21 Ocak 2011 Cuma

gene nostaljiye kandı gönül

cep teli yokken ne yaparmışız acaba ?
birbirimizi     orda, burda    şurda nasıl bulurmuşuz ?        çocukluğumuzda      annemle teyzemin mahmutpaşa  mahşerinde,    birbirini kaybedip bulması gibi    araya araya bulurduk    herhalde    üç saatte felan





oysa şimdi onunla bile buluşamıyoruz          mesela eşimle bir yere gideriz;     ayrılırız      ikimizde bir işi halletmeye        kulağımızda tel  bir türlü bulamayız birbirimizi ;     sanırsınki görünmez olduk             ya da     minnoşu  bir yerden alıcaz;    orası mı burası mı, orasının şurasında   mı burasının köşesinde    mi ?      dön ,dur      teknoloji elinin altında;    ama beyinler şaşkın           ya ; radyasyon yağmurundan      yarım kapasite çalışıyor     çünkü unutkanlık dizboyu herkeste     ya da        medenileştikçe hayatımız karmaşıklaştı





tabii ya ; hayat ne kadar basitti önceden    ve    kurallar belli,     eğlenceler kısıtlı    ama müşterekti         baba işe gider anne evde,   çocuklar okulda          meslekler ;    işçi,  memur, polis,   bakkal,   esnaf , pazarcı     vs.
akşam eğlencesi;       televizyon    ya da     arada gidilen sinema          öyle gazino felan zaten bozar bizi




kıyafetler ;  bayramlarda ,   düğünlerde     önemli günlerde alınır         ucuza birşey bulunup;    onun altına şunu ve bunu yapayım diye,   kombin peşinde     saatler ve emekler harcanmazdı     kime neyi kanıtlamak istiyorsak artık ?
pazar günleri avm günleri değil,   akraba ziyareti yapılırdı        şimdiyse nikahlar da olmasa ;      teyzemizin torununu  tanımayacağız yahu

9 yorum:

Adsız dedi ki...

gercek unutkanlıklara sersemlik eklendi hayatımıza genede bu kadar strese ragmen bizim kafamız daha cok calışıyor sevgili nevalim sen burdaki insanları görsen beyin calışma işi ne kadar düşük anlatamam.hepsi üniversite okumuşta olsa bazen ne kadar küt düşündükleri akıl almaz.gene şükredelim halimize.akraba ziyaretleri ise kimse artık misafirden hoşlanmıyor istemiyor.gencler 1 bardak kaldırınca anneleri dünya kadar laf sayınca bitiyor.bizde var mesela teyzemin kızları eskiden ben onlara hep hizmet ederken hergün bizde gecirirlerdi.ki ben hala misafire hiç iş yaptırmam.ama büyüklerle olan günlere katılmak istemmeişler teyzemlerin kızları sebebde herkes büyükmiş bunlar hep cay bulaşıkla ugraşıyorlarmış annenenlerine ve teyzelerine kim hep hizmet edecekmiş.bununda ilginc olanı teyzemin normal karşılaması.e sen bu akrabaları ne kadar tanımak istersin.bayramdan bayrama görüşmek en iyisi.ben mesala cocuklarım oldu olalı annemin evide dahil hiç gezmeye gitmem.hep kendi evimde agırlarım konyadada.avm daha iyi cocuklular için.ay ne cok derdim varmış nevalim.nerden bulursun bu konuları sevgiyle öpüyorum.

Neşece herşey dedi ki...

Yine döktürmüşsün canım aslında hepimizin anlatmak istediklerine tercüman olmuşsun.Hatta haftasonu eşime ben de söyledim.Alışveriş merkezleri çıktı insanlar birbirleri yerine oralara gidiyorlar.Herkes kendi kabuğunda yaşıyor resmen..

New York'tan dedi ki...

Kesinlikle haklisin avm gunleri icin, biz mumkun oldugu kadar hafta sonlari yurumeye calisiyoruz soguk sicak farketmez esim zaten sevmiyor kalabalik yerleri ben kendim hallediyorum o isleri :)

Telefon iyi icat ya bazen onla bile bulusamaksakta en azindan haberimiz oluyor birbirimizden :)

neval dedi ki...

SELİNKA;o da iyi kardeş ; iş yapmamak için güne gelmemek. hoşgeldin tembel gençlik.herşey annelerde biter.senin yaptığın en iyisi ; arkandan pöf dedirmemek.
bulurum böyle konuları her daim bulurum .

2ZANNESİ; biz kim döktürmek kim .sadece ucundan değindik biraz.
eşim avm lere kapitalizm mabedi diyor zaten ;mescitsiz

NEW YORKTAN; ne güzel ailece avm siz vakit geçirmeniz.
telefonu abartarak kullanmasak aslında .

İKİ MELEK dedi ki...

bakayım napmış bu teyyare diye geliyorum hep bi yenilik hep bi yenilik..olmadık yerlerde aklıma gelir oldun bacım...bizimde izmirfuarında kaybolduğumuz çok olurdu bulamayınca da eve dönerdik.

İKİ MELEK dedi ki...

neval aracılığı ile selinkaya sesleniyorum sayfanı ziyaret ettim ama yorum yapamıyorum...:((

neval dedi ki...

ŞİRİN BUTİK; neval demek yenilik demek diyelim o halde ?

yaruze... dedi ki...

merhaba,
geçmişe çok büyük özlem duyanlardanım bende sizin gibi.nerde o herşeyin dibine kadar tadına varıldığı,doyumsuzluk nedir bilinmeyen,samimi,manevi değerlerine sahip,kötülüğün henüz insanların içlerine işlemediği,herşeyin organik yaşandığı günler...
Yıllar sonra bugünleri de ararmıyız acaba ne dersiniz?
Sevgiler...
Bize de bekleriz;)

neval dedi ki...

YARUZE ; hoşgeldin.orası kesin arayacağız şimdileri