2 Mayıs 2011 Pazartesi

zehir zemberek alırmıydınız sayın hokkabaz ?

cin fikirlere sözüm .    hani şu her yaptığını ,    kurduğu her bağlantıyı ,    attığı her adımı ,   şahsi menfaatine yapanlar için.





uzaklarda aramaya gerek yok;    en yakındaki,    içimize aldığımız gelin demeye dilimin varmadığı,   yılan dilli şeytan.     zaten ona bakarak ,    zihnindeki çarkların    işleyişini görerek,  tanıdım böyle kişileri.
dedim ya;    yaptıkları her şeyi,   çıkarları doğrultusunda yaparlar.    söyledikleri her tatlı sözün,   bir sebebi vardır .

kıskançlık itici güçtür onlar için ,     güvenle,inanmakla  alakalarıysa sıfır .      kendilerine güvendikleri gibi kimseye inanmazlar
aman bir de tatlı dillidirler ki yılan gibi,    eh şeytan çırağı    olmak kolay değil .        saf ruhlar hariç kandıramazlar çoğumuzu .


         


böyle kişiler karşısında,    hep şöyle dendiğini duydum ; samimi,candan  görünüyor, ama onunla kanka olmak mümkün değil.
en yakın dostu nefsi ,  akıl hocası şeytan olanlardan başka ne beklenirki ?

 bir de bunların hafifletilmiş blogger versiyonu var .sinekten yağ çıkarmayı da pek severler .   reklamlardan kazanacağı ! parayı düşünerek blog yazarlar,     olmayan şeyleri de dahil.      zırt pırt çekiliş yaparlar, izleyicim artsın diye.     gerçekten okunmak değilki dertleri .      zaten yazmaktaki niyeti de popülerlik ;   sansasyonla veya  rüşvetle.
-emek sahipleri müstesna-   iki pırtıyı ,bir zımbırtıyı koyarlar ortaya.    el emeklerini pasajında sergileyenler tabiiki farklı..      iyiniyetle yapılan hediye verme isteği  de öyle ,sünnettir böylesi.     fazla açıklamaya gerek yok ,herkes kendinin neyi, niye yaptığını biliyor.





sırf bu tür insanları taklit etmemek adına,    hediye vermiyorum sayfamda.     çekilişlere de  katılmam.  ayrıca sayfanda tanıt beni ,    yorum yaz bana, yorumlar atayım sana tavrı da,   itelediklerim arasında .     yazısını okurken birisinin, kafamda şekillenmiyorsa onunla hasbihal,     yazacağım her kelime,  samimiyetimden uzak olacaktır.
o da bana yazsın diye ,yazmam kimseye şükür,    ama yazdığıma cevap beklerim,nezakettir çünkü.
izlediğim kişilerin yazılarını muhakkak okurum ,    okumazsam da izlemem.

bunları,aslında herkesin farkında olup,   çoğunlukla kızdırılmadıkça, dile getirmediklerini,  niye mi yazdım  ?   hem de  kızmadan
o birileri,    istedikleri atı oynattıklarında, sesimiz çıkmıyor diye,   saf bellemesinler diye yazdım .yine o birileri kendilerini cihanın en akıllısı ,   bizi de safın alası  sanmasınlar diye yazdım.



24 yorum:

Ülkü dedi ki...

Eyvah eyvah amanın sakin ablam ya :))boşver böylelerini :)
Şimdi bir sonraki yazında bizi tanıtsana kendi gözünden izlenimlerin süper senin bayılıyorum :)))

Adsız dedi ki...

valla okuyunca kendime güldüm çünkü ben bu bloglarda niye hediye verildiğini çekiliş vs yapıldığını bir türlü anlayamadım. safımdır biraz. aslında bir blog yazarı kıytırık bir kaç zımbırtı veriyor diye onu takip edebilecek kişiler var ise tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş denebilir. bir kere bir blogda resmen ayy bu sefer bana ver, bana çıksın diye 10larca mesaj görmüştüm. hayır bunları diyenlerin %99uda de isteseler çat diye netten sipariş verirler, isteseler kalkıp gidip alırlar v.s ne gerek var böyle şeylere ki.

Hamarat Hatun dedi ki...

neval'cim gelinden başlayıp,blogerlarla bitirmişsin-)))herkesi olduğu gibi kabul etmek lazım...tabiiki zararlılara karşı zırhlarımızı kuşanmayı unutmayalım..

Sevdiye dedi ki...

