18 Haziran 2010 Cuma

karakter uzmanı mıyım ?


betül  soruyor ; hiç düşünmedim     değilim herhalde   kişisel gelişim kitapları çok okudum,  iletişim seminerlerine katıldım , işim gereği insanlarla devamlı iletişim halindeyim      ayrıca   bir zaman sonra insan gözlemleyip ondan sonra konuşmaya başlıyor     söyleyecek birşeyleri olmasını bekliyor önce     dudaktan duyduklarına değil  gözlerin söylediğine  odaklanıyor ,satır aralarını okumaya çalışıyor , bunun sonunda da karşınızdaki kişi hakkında az çok bir tahmininiz oluyor



tahminleri görelim bakalım ;
betül ;   içe dönük birisin, dışından serinkanlı gözüktüğün bazı anlarda içinde fırtınalar kopuyor  kendinden başka herşeyi ve herkesi ön plana alma eğilimindesin      herkesi mutlu etmeye çalışan ama kendinden çok taviz veren yapıdasın ,öyle ki vakit ayırdığında kendine ,suçluluk duyuyorsun  ailenin istekleri ve kendi ihtiyaçların arasında gidip geliyorsun      bu da sinirlerini törpülüyor haliyle       senin savaşın kendinle arkadaşım        bildimmi  ?
sevgi ;   ah  adını ne kadar yansıtıyorsun, insanlara duyduğun güven  ve bağlılık yazılarından kolayca anlaşılıyor
hele çocuklarının adı geçerken sevgi adeta taşıyor satırlarından    yok canım deme şimd    itarif verirken bile biz nedense onu bize ikram etmişsin ya da evinde ağırlamışsın gibi hissediyoruz ?   bazılarının hiç olamadığı kadar sevecensin       bildimmi  ?
annem dikti ben giydim  ;  huu...  orda mısın ? sevgili yeni evli kızımız  evcilik oynuyorsun ,ailen ve eşin tarafından hayatın kötülüklerine karşı koruma altındasın    herkes için iyi şeyler düşünüp ,herkesi de iyi zannediyorsun    hiçbirisiyle de karşılaşmazsın inş.sevimli kardeşim       bildimmi  ?
baharcım    ; senin blogun ve sınır tanımayan becerilerin  uzzn zamandır takibimde  her yeni postuna başlarken bir merak ;  bu sefer neler yapmış acaba ? diye ( mutfak bezinden harf yapmayı çok tuttum ) azimlisin , iyiniyetli ve dostlarına sonuna kadar sadıksın senin dostun olmayı isterdim   küçük bir çocukla hele çalışan bir bayan olarak bu kadar becerikli olman,  senin durumundayken bırak dikişi bir de çalışmak en çılgın hayallerimin bile ötesindeydi       kesin bildim bu sefer
bir güzel çift   ; hakikaten de iyiniyetli, mutluluk aşılayan ,idealist bir güzel çiftsiniz       bildim bildim  !
deli kızım ;  ne zaman süzüldün girdin yüreğimize  (kendine has dilinle ),   ne zaman senin dertlerin bizim oldu ?  yüreği duyduğu gamla bazen ağırlaşan , sadece taşanları bizimle paylaşabilen arkadaşım hayattan devamlı gol yiyecek değilsin    senin de sıran gelecek    bilmese miydim bu sefer ?
kelebek gibi ; yaralı ceylanımız  uzun zamandır yoksun ah sana ne kadar düşkünüz bir bilsen
moda sokağı ;onu çok zevkli ,yaşam arzusuyla dolu gelecek vadeden biri olarak görüyorum  ya siz ?
onunyaşında onun gibi olmak isterdim
nehircce;   inanılmaz iyiniyetli ve insanlara güvenen ayakları sıkı basan arkadaşımız , hayatın keşmekeşinde sakin bir liman gibisin ,sana güvenebiliriz ( seni tanıyalım mimiyle daha iyi tanırız inş. )
nohut oda ; sıkı fotoğrafçı ve iyi bir gözlemcisin  yorumların iyi saptamalarla dolu ( en son yorumunda attığın fırçayı unutmadım hala ) arkadaş seçiminde titiz, seçtiklerine sonuna kadar bağlı ,önceliklerine iyi karar vermiş hanımefendi diyebilirmiyiz sana ? 
pamuk prensesimizin annesi ; sevgili hanım hanımcık  ,anlaşıldı senin ağzından hiç kötü laf duymayacağız
kızarken birisine hanımefendiliğinden ödün vermiyorsun    sende sevmenin ve sevilmenin ışıltısı ,dinini yaşamanın verdiği iç huzuru, sonuna kadar hissediliyor      her ne kadar bazıları dayanamıyorsa mutlu yazılarına sen taze bir soluk gibi kızınla mutlu yazılar yazmaya devam et     ( kolyelerini merak etmeye devam ediyoruz )
sevgi sevdalısı ;becerikli , yaşından ummadığımız olgunlukta düşünen ve bizimle paylaşan kardeşimiz
seyhancığım;   ahhh       ilk göz ağrım   ilk sancılarda hep yanımda olan  yaşından daha olgun (sahi kaç yaşındasın ?) gezgiç, sağduyulu ,sağlam arkadaşları olan ,  sadık,  takılmaktan büyük zevk aldığım  seyhan (mimi ne zaman cevaplayacaksın ?                  gezmekten vaktin olduğunda dimi ?
be my friend


