10 Eylül 2011 Cumartesi

çırpınma; neye dair ?

evlatlarımız için ,   hayatımız boyunca yaptığımız her şeyin,     amaca yönelik söylenen her sözün, topluca adı bu olmalı.   
bunalım takılırsam  da,  kendini paralama da diyebilirim,   ya da adama.   hepsi ne için ?
yüzlerinde biraz ilgi ifadesi ,  ya da mutluluk gülücükleri için,    belki beş dakika ömürlü.




zaten her çabamız onlar için değil mi?    yaşamadığımızı onlara yaşatmak için ?   sıkıntı çektiysek,aman çekmesin onlar     ,   aç kaldıysak onlar her daim tok olsun,     hesapları yapmıyormuyuz ?     ya  kıymet bilmemizin nedeni,    çekilen o sıkıntılarsa ?      olmasaydı o çileler ,      biz de şu eleştirdiğimiz yavrular gibi olurmuyduk ki ?      acıkmadan yiyen,   açlığı bilir mi ki ?

yaparız ederiz ,  bir bakmışız ki,    duman misali uçmuş,   gitmiş bacadan,   kanaat .  sonra da    suçlarız  tatminsiz       ve    nankör diye.        halbuki onlar bize,    boş bir tuval gibi bahşedilmedi mi ?
sığınırım Rabbime ; ona giden yolu resmedecek  iken ,o tuvali manasız çiziktirmelerle  heba etmekten.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Allah bahtlarını güzel eylesin...

Sevgiler...

İkiz Annesi dedi ki...

Amin diyorum canım yürekten bir amin...

neval dedi ki...

YAŞAM PINARIM; AMİN DİYELİM.

İKİZ ANNESİ; sağolasın canım.sitendeki sorun zannederim devam ediyor,bu yüzden yorum yazamıyorum

Deli Anne dedi ki...

Nevalim ne güzel cümle bu: "ona giden yolu resmedecek iken ,o tuvali manasız çiziktirmelerle heba etmekten. " Allah iki cihanı da iyilik ve güzellikle dolu evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin. Bir de hep şunu diyorum ben; önümden de arkamdan da sevaplar yazdıracak evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin Allah..

Noblesse dedi ki...

Nevalcim ne güzel yazmışsın, sanki kendimi okudum.Çocuklar küçükken ben de aynı stresli koşturmaca içindeydim.Çocuklar bir konuda başarılı olabilecekken benim farkında olmamam nedeniyle kaçırdığımız bir şeyler var mı?Bu düşünce hep beni inanılmaz strese sokardı.Şimdi hayatla birlikte akma konusunda sanırım daha başarılıyım.

neval dedi ki...

DELİ ANNE;Amin,deli annem,Amin.adeta evlatlarımız için yaşarken,onları ahiret için hazırlamak belki de en son yaptığımız şey

NOBLESSE;teşekkürler sevgili noblesse.bu tip endişeler,çocuk yetiştirme sancıları içindeki her annenin sancıları maalesef

İKİ MELEK dedi ki...

amin inş. şimdi daha anlamam ama dediğin çok doğru biz sıkıntı çektik onlar çekmesin fikriile yanlışmı yapıyoruz acaba? çünkü çevremde o kadar doyumsuz evlat var ki.. bunun önüne nasıl geçilir..of off kanaatkar insan olmaları her daim şükür etmeleri için nasıl davranmalı?
deli anneyede katılıyorum önümüzden ardımızdan hayırla yad edilen evlatlar nasip etsin Rabbim inş.

New York'tan dedi ki...

Insallah hayirli evlatlar olsunlar,Allah yolunda hizmet etsinler :)

Unknown dedi ki...

Ben de neval ben de sığınırım rabbime..Sevgiler.

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

neval ablaaa bende mimin var:)