Tam geline kızmış dedim ki eyvaaah.
Ben henüz yeniyim pek anlamıyorum ama Sizin gibi düşünüyorum,izlenmek adına herkesi tıklamak ve takip etmemek saçma !
Okumadığım kimseye yorum yapmıyorum,tersini saygı eksikliği olarak görüyorum ama taklit!!!
ona diyecek sözüm yok daha yeni başıma geldi üstelik.
Tamam Ben'im adımı verme ama kimseyide saf yerine koyma !
Yaptığım çalışmaların günlüğü olsun diye açtığım blogu kapatmayı bile düşündüm ama çok güzel insanlarda tanıdım :)
Bahsettiğiniz türde insanlar her yerde var ve hep olacaklar...

Unknown dedi ki...

Şeytanla ortak gelinlerin şerrinden yaradana sığınalım Nevalim Rabbim hayırlı samimi doğru insanlarla karşılaşmayı ve karışmayı nasip etsin bizlere de evlatlarımıza da

Hediye çekilişleri ile ilgili yazdıklarına katılıyorum ayrıca evet bana gelene bende nezaket icabı gider yorum yazarım ama takip ettiklerim ayrıdır bende mesela sen:)

neval dedi ki...

ÜLKÜ; seni tanıtabilmem için biraz daha tanımam gerekiyor sevgili ülkü. yazılarında kendinden bahsetsene biraz

UYKUCURUK; sinekten yağ çıkarayım misali,çok okunan bloglara özenip paralıyorlar kendilerini birileri kardeş.birebir kopyalanmazki,özgün bişeyler yap,dikkati çekersin elbet

HAMARAT HATUN; kızım sana söylüyorum blogger sen anla gibi oldu.
herkesi olduğu gibi kabul etmek çk istediğim bişey ama şimdiye kadar hiç beceremedim ,muzdaribim

SEDO KIZ; zaten o gelini bir çay kaşığı suda boğasım var.
hak vermene sevindim,herkesin bildiğini yazdım belki ama bizi uyuttuklarını sanmasınlar diye.

neval dedi ki...

PAPATYA68; sevgili papatyam, senin iyiniyet dolu ,dualı yorumların olamasa işim rast gitmiyor inan

TAZE NANE dedi ki...

Çok güzel.Hele o bloglarla ilgili yazı çok iyi.
Sevgiler.

İkiz Annesi dedi ki...

Güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık canım.Gerçi bu aralar bir sürpriz düşünüyorum ama :)
Neyse sevgili Ülkü'nün isteğini benim için yerine getirebilirmisin acaba:)

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

ay ne yazı olmuş öyle okurken şöyle bir toparlandım ceketimi düğmelercesine :)))
korktum da.her eleştiriyi üzerime alma gibi bir pis huyumda varda :D
vel hasıl kelam eski hocalarımın :) deyimi ile esperi süpera bir yazı olmuş:()))

neval dedi ki...

TAZE NANE; thanks. sevgiler sana da.

İKİZ ANNESİ; teşekkür ederim. senin sürprizin olsa olsa,içten gelen hediye verme isteğinden olur aylinciğim.ülküyle siz galiba karakter uzmanımıyım yazımdaki gibi bişeyler istiyorsunuz galiba.

NABRUT; seninle hiç alakası yok yazılanların sevimli kardeşim.
arada böyle eser gürlerim maalesef

Limon çiçekleri dedi ki...

Nevalim,2 izleyicimin olduğunu bilmek ve sadece 2 kişi tarafından okunuyor olduğunu bilmek bile yetiyor.Çoğu zaman istatistiklerime bile bakmayı unutuyorum.Aynı fikirdeyim ve söyleyeceklerimi yine dilimin ucundan aldın:)Hiç öyle çekilişlere katılmadım ve düzenlemedim.Tuhaf ve saçma geliyor.kendini tatminden başka birşey değil.Önce izleyicileriimizi tatmin etsek daha güzel olmazmıydı?Sevgiyle..

Cemre dedi ki...

yazına şapka çıkartırım ancak, ellerine sağlık..
ben blogumu paylaşım için kullanıyorum, hiç tanımadığım insanlarla tanışmak, paylaşmak istiyorum. bazıları izleyici sayısı ve yorum sayısına göre değerlendirliyor maalesef..
geçenlerde ben de aynı şeyi düşündüm istekleri doğrultusunda karşısındakini kullanmaya çalışan,kıskanç, haset insanlardan Allah bizi korusun...
Sevgiler..

Tazekahve dedi ki...

nerden de gider bulursun konu mankeni görselleri cuk diye oturtursun.Bahsettiğin tipler ise bizden bin ışık yılı uzak dursun ! Ya ben senin bloğuna yorum yazarken niye hep kafiye yapıyorum hayret :))

neval dedi ki...