 

                                     
                                              eee söyleyin güzeller ,    bildimmi ?

12 yorum:

Adsız dedi ki...

keske tasanları yazabilseydim..keske o tasanlarda beni okuyan luzumsuz varlıkları bogabilseydim...
ama yapmam!! seviyemi vicdanımı dusurmem..
eger bigun karsılasırsak..tasanları nefes almadan paylasırım seninle:)..

yok bil bil:)

Unknown dedi ki...

Sevgi ben oluyorum herhalde bildim mi?
Neval çok şekersin ..Evet senin dediğin gibi sevgi dolu içim ama bunu dışardan gören anlayamıyor bunu ilk etapta ,belkide ben yansıtamıyorum..
Şu garip dünyada dediğin gibi gerçekte güvenmek istiyorum insanlara ama nereye kadar sencede malum zaten ..
Yakından tanışmasakta şu kısa süre içinde yazıların dolayısı ile gerçekten sevdim seni açık sözlü Nevalim..

Adsız dedi ki...

:))))))))))))))))) bukadarmi iyi tariflenir ben. dayanamadim digerlerini okuyamadan yorum yaziyiim dedim. ahanda ben vallahi ben...zaten benim yokki benden baska düsmanim:) sagol iyi geldi

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Canım benim, nasıl mutlu oldum anlatamam :) Söz veriyorum sırf senin için daha sık yazacağım :) Sonsuz teşekkürler güzel sözlerini oluşturan her bir harf için :)

Syhn dedi ki...

ya öyle güzel şeyler yazmışsın ki bildin mi e bilmedin diyecek değilim hepsini üsütme alıyor teveccühün diyorum ve i am already your friend;)
bu arada bu bir mim mi? yoksa ben yolladığın bir mimi yanıtlamayı mı unuttum :s
teşekkürler..
canımsın ;)

annem dikti ben giydim dedi ki...

:)valla bildin ablacım...
güzel dileğin için teşekkür ediyo ve inşallah diyorum...
ayrıca sevdiklerim yanımda olduğu için şükretmem gerektiğini bu yazınla bi kez daha anladım...

bahar yorgun dedi ki...

aha adımı görünce "ben miyim" diye hemen atladım zaten :)) ben şimdi cevapladığın yoruma istinaden gelmiştim hemen bloguna ama bu yazının cuma günü yazıldığını görünce afalladım biraz :)) evet dışardan bakınca ruhsuzluk gibi geliyor ama içimi gören yok canım..

Kalbişeker dedi ki...

Okuduklarınızın fayları işte..Net ortamında insanlar reelden daha çok duygu ve düşüncelerini anlatabiliyolar sanırım..Ki bu yüzden insanları tanımak kolaylaşıyor..Hakkımda düşüdükleriniz için teşekkür ederim..Sevgiler.. ( Nete yoğunluğumdan ötürü çok az girebiliyorum blogları gezemiyorum bu nedenle yazınını daha önce göremedm affedin )

yastuf dedi ki...

Cok tesekkurler Nevalcim...Utandirdin beni, guzel sozlerin icin cok tesekkurler .(yalniz kolyeler hangi kolyeler acaba?)Cok unutuyorum bazen cok...

Ama bize boyle guzel bakabilen gozleri ve yuregi es gecmeyelim lutfen!

Allah razi olsun.
Sevgiler.

Eylül dedi ki...

Nevalcim çok şaşırdım ve de sevindim,beklemiyordum böyle birşeyle karşılaşacağımı.
İlifat etmişsin canım çok teşekkür ederim kendin gibi güzel ve zarif sözlerin içn :)

nehircce dedi ki...

Canım evet,beni de tanımışsın :)))iyi niyeti yüzünden sürekli yanlış anlaşılan biri nehircce :))) beni çok duygulandırdın teşekkür ederim.
öpüyorum kocamann

nohut oda dedi ki...

sıkı fotoğrafcı degılım ama boyle gorulmekde hosuma gıtmıyor degıl:))
en son yorumda cok mu serttım normalde degılımdır...
harıka sevdım bu olayı..
tesekkur ederım tahlıl ıcın ...
sevgıler..