30 Ocak 2011 Pazar

etiket teyyare

az önce pepelaya yorum yazarken farkettim ;    insanları anlama çabamı.      etiketleyip öyle bir yerlere yerleştireyim istiyorum zihnimde
sevmiyorum öyle muallakta kalmalarını.    anlamalıyımki ;  nasıl davranacağımı bileyim.    şöyle yani ;





bazı insanlar özen ister epey ;    hep sensin demeli onlara .       kendi kıymetlerinin epey farkındadırlar    ve başkasının da,   farketmesini isterler sık sık         ağızlarından   kendilerini eleştiren cümleler duyulmaz pek. kendilerine itiraf edebildikleri de   meçhuldür.        kaçarım böylelerinden çoğunlukla ;  harikasın,  nefissin, bir tanesin    gibi abartı sözcüklerinden kaçtığım gibi.      zordur çünkü pof pof makinası olmak .





bazısı da tevazuyu abartır da abartır .      ya başkasını püflemekten,   kendine bakacak takati, tanıyacak nefesi  kalmadığından      ya da bilmem nerde,    yörüngesine girmiş olduğu aşağılık kompleksinden.       ilaçları koşulsuz sevgidir,  hayat arkadaşından gelen .          kendi değerlerini öğrendikleri gün ,      sevilmek için başkasına sensin     demeye ihtiyaçları kalmadığını görürler.         böyleleri de sıkıcıdır bir zaman sonra .   çünkü  döktüğü dillerin bir yerden sonra,    gerçeği yansıtmadığını itiraf edersiniz kendinize.        sonra başlar kaçış  ;   yağ yüklü bulutlardan.

bir de yörüngeleri daima dolu olan müstesnalar vardır ,     ağızlarından bal damlar  ,    seni en kötü günde   iyi hissettiren, sana muhtac olduğun rahmetten bir nebze sunan        ve iliğinde kemiğinde hissettiğin samimiyetle sarıp yaralarını sarmalayan





ahh       bir de ağzından çıkanlar,    seni yaklaştırıyorsa mevlaya  ;   işte onu dost edinmelisin,     kıvranan  kıskanan  nefsine inat     ve     onu da Onun için sevmelisinki ;      silkinip dünya rüyasından       minicik bir adım atabilesin ötelere doğru .

5 yorum:

İKİ MELEK dedi ki...

herkesin yanında son bahsettiğin insandan olmalı beraber yörüngeden çıkmadan dönüp dururlar.

Unknown dedi ki...

hayırlı sabahlar güzel ifade etmişsiniz katılmamak elde değil, mevlam böyle insanlarla bir arada olmayı ve öyle insan olmayı bizlerede nasip etsin

Deli Anne dedi ki...

"bir de ağzından çıkanlar, seni yaklaştırıyorsa mevlaya ; işte onu dost edinmelisin, kıvranan kıskanan nefsine inat ve onu da Onun için sevmelisinki ; silkinip dünya rüyasından minicik bir adım atabilesin ötelere doğru . " ahhh ahhh Nevalim! Can Nevalim hep böyle insalar olsa etrafımızda..

Cafe Pepela dedi ki...

Gönülden Selam olsun!..
Önce 'Anlayış Farklı,Yaşayış Farklı' yazınızı okudum.İlgimi çekti ve hoşuam gitti içeriği.Tevafuk o ya,aynı şeyleri bugün bende düşündüm.Uzun uzun yazdım,yollayacaktım ki,hemen altındaki krem şokolayı görüp, heyecanla oraya koştum :)
Son olarak kendimi burada buldum!
Sizi okumayı seviyorum ben.Anladım ki arayı bu kadar açmamalıyım.

İsmimin geçtiğini görünce,şaşırdım:)
Kategorileriniz ve tespitleriniz yerinde.Gönlünüze sağlık.
Ben hangi gruptayım gönlünüzde bilmiyorum ama duam odur ki hayra ve dostluğa vesile olanlardan kılsın Rabbim bizleri..
Eksik olmayın,inşaAllah
Kalbi sevgi ve selamlarımla

neval dedi ki...

ŞİRİN BUTİK; onlar mihenk taşı dünyanın.herkese lazım.

DÜRR-İ YEKTA; teşekkür ederim. amin canım

DELİ ANNE;keşke sadece onları dost edinebilsek deli'm.

PEPELA; Aleykümselam.teşekkürler güzel sözleriniz için.ne kadar zarifsiniz.
ne kadar sevindim yazılarıma gösterdiğiniz ilgiye kullandığınız gönül alıcı sözlere,hele yüreğimin yaralı olduğu şu günlerde.
tarifleriniz ne kadar cezbedici ,uygulamaya çalıştıkça büyük zevkle bahsedeceğim sizden .
bahsettiğim insanlarla ilgili yazıma sizin son postunuzdan sonra başlamıştım,umarım sorunuzun cevabını verebilmişimdir.dualarınıza içten içten aminlerimi sunuyorum