LİMON ÇİÇEKLERİ;hasbıhal edecek iki kişi bile yeter
olsun sen de ayrıca söyle ,duymayanlar da duysunlar

CEMRE; önemli olan samimiyet ,bayağılaşmadan tabii.duana Amin diyorum

TAZE KAHVE; epey aradığım için olmasın ?
kafiyeye gelincekapıdaki yazıyı görmedinmi ?
sadece kafiyeli yorumlar kabul edilir diye.

Atolyekedi dedi ki...

Çıkarları doğrultusunda davranan insanlardan nefret ediyorum. İlk başlarda yani daha gençken inanıyordum ama artık daha dikkatliyim, farkındalığım arttı.

Aslında normal hayatımda hediye vermeyi çok severim ama benimde bu konuda tereddütlerim, kararsızlıklarım var onun için hediyede veremedim. Çok genç arkadaşalarım ısrar edince kıramıyordum, kıyamıyordum ama ısrarlarıda artık kabul etmeme kararı aldım. Hediye etkinliklerine katılmıyorum çünkü ben izlediğim kişileri gerçekten beğendiğim sevdiğim için izliyorum hediyeleri için değil.

Aynen katılıyorum susuyoruz diye kimse kimseyi saf bellememeli. Susuyorsak efendiliğimizden susuyoruz.

Unknown dedi ki...

Bloglarda bile boyle cekismeler var dimi :( Gelin olayida cok dogru ben acayip kotu gelin hatiralari duyuyorum.

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

nevalcim yazılarını okurken bazen kendi düşüncelerimin senin blogunda post olmuş halini görüyorum sanki:)),çok garipsiyorum .helede şu popüler olmak için her türlü zımbırtıyı hediye olarak harika bişeymiş gibi gönderen blogcularada hayretim zaten.sırf hediye alabilmek için o blogları izleyen izleyicilerede acıyorum sadece .ne yapalım dünyada sahte ve kişiliksiz insanı bitiremeyiz .

Ülkü dedi ki...

Tahlil et bizi abla :))

Senin yüzünden gördüğüm rüya felaketti anlatacağım onu..gece kendimi nasıl anlatırım diye düşündümde etkisinde kalmışım..insanın kendini anlatması çok zor..

balböcükleri dedi ki...

ay yerim ben seni yaaa.duygularıma tercüman olmuşsun.efem blogumdaki çekilişe katılmak isteyen önceeee izleyicim olcaaaaak sonra amuda kalkacak sonra 150 şınarv çekecek şaka gibi:)hediye adı üzerinde.ya ver yada verme.hiç bir blogdan hediye almadım almayıda düşünmüyorum.bu şekilde olacaksa.

neval dedi ki...

ATÖLYE KEDİ; sen de aynı dertten muzdaripmişsin sevgili arkadaşım. bir furya bu,bir ara hızlanıyor herkes hediye vermeye başlıyor rüşvet gibi.

TAZE ANNE; kadının olduğu her yerde var tabii. kayınvaliden öpsün başına koysun seni gül,bak nasıl gelinler var

ESRA; aynı şey bazen benim de başıma geliyor,kalp kalbe karşı diyelim :)
bir de verdiği hediyeye bakıyorsun ,bir milyonculardan toplamış gelmiş .hem ne lüzumu var
değil mi söyleyecek lafın varsa yaz isteyen okusun,illa herkes okusun diye tırmalamak niye?

ÜLKÜ; sizi tahlil için en yakın sağlık ocağına alalım o zaman :)

SERPİL; asıl sen çok hoş anlatmışsın:)
bu konuda yazsana sen de

Nil dedi ki...

o itelediklerin arasında ben yokum di mi nevalim :)yoksa var mıyım ??

İKİ MELEK dedi ki...

seni ayakta alkışlıyorum nevalim..yeni taze bir blog yazarıyken anlamıyordum neden bunlar böyle yapıyor diye sonradan anladım ozaman bende jeton düştü..ben içimden gelenleri paylaşayım birkaç samimi insan benimle konuşsun beni anlasın yeter..kimsenin beni okuması için amuda kalkması gerekmez izleyen izler beğenen beğendiğini okur vesselam..sevgiler..

neval dedi ki...

KÜÇÜK MUCİZEM; niye olasın dostum ?
biz zoraki yorumlamadıkki hiç yazılarımızı,anlardık zaten

ŞİRİN BUTİK; bir müddet sonra raconu anlamaya başlıyorsun,ya uymak ya da uymamak arasında seçim senin.
bir de bencileyin heyyt diye çemkirenler var arada.