10 Mayıs 2011 Salı

tijen .nokta. son.

baÅŸlık,   hani ÅŸurda içim yanarak  hastalığını anlattığım,    lise arkadaşım tijenin sona eren hayatına ait.     hani ÅŸu 18 yıl sonra  bulduÄŸumuz, kankamız.
saadet bugün aradı akÅŸamüstü nefes nefese.     hemen dalga geçtim ,    spordayken mi aradın hımbıl diye ? gülmedi,     her zamanki soÄŸukkanlı sesiyle hatır felan sordu,    sonra elif aradı dedi   ve   gerisini söyleyemedi her zamanki köşeli jetonum devreye girdi,   anlayamadım.       sonra da anlamak istemedim.     ama sonuç deÄŸiÅŸmedi,    tijen iki gün önce gitmiÅŸti Mevlasının huzuruna.




iki sene ulaÅŸmaya çalıştık sana .   bilemezdik ki ,   senin özel dertlerinle boÄŸuÅŸtuÄŸunu, hastalıkla cebelleÅŸtiÄŸini. kavrayamadık,     sakin sakin,  kahvaltı sofrasında verdiÄŸin haberin dehÅŸetini.     öyle güleryüzlüydün ki. eskisi gibi.

planlar yapmıştık heyecanla ,    düzenli gelecektin toplantılarımıza.     hatta ısrar etmiÅŸtin,     bana gelin diye.   yormak istemedik,   kıyamadık sana   yorulursun diye.       keÅŸke gelseydik ,   o kadar istemiÅŸtin ki.  biz sana kıyamadık
nerden bilelim   iki ay önce bize veda etmeye geldiÄŸini ?   tedavin devam ediyordu,    aÄŸrın sızın oktu.
sohbetin aynıydı , lisedeki çılgın kız.        ne seviniyordum,   en iyi anlayandın beni.    hiç o yıllar geçmemiÅŸ gibi gülüştük hepimiz.
hepimizin çocuklarının resmine bakıp,  ÅŸaşırdın kaldın.    hele kızımı görünce iyice ÅŸaşırdın,inanamıyorum diye . sen bir başınaydın,    bir savrulmuÅŸun elinde heba olmuÅŸtu ki yılların.      hepsini okuduk gözlerinde.

iyi insandın sen .     ne kadar inançlıydın ,süslü püslü halinle ve ne kadar çökmüştün o hastalıkla .   öyleki sanki bizden çok büyük ,ablamız gibi olmuÅŸtun yanımızda .     olsun ,   biz seni 20 sene önceki halinle hatırlayacağız. inatçı kıvırcık saçları için,   haftada iki gün kuaföre gitmekten imtina etmeyen,      kazaklarını parfüme yatıran çırpı bacaklarına stretch giyen.

ne kadar konuÅŸsak da gittin sen be tijen,  senin kıyametin koptu bile.         sana yapılacak en büyük iyilik arkandan dua göndermek,  arkadaşım .
 bir gün ,  yazarken  aÄŸlamamayı baÅŸardığım gün ,  babamın hastalığını  anlatacağım size.

10 yorum:

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

Allah rahmet eylesin.
arkadaşlarını kaybetmeye başlamak üzücü.heleki genç yaşta.
annemden biliyorum da:(

Adsız dedi ki...

mekanı cennet olsun. ölümler çok etkiliyor beni .çok üzülüyorum. allah rahmet eylesin.

Unknown dedi ki...

Neden acıklı romanlar sevmediğini şimdi anladım canım.Hoşçakal.Hayat kalanlara mutlu günler bahşetsin inşallah.Sana da sabır.

bir güzel çift dedi ki...

Rabbim mekanını cennet eylesin,kalanlarına sabır versin...

neval dedi ki...

NABRUTUM,GÃœLCAN,NEÅžE VE AYÅžENUR ;
sağolun acımı paylaştığınız için.Mevlam hepimize sağlık sıhhat versin,gidenlere de kabir rahatlığı.

benim dünyam dedi ki...

Allahü teala gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun,geride kalanlara hayırlı uzun ömürler versin, başınız sağolsun...

Ä°KÄ° MELEK dedi ki...

canım kardeşim başın sağ olsun..arkadaş kaybetmeyi daha bilmiyoruz ama zor ..RAbbim cennetinde onun evine gidebilmeyi size nasip etsin orada gidersiniz inş.kabri geniş olsun..

Unknown dedi ki...

Canııım Allah rahmetini bol eylesin merhametle muamele etsin varsa taksiratını affetsin mekanı cennet olsun arkadaşının
İnşaallah çektiği acılar dünya da kalır ebedi dünyası cennet bahcelerinde rahat ve güzellikle geçer
Sırası gelen gidecek kaçınılmaz bu ama Rabbim hazırlıklı olmayı nasip etsin cümlemize
AMÄ°N

neval dedi ki...

şirin ve papatyam sağolasınız arkadaşlar...

Adsız dedi ki...

Mekanı cennet olsun.