bu hayatta..
sevgı sozcuklerı varken.. kufur aslında malubıyetın eserı degıl mııdır ?...

neval dedi ki...

2ZANNESİ; teşekkürler . dumansız hava sahası misali , temiz ağızlar küfür duymayan kulaklar kampanyası mı yapsak ne yapsak ?

SEZGİ; bazı insanlar var küfürsüz konuşamıyorlar bile .öylece kalıveriyorlar.
küfür evet mağlıbiyetin ve kıt düşünme gücünün eseri .kullanacak kelimen yoksa iyiye de kötüye de küfürü bas gitsin işte.

İkiz Annesi dedi ki...

Sonuna kadar katılıyorum.Bir de daha anne demeyi yeni öğrenmiş çocuklarına ikinci kelime olarak küfürü öğretmezler mi bir de çok güzel bir şey gibi hadi söyle amcana da duysun ve arkasından alkış sesleri...
Bu çocuklar büyüyünce de ortalıkta küfür etmeyi marifet sanan kadınlar, adamlar olarak etrafımızda dolaşıyorlar:(

Nil dedi ki...

İşin ilginci, sinemada , tiyatroda, talk showlarda hep küfüre gülüyoruz ama di mi ???

balböcükleri dedi ki...

lütfen o gariban kahvaltısını ben genellikle haftanın 4 günü yapıyorum.hatta bazen yanık tost halinde daha daha garibanlaştırarak yapıyorum.

neval dedi ki...

İKİZ ANNESİ;hep erkeklerin başının altından çıkıyor;erkek adamın oğlu böyle küfreder işte diye.

KÜÇÜK MUCİZEM; utanarak gülüyoruz,başka çaremiz yok ya gülüp geçicez ya da ne bu böyle diye çıngar çıkaracaz.birincisi daha kolay geliyor.

SERPİL; mil pardon madam.kahvaltınıza dil uzattık istemeden.yanık tost benim de makus talihim .ya tost makinamızda problem var ya da biz unutkanız yakıyoruz .